Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Deputatul Octavian Petric cere convocarea Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale

Deputatul Pro România, Octavian Petric, cere convocarea Parlamentului pentru a vota legea care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Octavian Petric consideră că joaca cu demisia a parlamentarilor PSD și USR este doar o mișcare electorală, fără efecte juridice.

”Demisia parlamentarilor USR și PSD este o păcăleală, pentru că dacă voiau cu adevărat să rezolve problema pensiilor speciale ale parlamentarilor o puteau face prin adoptarea unei legi care să le abroge”, a afirmat Octavian Petric.

Deputatul de Satu Mare a votat în favoarea eliminării pensiilor speciale și în primăvara acestui an, dar legea adoptată atunci a fost atacată la Curtea Constituțională.

”Guvernanții și partidele care susțin Guvernul nu vor să renunțe la pensiile speciale, altfel ar fi făcut-o deja. Au lipit beneficiile parlamentarilor de cele pentru magistrați, parlamentari, aviatori, în încercarea de a se asigura că, atunci când s-a discutat, cei de la Curtea Constituțională o va declara neconstituțională”, a afirmat deputatul sătmărean.

Acesta afirmă  că dacă USR și PSD vor cu adevărat eliminarea pensiile parlamentarilor trebuie să convoace o ședință de plen zilele acesta și să se voteze legea.

”Degeaba își dau demisia unii acum, că au în spate alte mandate și tot beneficiază de pensia specială.  Desigur, există și varianta în care Orban renunță la circ și, în loc de populisme, vine cu o OUG prin care abrogă pensiile speciale pentru parlamentari. Asta s-ar aplica de îndată, pentru toată lumea, nu doar pentru Ciolacu. Nu poți să vii și să spui că n-ai bani de alocații, de pensii, de salarii, de un venit minim de criză pentru cei cu venituri foarte mici, de sprijin economic pentru companii, dar tu să dai pensii speciale parlamentarilor. Aici este de fapt problema!”, a mai declarat Octavian Petric.

7 comentarii

  1. Tu Răspunde

    Dute inapoi la coada magarului. Acolo este locul tau.

  2. maria Răspunde

    Asta doar pentru imagine o fac ca doar urmeaza alegerile…suntem prosti daca iesim la vot ..Sa le fie rusine pentru pensiile nesimtite!

    • h Auleu Maica Răspunde

      D-na Maria
      Aveți dreptate ,avem cu toții o mare nemulțumire ,și merita cumva pedepsiți dar pana la urma tot ei caștigă,
      pentru ca votanți tot vor fi , mai puțini ,dar vor fi….Noi satmarenii pedepsim pe unii și caștiga alții….!
      Procentul decide ….

    • VOTANT Răspunde

      da, praf in ochi, dar la vot TREBUIE sa iesim cu totii, si sa votam opozitia, numai noi putem face schimbari si daca suntem un popor de lasi sa schimbam randuiala cu topoare atunci ne ramane doar votul, FIECARE VOT CONTEAZA!

  3. PACALICI Răspunde

    Ce am fost si ce am ajuns,,,,,,nu cu mult timp in urma nu stia sa scrie o fraza iar acuma se crede mare Boos,,,noroc cu jejetul !!!!!!!!de asta merge asa bine Tara,,,,,,,o fugit el odata,si tare mi ca va mai fugi ..na amu i bai mai jejet stai in banca ta in SUPARAREsi nu te mai linzi ca un cur intors pe dos dute invartindute,mi scarba de voi hai la gara,,,,

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Mai Tăvi , las-o dracului de treaba, acuma cu citeva zile înainte de expirarea mandatului vii cu astfel de idei…ce-ai făcut patru ani ?
    Apoi daca e vorba de tăierea pensiilor speciale, ma-s fi așteptat sa vorbești si de cele ale procurorilor, ale judecătorilor, ale funcționarilor de la Curtea de Conturi etc etc …la urma urmei acelea sint pensii speciale.
    Parlamentarii primesc doar o indemnizație…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.