Ultima actualizare: azi, 22:44
Locale

VIDEO. Luminaţii pe timp de pandemie. Mesajul primarului Kereskényi Gábor

Primarul Kereskényi Gábor ne sfătuiește să fim precauți în acest an de luminații și să evităm locurile aglomerate.

„Eu consider că până nu vom avea vaccinul, va trebui să avem grijă, va trebui să fim precauți. Toți sătmărenii care vor vizita în aceste zile cimitirele, să evite aglomerările. Să încerce să viziteze cimitirele în perioade în care nu sunt așa de mulți”, spune primarul municipiului Satu Mare.

Reamintim sătmărenilor faptul că masca este obligatorie și în spațiul public conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare care a adoptat Hotărârea nr.42 din 28.10.2020 privind completarea Hotărârii CJSU nr.39/23.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.

Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

Art.1.

(1) Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.

(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

Art.2.

Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020. (https://sm.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/32/2020/10/HOTARAREA-C.J.S.U.-Nr.35-din-16.10.2020-privind-modificarea-Hotararii-CJSU-nr.32-din-15.10.2020.pdf)

Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare începând cu data de 28 octombrie sunt: municipiul Satu Mare, orașul Negrești-Oaș și comuna Acâș.

Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice exterioare pe raza comunelor: Cămin, Călinești-Oaș, Tiream, Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni.

Lista unităților administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

8 comentarii

 1. Vlad Răspunde

  Gabika, sa pui masca si peste nas, ca asa nu te protejeaza.

 2. Grazzz Răspunde

  Pai asta nu se stie exprima… la un om cu o functie ca a dansului te astepti sa vorbeasca altfel. Ma gandesc ca in maghiara e mai preparat.
  Oricum pare un primar bun…..cu mult peste altii ce au candidat.

 3. Garuboz Răspunde

  Pare ,pare ..da nu rasare!

 4. vasile Răspunde

  masaca si pe nas tehh dragoa

 5. Asztalosh Răspunde

  Ai de plua mea ce greu vorbeste romaneste…sta sa se gandeasca la urmatorul cuvant…primarul de la TImisoara, neamt nascut in Germania, vorbeste mai bine si mai elevat decat Gaborko draghe. Mie, ca si ungur, mi-e rusine, sincer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.