Ultima actualizare: azi, 21:55
Locale

„Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” – Campanie de prevenție a Poliției Satu Mare

„Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” – Campanie de prevenție a Poliției Satu Mare. Miercuri, 30 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității  și ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Satu Mare au desfășurat activități informativ – preventive aferente campaniei naționale de prevenire a accidentelor în sectorul transporturi feroviare ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”.

Scopul campaniei vizează informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente. Grupul țintă îl reprezintă călătorii care folosesc transportul pe calea ferată și populația generală din zonele adiacente gărilor/depourilor.

Activitățile desfășurate astăzi s-au adresat cu precădere tinerilor care fac naveta între localitățile județului Satu Mare, elevi de gimnaziu și liceu, care zilnic utilizează transportul pe calea ferată.

În acest context polițiștii au călătorit împreună cu tinerii atât la venirea lor spre unitățile de învățământ din Satu Mare, cât și la plecarea lor spre casă, la finalizarea cursurilor.

Întâlnirile cu tinerii navetiști desfășurate în tren au urmărit, în primul rând, transmiterea unor  informaţii destinate prevenirii cazurilor de accidentare în sfera transporturilor feroviare, dar și conștientizarea  acestora cu privire la riscurile determinate de nerespectarea/încălcarea unor reguli și norme de conduită ce trebuie respectate în vagoanele de călători, în incinta stațiilor CF, triaje și zone adiacente.

Un lucru cert este faptul că foarte mulți minori au escaladat plafoanele vagoanelor de marfă sau călători, din motive teribiliste ori pentru a se fotografia în diverse ipostaze în vederea încărcării acestor fotografii sau filmulețe pe rețelele de socializare. Prin ignorarea sau necunoașterea riscurilor la care s-au expus,  mulți dintre aceștia au devenit victime ale diferitelor accidente sau chiar au ajuns să își piardă viața.

S-a urmărit totodată, ca aceste întâlniri cu tineri desfășurate în vagoanele de călători, să îi sensibilizeze și să transmită anumite mesaje preventive referitoare la siguranța lor.

Lăsând la o parte dorința de a fi în centrul atenției, de a capta atenția celorlalți apelând la diferite mijloace care îți pot pune viața în pericol, lăsând la o parte  teribilismul și dorința de a strânge cât mai multe like-uri pe rețelele de socializare, respectarea normelor și regulilor de conduită din sfera transportului pe calea ferată este principala măsură de siguranță .

Au fost afișate în locuri vizibile și afișele campaniei accentuând și mai mult mesajul ce s-a dorit a fi transmis ,,SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI!”.

Activități informativ – preventive similare vor fi organizate și în perioada următoare, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2.

SURSA: IPJ SATU MARE

14 comentarii

  1. Phisics Răspunde

    La scoala ar fi trebuit sa li se explice ca inalta tensiune de 27 000 Volti ce alimenteaza locomotivele electrice produce un fulger mai mic care “sare ” o distanta si poate electrocuta fara atingerea firelor !!! Cum tensiunea si amperajul este mare ,socul este de multe ori mortal…rata de supravietuire este mult mai proasta decat la un trasnet ……. unde tensiunea e mare dar amperajul f mic.
    Chestiile aste cu curentul sunt de cultura generala,…… pe tineri nu prea intereseaza , adultii ,profesorii nu prea le explica.

    • H&R Răspunde

      Pe astia poate cu putin soc electric de autoaparare, sa simta totusi cam cum e in mic, si cum ar fi in mare.

    • ... Răspunde

      Unde avem noi în județ linie electrică CF???

      • Glumetul Răspunde

        Cine urca la noi are sanse sa gaseasca cand coboara, prostia circula…
        🙂

      • H&R Răspunde

        Apoi de ce au scris acest articol? In SM nici nu trebuia. Nici autostrada nu avem, atunci de ce ne invata la scoala de soferi despre asa ceva? Sa nu vorbim de tramvaie.

        • ... Răspunde

          Da măi! Dar și așa selfiul e periculos că își pot rupe lejer gâtul dacă cad de pe un vagon. În schimb puștii în cauză râd ca sparții de tine și devii penibil. Și astfel toată treaba este compromisă. Atât.

        • Gyuri Răspunde

          Auzi tovarășe, H&R?
          Tu, ai trecut vreo dată de farmacia de la colț?
          Cel mai departe, până unde ai fost?
          Unimăt sau Giungi?
          Nu cred că ai fost pe la Cluj, Oradea sau București.
          Ști ceva?
          Pe acolo umblă tramvaie.
          Și până acolo mai sunt si ceva porțiuni de autostrada.
          Needucatule care ești.
          Idiot, votant psd ce ești tu.
          Adică să intelegi: PROSTUL FAMILIEI.

  2. Unu' Răspunde

    Campanie valabilă în aproape tot restul țării, dar mai puțin la noi în județ, unde viteza medie de deplasare ale vechiturilor care mai circulă pe cele mai vechi linii ferate din europa, nu depășește cu mult viteza unei căruțe trase de cai!
    Mai degrabă să aplice și să verifice normele de distanțare socială și purtatul corect al măștii de protecție!!! Uitați-vă la lipsa de distanțare dintre polițistul fără mască și copil sau la nepăstrarea distanței de 1 scaun între ocupanții locurilor din tren!!!

  3. ,Pipo Răspunde

    “Unu”da de ce nu mergi pe lună, că atunci sigur ai distanța normală față de noi, păcat că nu doare prostia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.