Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Coronavirus Satu Mare: 154 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 154 de cazuri noi de coronavirus. La nivel național, în 24 de ore, au fost înregistrate peste 9.400 de noi îmbolnăviri.

Până astăzi, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 231.808 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 8.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 12.11.2020 (10:00) – 13.11.2020 (10:00) au fost raportate  174 decese (100 bărbați și 74 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Harghita, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20 – 29 de ani, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 66 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 44 decese la categoria de peste 80 de ani. 168 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.892. Dintre acestea, 1.149 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.630.856 de teste. Dintre acestea, 37.136 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.169  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.967 la cerere.

17 comentarii

  1. Potențial Răspunde

    Oare unde se poate denunța o firmă care are infectati covid si nu a anunțat DSP și nici măcar nu a dezinfectat și nu a izolat/trimis in carantină colegii de muncă cu care persoanele respective au intrat in contact?

    • covid 19 Răspunde

      Mă gândesc că cei care fac teste sunt obligaţi să anunţe DSP în caz că depistează cazuri. Dacă face DSP-ul nu e cazul. De unde ştii că nu a anunţat DSP-ul? N-ai fost anunţat şi tu? Oricum, denunţurile pt. încălcarea legii se fac la poliţie.

      • Actionman Răspunde

        Un prieten a facut testul luni si rezultatul l- a primit joi dupamasa,, el din bun simt nu s-a dus nicaieri da nevasta ba… La loc de munca.
        Si sunt locuri de munca care lasa omul acasa, numa sa nu faca test ca atunci sr inchide o perioada cel putin.

        • ... Răspunde

          De aia tot răcesc gura (degeaba) că testele rapide în asemenea situații ar fi de n ori mai utile. Ne luptăm cu covidul dar ne luptăm prost. Tot timpul suntem luați prin surprindere. Ca de obicei în țara asta.😪 Apoi se vede rezultatul.😤

    • vasile Răspunde

      Pana nu sunt cazuri pozitive cu test de la dsp nu poti face nimic daca azi au simptome se pot testa doar peste o saptamana timpul de asteptare este foarte mare ,dar cred ca in acest caz este vina patronului care nu a pus mana pe telefon sa anunte dsp ul ,deci patronul trebuie tras la raspundere si deschis dosar penal pt zadarnicirea combaterii epidemiei ,sincer nu cred ca nu stia ca are oameni bolnavi .toata vina revine patronului .

    • vasile Răspunde

      La politie ,faci plangere penala pt zadarnicirea combaterii bolilor pe numele patronului

  2. Pityu Răspunde

    @Potential nu ai tu sange in instalatie sa iti denunti patroana .

  3. ... Răspunde

    @all. Eu zic să reclamați direct la prefect. El știe cel mai bine ce și cum cu zădărnicirea asta.🤔😜

  4. Altu Răspunde

    Ce vă mirați, cunosc caz declarat bolnav cu covid fara test doar pe baza simptomelor. Sau persoane intrate în contact cu un covidat ,testate după o săptămână în care au intrat în contact cu o grămadă. Despre ce anchete vorbim. E legea junglei ,cel mai puternic supraviețuiește. Noi am uitat că oamenii mai și mor. Plus că orice răceală sau viroză e declarată covid. În alți ani cu vremea care e acum era plin de gripați,viroze,laringite,etc.,acum totul e covid. Vă pup,ne auzim la primăvară. Mai ales cu tine @Covid 19, să îmi povestești cum ești după vaccin.

    • Golf Răspunde

      Altule, ăla este plătit să-i atace la persoană pe cei care văd diferit lucrurile.

      • covid 19 Răspunde

        @Golf, tu nu eşti persoană, eşti un nick nenorocit care deversează pe aici tot felul de lucruri pe care nu le stăpâneşte cum ar fi acea statistică comparativă cu gripa obişnuită de unde reieşea că mortalitatea la cei peste 50 de ani este de 8(opt!!!!) mai mare la Covid. Da’ tu nu pricepi numerele, ai văzut 0,…şi ai bagatelizat. Eu respect cu stricteţe nişte reguli care nu-mi provoacă mare discomfort şi care mă protejează şi prin care protejez pe cei din jur. Este puţinul pe care societatea mi-l cere şi mă simt dator să-l fac. Sunt lucruri care depind de educaţia din familie şi şcoală. Din păcate, peste tot văd dobitoci care, în mod ostentativ, încalcă orice regulă de prevenţie. Iar cu voi intru în polemică pentru a estompa răul pe care-l faceţi influentând în rău atitudinea comunităţii faţă de boala aceasta.

  5. Nimeni Răspunde

    Covid-19 nu tine cont de ce gandim noi, ce simtim noi, de rautatile noastre, de comentariile noastre, etc. ci de comportamentul individual al fiecaruia. Referitor la acest ultim aspect restrictiile sunt foare mari adica daca unul greseste pot patimi multi dintre ceilalti. Degeaba vom cere autoritatilor sa ne ajute, acestea nu o vor putea face deoarece vor fi saturate rapid de cazurile noi care vor creste exponential. Concluzia este ca fiecare sa ne descurcam cat mai bine (pe cont propriu) si lucru cel mai important sa facem tot posibilul sa nu luam virusul. Autoritatile au inertie mare, ori in cazul pandemiilor trebuie actionat rapid pentru ca nu-ti lasa timp mult la dispozitie. Sa ne aducem aminte ca totul a pornit de la un singur om infectat si s-a ajuns la grozavia de acum. Ce sfat vreau sa dau celor care care-mi citesc comentariul este ca sa aveti grija de voi, nu luati virusul, sunt destule metode de evitare, pentru ca autoritatile nu va vor rezolva problemele dupa ce sunteti infectat, aceste autoritati erau depasite, sunt depasite si vor fi depasite de situatie.

    • Fasz Răspunde

      Care sunt metodele de evitare? Norocul?

    • covid 19 Răspunde

      Bine punctat.

    • Golf Răspunde

      @Nimeni, mai sunt persoane normale ca tine care își expun opinia, ideile fără să recurgă la atacuri la persoană.

      Îți recomand documentarul The Social Dilemma în care foștii angajați ai companiilor de social media explică cum acestea spală pe creier utilizatorii creând aceste polarizări extreme în societate. Așa vei realiza cum iau naștere persoane gen cocovid19 care te-ar ucide dacă ar putea pentru că nu ești din “barca” lui.

      • covid 19 Răspunde

        Mă berbecule! Eu sunt în barca legii, tu dimpotrivă. Şi cum am zis statistica prin care voiai să rupi gura târgului a demonstrat contrariul. Şi stai draq mai la distanţă şi trage masca pe nas.

        • ... Răspunde

          Doar atât că de multe ori acea lege (care de fapt nu e lege în sensul strict al cuvântului) este un ordin sau oug și care s-a dovedit în repetate rânduri în afara constituției țării. Sunt niște lucruri de bază care indiferent de situație trebuie respectate. Altfel această situație poate genera monstruozități din care nu mai este cale de ieșire. Și nazismul și comunismul a ajuns la putere cu asemenea tertipuri. Să nu-mi spui că nu este așa. Sau scopul scuză mijloacele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.