Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Coronavirus Satu Mare: 108 cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 108 cazuri noi de coronavirus. La nivel național, în 24 de ore, au fost înregistrate peste 6.700 de noi îmbolnăviri.

Până astăzi, 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 07.11.2020 (10:00) – 08.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 de decese (40 bărbați și 46 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani. 83 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.295. Dintre acestea, 1.056 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.476.645 de teste. Dintre acestea, 21.552 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.421  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.131 la cerere.

11 comentarii

  1. +++ Răspunde

    Poate ne explica cineva, de ce după obligativitatea purtării măști, numărul cazurilor de covid crește ? Nu are nici o logică. Ar trebui cel puțin să stagneze.
    Asta înseamnă că masca nu are nici o utilitate ci dimpotrivă.
    Astăzi am ascultat stupefiat, ce spunea dr. Răzvan Cherecheș la Digi 24. Acesta a spus că acuma sunt mai multe infectării, pentru că stăm închiși în case, și că vara am stat mai mult afară, prin urmare am fost mai distanțati. Atunci de ce guvernul ne ține închiși în case?

    • masca Răspunde

      Încă un tâmpit care a pierdut ocazia să tacă. Cine te ţine acasă, în ce ţară? De când este obligatorie masca în SM? Care-i perioada de incubare a virusului? Care ar fi impactul în cazul nepurtării măştii? Şi, în sârşit, infectaţii au purtat mască, au respectat distanţarea?
      Ai dreptate să vorbeşti la plural pt. că sunteţi mulţi, prea mulţi.

      • Golf Răspunde

        @masca, atunci spune-ne nouă de ce apar atât de multe focare printre mascați? Dar mai ales printre cadrele medicale care cică știe să le poarte și să se spele pe mâini.

        Mască, tu ai impresia că autoritățile îți vor binele, că sunt infailibile, ele dețin adevărul suprem? Nu mai vorbesc de corporații care s-a demonstrat că se comportă asemenea unui psihopat. Probabil abia aștepți să-ți vină cocktail-ul lor “salvator”, vaccinul și să nu mai vezi atâtea cadavre pe stradă.

        • masca Răspunde

          Noţiunea de ,,focar” nu are de-a face cu purtarea măştii ci cu anumite locaţii şi forme de comunităţi stabile în aceste locaţii. Cadrele medicale, chiar dacă poartă mască (nu toţi o poartă corect sau o manevrează corect) sunt supuse constant prezenţei virusului iar masca nu este infailibilă. Vorbeşti de comportament psihopat după care întrebi cu tâlc dacă cred că autorităţile îmi vor binele… Sigur, autorităţile o să vă cipeze pe ăştia cu gărgăuni în cap, asta ţi-o spun aşa, între noi.

      • +++ Răspunde

        Pe lângă că ai mintea scurtă, ai și memoria scurtă. Ai uitat ca nu erai lăsat să ieși din casă, doar cu adeverință,idiotule și erai amendat cu sume astronomice. Trebuia să-ți vinzi casa să poți achita amenda Și mai întrebi în ce țară. Este vorba de România. Ce impact mai vrei, trebuie să faci doar o comparație cu lunile din vară, când nu se purta mască. Dar tu oricum nu îți mai aduci aminte

        • masca Răspunde

          @+++ Tampitel, ai folosit timpul prezent cand vorbeai de tinutul in casa. Invoci ilogic comparatii in etape diferite a evolutiei pandemiei. De ce nu invoci atunci efectul de estompare din primavara cand, intradevar am stat acasa? Cap ai minte ce-ti mai trebuie!

          • ...

            Pe lângă că ești mască nici nu știi să citești. Unde se vorbește la timpul prezent??? He??? Dar urmează dragule, urmează. Dar asta la timpul viitor. Numai să apucăm să votăm că după aia să vezi tu ce vine!

          • masca

            @…,,pentru că stăm închiși în case,,.

    • Zorro Răspunde

      Problema este ca lumea poarta masca acolo unde e vizibil, in rest cand se intalneste cu prietenii, cu vecinul deci in chestii private nu, si asa se transmite virusul, am peste 10 cunostinte infectate si toti au luat de la cunostinte, colegi de munca, rude etc.

  2. Golf Răspunde

    Să înțeleg că în istorie nu a existat un Stalin, Lenin, Hitler și mulți alții. Probabil dacă trăiai pe vremea regimului lui Hitler și erai evreu în Germania, tu îi susțineai regimul și chiar ai fi fost convins că te-a trimis la un duș cald. Tu știi că autoritățile îți vor binele, sustine-le până ajungi la dușuri.

  3. ... Răspunde

    @masca, și vom mai sta mult și bine. Că însuși madam Merkel dixit. Până nu ajungem la 70% infectare. Asta-i planul cincinal. Noi suntem acum la cam 10%. După tine în câți ani rezolvăm planul? Cine mai trăiește atunci? Eu am zis. Minim încă 5 ani. De aia tot zic că ceva nu e bine aici. Dar toți sar pe capul meu. Cine drq are chef să stea încă atât în gaură de șoarec? În afară de bujetari. Mai primesc și spor ca să nu lucreze cu spor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.