Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

FOTO. Pregătirile de sărbători au început! Satu Mare în haine de Crăciun

Au început pregătirile de Crăciun la Satu Mare! Se instalează luminile în oraș. Primăria Satu Mare amenajează și anul acesta pasajul Corneliu Coposu cu beculețe de Crăciun.

Iluminatul festiv este instalat deasupra pasajului între cele două clădiri. În ciuda pandemiei de coronavirus, magia Crăciunului prin îmbrăcarea de sărbătoare a orașului Satu Mare este prezentă și în acest an. Anul trecut Satu Mare a avut un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj. O perdea de ghirlande luminoase cu regim de înălțime variabil care simbolizează zăpada căzătoare, formată din becuri led, conceptul fiind întâlnit și în marile orașe europene.

Totodată bradul din Parcul Central a fost împodobit cu 60 de șiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de șir luminos cu flash. Un număr de 45 de copaci care înconjoară parcul și cei din interiorul parcului au fost împodobiți cu luminițe, la fel și gardul viu care vor descrie un decor de poveste.

9 comentarii

  1. un functionar Răspunde

    noi ne pregatim de sarbatori si DSPul este zero barat cu anchetele. Sunt contact direct cu sotia confirmata POZITIV test PCR platit de noi si nu am primit nici un telefon privind ancheta de contacti. Cand am sunat la DSP parca le-am deranjat pe cucoane la ora 11,30 luni 02.11/2020.

  2. ... Răspunde

    Vezi că și pe tine sunt în stare să te bage la negaționiști acești eroi ai p.lii în halate albe.
    Sincer te miră cum performează DSP-urile? Pe mine nu. Nu ții minte că acum mai bine de 10 ani însuși prim-lucovidul țării spunea că urgent trebuie desființate DSP-urile? Că sunt degeaba. Apoi ne mirăm că tot apar cazuri noi.
    PS. Preotul ortodox din localitatea Dacia decedat în septembrie de covid era internat de 8 zile în spital cu pneumonie și covid (nu știu dacă nu în spital a încasat covidul suplimentar). Între timp enoriașii, posibili contacți se plimbau dacă vroiau haihui de-a lungul și de-a latul județului ori a țării. Anchetă epidemiologică? Fugi de aici! Deci?

    • +++ Răspunde

      Ai uitat să mai menționezi, că preotul din Dacia a fost înmormântat de două ori. În Curtuiuș și în Sighet. Și asta tot datorită instituțiilor statului,care “își fac treaba”… pe bani frumoși

  3. un functionar Răspunde

    Da ai dreptate doar cheltuie niste bani din contributii degeaba. Asi fi de acord sa na mai platesc nici un leu la sistemul national de sanatate si sa contribui la un sistem privat de la care sa stiu ce primesc daca am nevoie. Momentan platesc 700 lei lunar degeaba caci nu primesc nimic in schimb. Retete platite de mine, test covid platit 350 lei etc..

  4. Pacient Răspunde

    Un funcționar mare dreptate ai! Plătim într-un an sume imense la CAS și nu beneficiem de nimic. Ce se face cu atâția bani?

  5. Observator Răspunde

    Intreb – la ce atatea cheltuieli (exagerate, poate ne spune cineva costurile) , daca , posibil sa nu avem acces , mai ales daca se instituie starea de urgenta (cum se preconizeaza ) , dupa ….minunatele alegeri ? Vom fi lasati , buluc , la pornirea iluminatului , fara distantare atunci ? Sau ……..?

    • ... Răspunde

      Săracii jandarmi și cei de la poliția locală (ăștia care au în fișa postului plan de amenzi) au nevoie de lumină ca să nu se împiedica pe stradă în timpul patrulării/amendării. Spun săraci că acum de când crâșmele se închid unde se vor adăposti pe timp de noapte???

  6. +++ Răspunde

    Vrem și noi un Bolojan!

  7. Gheorghe Răspunde

    Un Bolojan?ha ha,ha….Stai aproape.In satmar nu este nevoie de asa ceva,ca sa scuture cuiburile de sobolani aciuati in functiile publice si care si-au si-au plantat in locurile caldute si bine platite,tot felul de confrati.Satmarul nu va fi Oradea niciodata!!Ati priceput mai oameni…never,never,never pentru ca satmarenii sunt total dezbinati ever….fiecare impotriva altuia.Daca vrei sa spui(sau sa faci)ceva constructiv imediat iti sar in cap unii care stiu ei mai multe,ei le stiu pe toate,ei sunt specialistii lui peste prajit.Da,da lumini,spiritu sarbatorilor,magia craciunului belitu ochilor la becuri si luminite ca magaru la poarta noua….asta trebuie la populime….prafff si pulbere.Ce atata aparatura pentru spitale?ce vreti si cu virusu asta ca astazi maine(adica vreo 4-5 ani) trece ducand cu el vreo 20-40.000 de satmareni si apoi ce sa faci cu aparatura dupa ce se termina acest covid 19? Asa ca mai bine sa nu cumparam nimic de felul acesta si sa stam cu mainile in san,sa ne luam leafa(grasa) de la ,,statul la stat”.Nu vedeti ca deja incep sa iasa sobolanii(politicieni diversi)pe fb,prin piete si aiurea sa-si faca reclama da daca vor mai prinde un os(mare)de ros.De la mine si familia mea vor avea cele mai bune oase….asa ca sa aiba ce sa roada!!!Aceleasi mecle de nesimtiti,milogi alergand dupa un biet vot!!!Scarbele dracului,nu so saturat asa cum nu se satura c..va de p…la,mai vor in parlament sa faca nimic pentru bani multi.Cand a fost vorba sa avem grija,sa ne protejam ca este o gripa care se transmite foarteusor si nu sunt inca medicamente cu care sa fie tratata,marea majoritate au sarit in sus ca arsi ca le sunt ingradite drepturile,ca li se ia dreptul de a iesi seara si noaptea in oras sa mearga sa scuipe in Somes sau sa suga o cola doua ore in compania amicilor….Sunt multi care s-au trezit(spre norocul lor,ca puteau sa nu se trezeasca deloc)fara miros si gust dupa ce au frecventat locatii nocturtne,aducand cate un firicel de covid si familiei…Pana la urma nu ar fi mare bai,sa fie asa ceva trecator dar ce te faci cand te apuca si te ia cu simptome mai grave,faci febra mare,nu primesti aer si dupa aceea trebuie sa ajungi la urgenta unde aproape numeni nu se apropie de tine,si te lasa in voia sortii.Ce credeti ca pentru npersonalul medical este usor?Este ca si cand ai merge la razboi impotriva trupelor SWAT,cu un ciomag si un briceag ruginit!Bine ca malaimare(johanis)impreuna cu ,,guvernul meu”nu a avut atata intelepciune incat sa construiasca sau sa improvizeze spitale de campanie,stiind ca virusul nu are leac,ca se raspandeste usor si batalia va fi de durata!!Unde nu-i cap vai de picioare!…..A,a,a sa nu uit!…Voiati un Bolojan?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.