Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

Decizie de ultimă oră! Masca de protecție, obligatorie în tot județul Satu Mare

Masca de protecție va fi obligatorie în tot județul Satu Mare, potrivit Hotărârii cu numărul 51 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Incidența înregistrată la 14 zile în județul Satu Mare este de 1,85 la mia de locuitori. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Atașate aveți Hotărârea CNSU numărul 51 din 2 noiembrie 2020 și lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat.

4 comentarii

  1. geaba Răspunde

    Lumea poarta masca incorect , o iau din buzunar ,e mototolita ,pipaita ,aranjata cu mana pe exteriorul folosit de mai multe ori ,care poate fi infectata , lumea o poarta ca se cere si nu te lasa in magazin ,sau sa nu iei amenda ,din 100 poate 1 este cine foloseste masca corect din toate punctele de vedere ,cam cum se arata la TV.
    Infectarea se va extinde asa , tot mai repede ,degeaba se poarta masca .
    Sa nu spun de cosurile de supermarket nu sunt dezinfectate , lumea umbla cu bani , telefon ,geanta ,linge degetul cand ia o punga , si alte barbarisme antisanatate.Degeaba te speli pe mana acasa daca volanul si anexele din masina sunt infectate de la celelalte obiecte atinse .
    Experientele cu vopsea vizibila la radiatii UV demonstreaza asta .
    Pana acum efectele nu au fost vizibile , cu cresterea numarului de infectati care umbla printre noi ,se va simti tot mai tare .Tot mai multi infectati zic ca nu stiu unde s-au infectat ,ei au respectat indicatiile .

    • Chiar degeaba Răspunde

      Tu crezi că poți respecta regulile cum arată la tv. Serios, toată ziua câte măști ar trebui să schimbi, muncești doar pt mască. Apoi , toți dezinfectanții ăștia de proveniență dubioasă sunt sănătoși? Din păcate mai devreme sau mai târziu toți ne vom infecta,cine e mai puternic scăpa cine nu, ghinion. Chiar și la ciumă care a omorât atâția,au fost care au rezistat. Natura,asta de care ne batem joc,se răzbună. E o selecție naturală,care ne va face mai puternici pe supraviețuitori. Epidemii de tot felul au fost și vor mai fi. Din fericire covidul ăsta are mortalitate scăzută față de alte boli, problema e că e foarte contagios, că te protejezi sau nu tot îl poți lua. Știu persoane pe care le doare fix în cot și nu au nimic, alții toată ziua cu mănuși, mască, dezinfectant și s-au îmbolnăvit. Totul e loterie.

  2. H&R Răspunde

    Unde atasate? (Ultima propozitie din articol)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.