Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO/VIDEO. Ministrul Sănătății, la Satu Mare. Anunță mai multe paturi pentru bolnavii COVID

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a efectuat astăzi, 05 noiembrie 2020, o vizită de lucru în județul Satu Mare pentru a evalua capacitatea de răspuns a sistemului sanitar sătmărean și pentru a pregăti o bază pentru viitoarele paturi de terapie intensivă, modelul extensiei, în condițiile în care numărul de cazuri depistate pozitiv cu noul coronavirus va crește.

Alături de prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, ministrul Sănătății a analizat împreună cu conducerea Direcției de Sănătate Publică și managerii unităților spitalicești din județ situația la zi a ratei de infectare cu coronavirus, a capacității de tratament în condiții de terapie intensivă și posibilitatea extinderii acesteia într-un timp cât mai scurt.

În cadrul ședinței, ministrul Nelu Tătaru a evaluat unitățile medicale din județul Satu Mare, în contextul creșterii la nivel național a numărului de cazuri noi. De la începutul acestei pandemii, în județul Satu Mare s-au înregistrat 2227 de cazuri confirmate. În prezent, județul Satu Mare a depășit rata de infectare de 2,08 la mia locuitori, iar municipiul Satu Mare are o rată de 3,15 la mia de locuitori.

În unitățile spitalicești din județ, 246 de pacienți sunt internați pe paturi pentru suport COVID, majoritatea având o patologie medie, 21 se află în terapie intensivă, dintre care 9 sunt pe ventilație mecanică. Capacitatea de paturi la secțiile ATI din cadrul Spitalului Municipal Carei și a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare este de 21 de paturi, dintre care 12 la Spitalul Municipal Carei și 9 la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare  care poate fi extinsă la nivelul Spitalului Județean de Urgență până la 20 de paturi.

Ministrul a apreciat că aplicarea cu fermitate a hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, respectiv intensificarea controalelor în zonele aglomerate a dus la o rată mai mică de transmitere comunitară la nivelul județului nostru comparativ cu județele învecinate.

 

 

Video AICI.

 

21 comentarii

  1. ... Răspunde

    Și uiti măi, prefectul a ieșit din autoizolare!

    • Mircea Răspunde

      Scuze dar dl Pop Mitica odsaid Romeo nu este prezent , de la dr la dr .Pacalici cu coate goale .

    • m Răspunde

      Sigur .Din 27 octombrie pâna pe 5 noiembrie sunt 14 zile, numărate de Anastase!Nu vă e rusine…Asta nu-i zădărnicirea …?Răbdati oameni precum vitele…

  2. Adi Răspunde

    Doamne , ce a ajuns oraşul ăsta .Cozma primeşte minişti .Dăncilă de S.M .

  3. Bio Răspunde

    Miracol !Chelutzu e vindecat! O fi luat vaccin rusesc!

  4. ,Pipo Răspunde

    So vindecat că trebuia să-l întâmpine pe bombalău

  5. Bubu Răspunde

    Păi și marea directoreasă? Luceafărul DSP-ului Satu Mare, nu a fost invitată?! Vai, i s-o fi recunoscut calitățile și competența, și mai bine s-au lipsit de ea! Măcar așa nu mai apucă să urle la nimeni, cum face în general! Bine zis Igo!

    • No Răspunde

      no da de ce sunteți rai. Șefii se vindeca mai repede decât restul. Sau poate intenționat a vrut sa-l îmbolnăvească pe Cozma și sa salveze județul. E un erou.

  6. un functionar Răspunde

    MAI oameni buni, cine socoteste zilele de izolare si cum, daca eu cu test PCR pozitiv pentru sotie si contact direct, cu aceasta, am fost contactati abia dupa7 zile, cum sa nu se plimbe Prefectul daca eu puteam infecta jumatate judetul caci nu eram in evidenta nimanui in aceste zile.

  7. cineva Răspunde

    Totul este praf in ochii prostilor. Este campanie electorala .RUSINE LOR

  8. Satmarean Răspunde

    ca satmarean doresc un răspuns din partea prefectului. Ori nu a fost pozitiv și atunci a mințit și a chiulit de la munca și trebuie dat afara, ori nu a respectat carantina și atuni este un exemplu de necurmat, trebuie sa i se facă dosar penal pt ca a transmis cu buna stiinta virusul și iar trebuie demis și judecat. Rușine!!!! Noi cetățenii de rand nu-l mai credem pe acest individ și nu-l mai vrem în funcția de prefect

    • Alin Răspunde

      De parca conteaza ce vrei tu eu sau restul care votăm aceleasi gloate politice ,organizații mafiote de 30 de ani!….vai de tara asta unde a ajuns!!!…..si va fi si mai rau dupa alegeri cu bagabontii ăștia……….închid tot,taie pensii salarii dau oameni afara,închid afaceri……votați incompetența întruchipată numita PNL!!!…..vor alegeri urgent nu conteaza cate infectati sunt,dupa o sa o SUGEM toti cu vârf și îndesat!!!

  9. magar Răspunde

    eu sunt doar magar sus ca nu-mi este frica de Cozma.

  10. Hotsrat Răspunde

    m-am hotărât. Votez PSD. Pe Cristescu. Nu-i mai rău ca ăștia și baram e de aici. Bun rău cum e. Baram e altul ca de ăștia m-am saturat. Voi ne o legate ss ne întoarcem la PSD

    • IGabi Răspunde

      Nu il votezi pe cristescu……il votezi pe govor si combinatiile lui….

    • Nasty Răspunde

      Varu’ revino-ți !
      Ai dreptate in privința ăstora ,dar….bai, Cristescu ⁉️
      Încearcă sa-i cunosti “CV”-ul real si te vei speria !
      Infractor de drept comun !
      Deci , daca ești de buna credință , si sper ca ești , nu mai vorbi ( scrie ) prostii !
      Cum mai băiatule , Cristescu ⁉️

      • c-block Răspunde

        Lasă-l. Așa a votat-o și pe Dăncilă. Dacă partidul pune pe listă un ficus și pe ăla l-ar vota!😪😱😥😫

  11. raul Răspunde

    da frizianul de cosma in ce calitate a insotit delegatia!?

  12. Dacus Răspunde

    Romania are 1200 paturi ATI , mai bine s-ar uita cum au facut ungurii ,care sunt juma cat noi ,dar au 4500 ,toate dotate si cu ventilatoare.
    mai multe , cat , inca 3 in plus ,puse pe hol????

  13. cineva Răspunde

    poi decat sa vina la putere GUVERNUL MEU mai bine ii alegem pe aia care o s al doboare pe cel cu sentinta definitiva ca a furat, dar inca ne conduce cum vrea el de parca am fi la o ora de FIZICA. Vorba lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.