Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

UDMR, primul partid din Satu Mare care și-a desemnat candidații la parlamentare

Delegaţii UDMR din judeţul Satu Mare şi-au votat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, locurile eligibile au fost ocupate de Turos Lorand la Senat, respectiv Magyar Lóránd, Nagy Szabolcs și Szőcs Péter la Camera Deputaților.

În urma deciziei Consiliului Delegaților Județeni, primul pe listă la Camera Deputaţilor este Magyar Lóránd, urmat de Nagy Szabolcs și Szőcs Péter.

Înainte de luarea deciziilor, delegații au fost salutați de Hegedűs Csilla, vicepreședinte executiv al organizației naționale a UDMR, care a felicitat organizația locală pentru rezultatele excelente obținute la alegerile locale. Potrivit afirmațiilor sale, secretul succesului a fost munca, în multe localități ale județului nefiind nevoie nici măcar de campanie electorală, deoarece ultimii patru ani au fost garanția realegerii.

Pataki Csaba, președintele UDMR la nivel județean și Kereskényi Gábor, președinte UDMR la nivel municipal, au subliniat și ei în discursurile lor de întâmpinare rezultatele bune obținute la alegerile locale, menționând însă că  acum au o altă sarcină: încercarea de a obține posturi de viceprimar pentru toate comunele și orașele din județ în care populația de etnie maghiară prezintă un procent semnificativ, dar unde nu s-a reușit câștigarea primăriei.

Ședința a continuat cu prezentarea rapoartelor de activitate ale actualilor parlamentari.

În discursul său, Erdei D. István și-a luat rămas bun anunțându-și retragerea și, în același timp, pensionarea sa, după cinci mandate și douăzeci de ani de muncă la București. Acesta a menționat însă că își dorește să rămână membru activ al organizației.

Magyar Lóránd a vorbit atât despre munca din comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, cât și despre demersurile prin care a facilitat progresul fermierilor din România, respectiv al celor din județul Satu Mare.

Pe lângă activitatea comisiei, senatorul Lóránd Turos a vorbit și despre dificultățile cauzate, în primul rând, de numeroasele schimbări ale guvernelor din ultimii ani.

În prezentarea candidaților, s-a acordat o atenție majoră celor doi candidați noi. Magyar Lóránd și Turos Lóránd și-au dovedit deja abilitățile, fapt pentru care delegații au fost mult mai interesați de planurile lui Nagy Szabolcs și Szőcs Péter.

Cu o experiență de 13 ani în cadrul UDMR și 6 ani de președinție executivă, Nagy Szabolcs consideră că este un bun cunoscător al problemelor localităților din județ, fapt pentru care ar fi un reprezentant eficient al sătmărenilor la București. În calitate de deputat, Szőcs Péter își dorește să  soluționeze, în primul rând, problemele transportului în comun, dar și să facă demersuri pentru asigurarea finanțării din bugetul național al instituțiilor de cultură sătmărene – Filarmonica Dinu Lipatti și Teatrul de Nord.

În urma voturilor s-a constatat că majoritatea delegaților au votat în favoarea lui Turos Lóránd, singurul candidat pentru Senat, respectiv 124 din cei 129 de delegați l-au susținut pe Magyar Lóránd. Situația s-a arătat puțin mai dificilă în cazul lui Nagy Szabolcs și Szőcs Péter: la primul tur, amândoi au obținut câte 66 de voturi, astfel lupta continuând. Cu toate că numărul delegaților a scăzut, consiliul nu și-a pierdut dreptul la decizie, încheind turul doi cu 41- 41 de voturi, decisiv fiind abia al treilea tur, unde câștigător a ieșit Nagy Szabolcs cu 42 de voturi, față de cele 40 obținute de Szőcs Péter.

,,Felicitări senatorului Turos Lorand, respectiv lui Nagy Szabolcs și Szőcs Péter, candidați pentru Camera Deputaților. Ne așteaptă multă muncă și o campanie dificilă. Aș dori, de asemenea, să-i mulțumesc lui István D. Erdei pentru tot ajutorul său, care se retrage acum la sfârșitul celui de-al cincilea mandat ca membru al Parlamentului’’, a declarat Magyar Lorand.

 

12 comentarii

  1. Gicu Hugi Răspunde

    Lorand asta a votat legile lui Iordache in parlament… legile justitiei si modificarile codurilor penale

    • ... Răspunde

      Iar ăla care nu mai candidează că se pensionează a votat legile lui Boc că tăierile. Numai “valori”!

    • Satmarean Răspunde

      Toți de la udmr au votat legile lui dragnea si iordache, mai ales lori care este divorțat, ori si-a prins o curvă la București, ori a fost un nemernic cu nevasta(fosta)

  2. Mari Răspunde

    Ce fete au ,😳

  3. Yon Răspunde

    Bun,
    Cei care sunt deja în Parlamentul României,ce au făcut în acest mandat pentru cetățenii României?
    Mai ales domnul Turos?
    Concret.
    Ce inițieri legislative au făcut?

    P.S
    Nu ne mai creșteți nivelul de trai,că ne îngropați de vii!

  4. Nha Răspunde

    Ma mir ca nu mai candideaza Erdei Doloczki , ca asta era ahtiat dupa politica de dinainte de ‘89 . Si-a luat si numele sotiei Doloczki (sau cum s-o scrie ) ca socru era mare PCR-ist , deci aspira la functii comunistoide de mult . UDMR=PSD unguresc . N-am auzit de nicio initiativa din partea lui cat a fost in parlament ; jenant si gretos , da’ omu a ridicat manutele cand a trebuit . Mai lasa-ne …si ia-ti pensiuta speciala ca meriti .

    • ptr Nha Răspunde

      ce inseamna “ahtiat” ? cu capul meu patrat nu inteleg ce graiesti. Daca vrei, poti sa – ti trimit si tie un link cu pofilul domnului deputat, dar voi, tarani opincari mare lucru oricum nu o sa intelegeti de acolo, ca n-o sa gasiti nici o piesa cu Salam sau vali vartej sau vijelie sau cum naiba se scrie.

      Na pa

      • +++ Răspunde

        Daca nu erau opincarii,acuma vorbeai ruseste !!!.Si te numeai Bela Kun al X-lea.
        Si ti-ai fi dorit sa asculti chiar si manele.

        Na pa

  5. Puiu Răspunde

    Pe trapadusii astia nu ii recomanda nimic,…..doar voce si talentul de a fi ungur,si mereu la butoane!!! incaseaza lunar 40000 lei leafa si nu fac absolut nimic!………da noi sa fim sanatosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.