Ultima actualizare: azi, 09:16

Spitalul din Carei
Locale

Spitalul din Carei devine exclusiv COVID-19! Închis pentru pacienții non-COVID

Prin intermediul unui comunicat de presă, semnat de conducerea unității medicale, careienii sunt anunțați că, începând de azi, Spitalul Municipal va acorda asistență medicală doar pentru pacienți confirmați pozitiv cu coronavirus, cu comorbidități. Policlinica și cele două linii de gardă vor fi funcționale în continuare pentru pacienții noncovid.

Redăm mai jos comunicatul de presă al Spitalului Municipal Carei:

,,Având în vedere creșterea numărului de cazuri infectate cu SARS-CoV-2 la nivel județean, fiind interesate și zonele limitrofe Municipiului Carei, care necesită asistență medicală spitalicească, conducerea Spitalului Municipal Carei, cu avizul Direcței de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a reorganizat structura unității, conform cerințelor Ordinului Ministrului Sănătății nr.555/2020, respectiv spital de suport covid pentru pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 , cu comorbidități.

În acest context, unitatea nu poate furniza servicii medicale spitalicești pacienților noncovid, deoarece nu se pot organiza circuite distincte pentru asistența medicală a pacienților noncovid, conform normativelor în vigoare.

În acest context, începând cu data de 16 octombrie 2020, în Spitalul Municipal Carei se va asigura asistența medicală spitalicească în conformitate cu prevederile OMS nr.555/2020 cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, cu comorbidități.

În continuare se va asigura asistența medicală ambulatorie de specialitate cu respectarea triajului epidemiologic și programării prealabile la cabintele medicale de specialitate (în cadrul Policlinii- n.r.). De asemenea, vor fi funcționale și cele două linii de gardă, respectiv specialități medicale și specialități chirurgicale, care vor asigura asistența medicală de urgență bolnavilor în stare critică în vederea stabilizării, ulterior urmând să fie orientați către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.’’

6 comentarii

  1. cris Răspunde

    Sunt o persoana care poarta masca , pastrez distanta , nu am boli cronice grave, etc. Totusi, pe bolnavii cronici sau cu alte afectiuni care necesita internare cine si unde ii mai trateaza ? Transformam totul in spitale covid. Restul pacientilor unde merg ? Pandemia tine deja de 8 luni. In acest timp nimeni nu s-a gandit cum se rezolva aceasta situatie. Facem totul pe moment si la hei rup. Lipsesc strategii bazate pe previziuni.
    TREBUIE TRATATI TOTI BOLNAVII !!

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @cris.Din pacate asta e politica catastrofala a acestui guvern. Trebuie facuta testare daca nu in masa macar acolo unde este gasit un copil in clasa facut testare la toata clasa, daca este depistat unul la munca sa fie testati toti cu ,cei care a intrat in contact etc.Nu e suficient sa-l testez doar pe cel care are simtome si pe cei care au intrat in contact cu el nu ,ci numai atunci daca vor avea simtome si pana atunci se plimba liberi si raspandesc mai departe. Ne miram ca pana si medicii incep sa spuna pas in a accepta sa mearga la munca cand vad atata nesimtire la unii care nu cred , la guvern care nu ia masuri concrete de testare si ei raman carne de tun. Ei au de respectat un juramant dar nici nu vor sa se expuna prosteste pt ca unii ……..

    • Istvan Răspunde

      Ce testare la copii ,DSP nu testează copiii, la școala Bălcescu Petofi este un caz concret unde amândoi părinții sunt pozitivi și internați la contagioase și nici macar nu sa făcut public cazul Mâine este luni și copiiil merg la ore normal ,din clasa respectivă sunt vreo 7 copii absenți nimeni nu întreabă nimic toată lumea tace nu se comunica nimic cu părinții este un haos generalizat .

  3. Satmarean 1 Răspunde

    @Istvan.Exact la asta ma refeream.

  4. Altu Răspunde

    E greu de înțeles pt unii. Virusul nu va dispărea,a fost creat pt a decima populația,primii sunt bătrânii și bolnavii. Ce nu va reuși covid va desăvârși vaccinul. Stăm în casă dispare, ieșim la lumină apare, că porți mască sau nu tot îl iei. Virusul e în aer,e peste tot, ești protejat doar într-un glob de cristal. Părerea mea e că acasă ai mai multe șanse ca și la spital,acolo iei alte bacterii despre care nu zice nimeni nimic. La fel că doctorița aia de 48 de ani care le langa covid a luat ceva bacterie intraspitaliceasca care poate a fost mai gravă decât covidel. Concluzia,vom trăi cate zile ne dă Domnu,fiecare cu norocul lui. Morții nu te poți opune, poți doar să râzi de ea. Bafta tuturor.

    • Golf Răspunde

      Altul, dacă a fost creat atunci au dat în bară rău de tot, nu le-a ieșit deloc planul. Au rămas cu mașinăria imensă a propagandei deoarece încă au controlul mass mediei. Vezi mai jos ratele de deces coco versus gripă.

      În link-ul de mai jos de la CDC sunt ratele de mortalitate pentru coco. Tabelul se află mai jos în pagină. Pentru a obține procentele trebuie înmulțit cu 100 la scenariul 5 din tabel.

      https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html

      în ciuda infectărilor și a umflărilor cu pompa a deceselor, rata mortalității de COVID-19 este:

      * 0,003% pentru segmentul 0-19 ani
      * 0,02%pentru segmentul 20 – 49 ani
      * 0.5% pentru segmentul 50-69 ani
      * 5.4% pentru 70+ ani

      – în cazul gripei sezoniere avem următoarele cifre ale mortalității:

      * 0,005 pentru segmentul 0 – 19 ani
      * 0,021 pentru segmentul 19 – 49 ani
      * 0,061 pentru segmentul 50-69 ani
      * 0,8 pentru 70+ ani

      – se vede limpede că mortalitatea iese din „schema clasică” doar pentru segmentul cel mai bătrân al populației. Diferențele semnificative de mortalitate le putem pune însă și pe seama mistificării, dar și a tratamentului. Antiviralele care se administrează au efecte adverse dintre cele mai dure și este posibil ca moartea să survină tocmai din această cauză.

      Cine este plătit să dezinformeze va nega și statisticile de pe site-urile oficiale.

      Se vede clar de la o poștă că se urmărește o agendă bine pusă la punct care nu este în interesul cetățeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.