Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Drum expres între Satu Mare și Baia Mare. Proiect de peste 300 milioane euro

Drum expres între Satu Mare și Baia Mare. Pentru reducerea perioadei de realizare a drumului expres Satu Mare – Baia Mare, Consiliul Județean Satu Mare a aprobat astăzi participarea instituției la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Expres Maramureș – Satu Mare”, prin intermediul căreia vom realiza proiectul alături de Consiliul Județean Maramureș, anunță conducerea CJ Satu Mare.

Sectorul de Drum Expres Baia Mare – Satu Mare, cu o lungime totală de 55,56 km, va fi un drum de mare viteză, cu două benzi pe sens și viteză maximă de 130 km/h. Coridorul de drum expres dintre Baia Mare și Satu Mare reprezintă o parte a drumului expres Someș, care asigură conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a țării, între Autostrada A3 (zona Turda) – Cluj-Napoca (zona Apahida), Dej (Beclean-Bistrița) – Baia Mare (Livada-Halmeu) – Satu Mare – Oar.

Costul estimat al drumului este de 340 de milioane de euro, bani ce urmează să fie plătiți din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă. Următoarea etapă în realizarea proiectului este lansarea licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate.

 

13 comentarii

 1. Driver Răspunde

  Sunt curios dacă va fi gata peste 300 de ani?

 2. Alice Răspunde

  1❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – togetherforever.website

 3. Satmarean Răspunde

  DRIVER oare cum vei arata peste 300 de ani ?

 4. Driver Răspunde

  Stimate Satmarean…eu peste 300 de ani fix sub pamant. Nici oase nu o să mai fie din mine
  Dar şi ceea ce se intâmplă in ţara asta…ruşinea Globului!!!
  300 de milioane de euro= 300 de ani
  Spor la furat ..polticieni şi oameni de afacer

 5. altu fără bmw Răspunde

  La cum se lucrează la noi, adică cu viteza melcului turbat, prima parte a drumului va fi redescoperit prin săpături arheologice de către urmașii urmașilor noștri când se va termina toată lucrarea. Eu nu am mari speranțe. Măcar să apuc să văd dat în folosință în următorii 10 ani centura municipiului și podul 3 peste Someș. Poate-poate aici sunt șanse. Ăstalaltul proiect cu drum expres e praf în ochi. Nu uitați că anul ăsta vor să mergem la vot.

  • radical2 Răspunde

   Apropo. Centura se mai deschide in Decembrie? Sau e pandemie si nu se poate lucra :))

   • x-ulescu Răspunde

    alta promisiune neonorata ( MINCIUNA !!! ) marca pnl , va asteapta sa va riscati sanatatea la vot , daca tot mergeti mai votati mincinosii de la pnl ??

    • altu fără bmw Răspunde

     Era vorba ca podul va fi gata. Restul lucrărilor doar la anul. Dar astea sunt povești cu zâne. Oamenii nici acum nu au fost despăgubiți pentru terenurile lor. Au trecut “doar” 6 ani! Statul ăsta minunat își bate joc sistematic de cetățenii săi onești și plătitori de taxe și impozite. Și acum cu plandemia asta putem observa în detaliu unde s-au dus banii pe asigurările de sănătate. În buzunarul unora.

 6. Rocco Răspunde

  Site de facut o laba xhamster.com

 7. H&R Răspunde

  Dragi colegi/e de comentarii ceva ati inteles gresit. 300 milioane € proiectul, si in jur de (dar oricum peste sau mult peste) 340 milioane € lucrarea.

  • realitatea Răspunde

   Mai exact CJ Satu Mare a votat să participe la constituirea asociației care are obiectivului de a realiza proiectul propus. De aici și până la realizare a foarte-foarte mult. Minim 10 de ani. Cred că am fost optimist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.