Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Deputatul Lorand Magyar face apel la Guvern să renunțe la închiderea piețelor agroalimentare

Deputatul UDMR de Satu Mare, Lorand Magyar, consideră că închiderea pieţelor reprezintă o greşeală, chiar dacă se face diferenţierea dintre spaţiile deschise şi închise, pentru că se loveşte în producători.

,,Închiderea pieţelor agroalimentare este o greşeală, indiferent dacă se face o diferenţiere între cele aflate în spaţiile închise sau în cele deschise. Măsură impusă de guvern – referitor la închiderea pieţelor de tip hală – este greşită şi loveşte în micii producători agricoli, deja foarte afectaţi în acest an. UDMR consideră că această decizie nu va avea niciun efect în lupta pentru combaterea pandemiei, mai mult, îi duce la faliment pe aceşti producători”, a precizat deputatul.

Potrivit acestuia, se foloseşte în acelaşi timp o dublă măsură între producătorii locali şi supermarketuri.

,,Observăm că se foloseşte dubla măsură între producătorii agricoli locali şi între supermarketurile care funcţionează tot în spaţii închise. Care este diferenţa între pieţele agroalimentare de tip hală, care se află în spaţii închise şi între supermarketurile unde se vând produse importate din alte ţări, care stau chiar luni întregi pe rafturi?”, se întreabă parlamentarul sătmărean.

Lorand Magyar face un apel la Guvern să revină asupra deciziei de închidere a pieţelor agroalimentare, coroborată cu elaborarea de norme clare privind protecţia comercianţilor şi a cumpărătorilor.

,,Pentru contracararea răspândirii virusului în aceste spaţii închise trebuie asigurată respectarea unor norme stabilite corect de executiv”, a argumentat deputatul UDMR.

Sursa: Comunicat de presă Lorand Magyar

9 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    O piata inchisa este acelasi lucru ca un supermarket.
    Intr-adevar nu exista nici o logica de ce in supermarket se pot aduna oamenii sa cumpere fructe si legume iar intr-o piata nu.
    Da, impunerea de masuri de preventie da dar inchidetea pietelor nu.
    Numai ca aici e vorba de altceva : in piete se vind produsele romanesti ale producatorilor romani , pe cind in supermarket se vind produse aduse din UE , ale producatorilor straini.
    Cit de departe sintem in gindire fata de vecinii nostri maghiari, unde guvernul lui Victor Orban aplica o politica chiar agresiva de a stimula consumul de produse autohtone.

    • Gyuri Răspunde

      Pe bune țepeșule?
      Produse românești?
      Păi, unde se cultivă in România, portocale, banane,kiwi…,
      Nu sunt de acord cu închiderea. Dar când ni sa spus de mască, am spus că e botniță.
      Dacă trebuie să stam un pic mai mult in casă e prb.
      Dacă trebuie sa stam la 1 m distanță, ne suim in cârcă unul la celalalt cand stam la rand.
      Adică noi să nu respectăm nimic, dar să ne meargă bine.
      Asta înseamnă să fi dac liber.

      • ... Răspunde

        …. și prune, mere, roșii sau cartofi practic exclusiv din Polonia! Dar e de înțeles. E în avantajul lor clima din Polonia specifică tropicală. La noi e mai greu că mai și ninge.😪😤😱😰

  2. Tineriada Răspunde

    io fac apel sa te retragi din cursa pentru parlament ca ai votat impreuna cu infractorii lui dragnea modificarile codului penal si legile justitiei!

    • Tineriada Răspunde

      Io fac apel la mine și fac nod la batistă ca să nu uit ca nu cumva din greșeală totuși să îl votez pe băjatu’ aista! Dacă scriam în comentariu că și băjatu’ aista este de vină pentru prăpădul din agricultura autohtonă (vezi unde a lucrat și de când e parlamentar), ei atunci eram și mai deștept! Dar se pare nu-s!

  3. m Răspunde

    Să se inchidă,până vă hotărâti să nu mai votati penelisti si nazisti !

  4. cizmaru Răspunde

    Domnilor fructele le veti cumpara de la tarba de afara dar lapte si produse din lapte le viti cumpara dela riteileri staini ca asa vrea P.N.L. si PRESEDINTELE a am uitat ca si carmagerile se incid din piete

  5. Valahu Răspunde

    Credeti ca are el o treaba cu piețele?Nici vorba este an campanie si o s-a voteze mai departe tot pe interese de grup .Acest individ este un gunoi dar are o mare calitate ,este ungur si pentru ei asta conteaza.

  6. Magui Răspunde

    Idiotule! Ce ai reusit tu? nu a fost vorba niciodata sa se inchida pitele traditionale. Tu ai reusit doar sa violezi legile justitiei alatiri de Iordache, Nicolicea et.co alaturi de Kelemen et.co

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.