Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO/VIDEO. Plin de oameni în centrul municipiului Satu Mare! Au ieșit să admire luminile decorative

Dacă nu au putut asista la pornirea iluminatului ornamental, sătmărenii s-au revanșat în această seară. Oamenii au luat cu asalt centrul, pentru a vedea cum se prezintă orașul îmbrăcat în haine de sărbătoare.

Sătmărenii ”au uitat” de carantină în această seară, duminică, 29 noiembrie, și s-au adunat cu mic cu mare în centrul municipiului Satu Mare, pentru a admira iluminatul ornamental din acest an. Oamenii și-au făcut poze la bradul din fața Hotelului Dacia, la tunelul de lumini, dar și în Pasajul Corneliu Coposu.

Reamintim că iluminatul ornamental a fost pornit mai devreme anul acesta, evenimentul nefiind anunțat oficial. Autoritățile nu au dorit ca în zona centrală să se creeze aglomerație, având în vedere că municipiul Satu Mare se află în carantină.

36 comentarii

  1. hakkate Răspunde

    Ce bine! Aveam emoții că la finalul celor 14 zile în curând vom ieși din carantină. Dar m-am liniștit. Nici o șansă așa. Ce bine că am găsit fonduri pentru aceste beculețe așa de importante! Oricum nu aveam pe ce cheltui banii, nu? Cred că vom sărbători Crăciunul de la geam.😨😪
    PS. Să nu uitați să mergeți săptămâna viitoare la vot! Ficusul de la Cotroceni și Lucovidul vă transmit că este sigur din punct de vedere epidemiologic. Asta până la proba contrarie.😤
    Aveți grijă de sănătatea voastră.

    • Subiectiv Răspunde

      Nicicum nu-i bine. Dacă nu se puneau beculețele, atunci să vezi, ce primea Kereskényi.

      • hakkate Răspunde

        De mine nici nu punea tot era bine. Așa cum după Colectiv nu au fost artificii de Anul Nou. A murit cineva din lipsa artificiilor? Dar de lipsa aparatelor de la ATI se moare. Calculează și tu ce e mai important. Becul, nu?

        • 1 Răspunde

          De banii alocați pentru beculețe trebuie să cumperi beculețe. Nu e ca și bugetul familiei unde ai 3 lei de pâine, dar spui că mănânci mămăligă și cei 3 lei îi cheltui pe salam. Eu așa știu că nu se poate face acest lucru.

          • hakkate

            Se poate modifica destinația banilor prin HCL numai să se vrea. Definiția administrației locale este că lucrează pentru comunitate și în beneficiul comunității. Dar becurile erau “musai” de pus ca să câștige firma respectivă niște bani. Care bani erau ca și pierduți dacă se abandona ideea. Uite, sindrofia de ziua orașului nu s-a ținut deloc. Nu a murit nimeni din această cauză.
            Acuma dacă din cauza asta nu ieșim din carantina asta (e pe terminate termenul de 14 zile) și practic ne dăm un autogol e mai bine? Oricum vine votul și parcă văd că în ajun de Crăciun iar vom avea cifre “interesante”. Știi tu 6+14=20.😢

    • Alice Răspunde

      1❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – bit.ly/36jgOLN

    • Alice Răspunde

      ❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – bit.ly/36jgOLN

  2. Eu Răspunde

    Felicitarii ! Bravo Satmareni. Ce ati scris pe declaratie ? Autoritatile ce pazesc ? Chiar nu realizeaza la ce pericol se expun ?

    • realitatea Răspunde

      “Vizită la Fata Morgana”.

      • Simon Răspunde

        Eu nu inteleg un lucru, daca o pus beculețe de ce o pus, daca nu punea de ce nu o pus,,la voi care comentati nici cum nui bine! Asa oameni nemultumiti n-am mai văzut cei in orasul asta!

        • realitatea Răspunde

          Ce e mai important pentru tine? Să trăiești și să fii sănătos sau să ai becuri? Ce e mai important? Viața sau să mori glorios? De ce ai mai mare nevoie?

          • Mury

            Irealitate
            Pentru tine ce ție mai valoros ,sa-ți ardă becul sau lumânarea……?

          • realitatea

            @Mury draghe, te las să ghicești dacă nu ți-ai dat seama până acum. Dar nu știu la ce folosește pentru cei decedați ghirlandele de becuri. Așa cum nu știu de ce fac unii barosani cavou cu aer condiționat și cablu băgat. Probabil o să-mi explici tu. Eu tăiam cât mai mult posibil din astfel de cheltuieli. Dar cum probabil înțelegerea era de mult făcută nu puteau da înapoi. Problema de fapt nu e cheltuiala ci afluxul permanent de admiratori.

  3. covid 19 Răspunde

    N-a fost chiar aşa mare înghesuială, afară e frig şi virusul o ia în sus cu aerul expirat. Se vede totuşi că nu suntem în stare de un mic sacrificiu pt. un timp scurt. Din nou nişte dobitoci coronasceptici (putini) nu poartă mască şi nu păstrează distanţă.

  4. Unu Răspunde

    Autoritatile competente sa identifice urgent pe baza imaginilor persoanele care nu purtau măști, nu au respectat distanța socială si sanctionate !!!

  5. Angel Răspunde

    @eu
    Intrebare la subiect si la fix
    Oare ce au bifat pe declarație? M-ar interesa și pe mine
    La înmormântare este permis doar un anumit nr de persoane, școlile sunt închise, dar e liber in mall-uri aglomerate și la “luminițe” ?

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Poate ne vom linisti cand vom avea peste 300 cazuri in SM ,unii vor sta pe targi la rand in ATI, altii vor plange acasa mortii.Asta e constiinta la romani.

  7. 007 Răspunde

    Nu ma deranjeaza ca au iesit parintii si bunicii cu copiii la plimbare,o poate face oricine in stresul acesta,desigur,respectand regulile stabilite de protectie si parasirea domiciliului,dar intreb Comisia pentru Situatii de Urgenta a judetului,de ce unii nu pot merge de exemplu,la pescuit(spining) oriunde pe apele judetului, unde distanta este si de 30-50 m intre pescari si nu sunt mai mult de doua persoane impreuna,de obicei tata -copil,iar la supermarket da ????La vanatoare ,acelasi lucru ,cu autorizatie individuala sunt legal maxim 5 persoane,iar la cea colectiva,max 10 persoane ,cu distantare si de 50m cand vaneaza.Am scris acest lucru pentru ca observ ca NU SE PUNE ACCENT pe liberalizarea unor activitati ce ar duce la atenuarea unor stari de stress,generate de ansamblul de decizii ,unele dubioase rau de tot,in sensul ca unii pot merge la biserica,la supermarketuri etc,etc(explicati faptul ca la firme in vestiare la un schim sunt si 50 de oameni,iar la pescuit si vanatoare nu poti merge…Atentie, nu pledez pentru nerespectarea regulilor ci pentru o mai buna decizie in ceea ce priveste libertatatile noastre ca egalitate intre INTRUNIRI.
    Am mai scris si voi mai scrie si cerand deschis autoritatilor,urmatoarele decizii prin ordonanta de urgenta;
    – Cei care sunt prinsi ca nu respecta regulile de protectie sa fie trecuti in baza de date a SPITALULUI DIN ZONA DE UNDE LOCUIESTE si in caz de imbolnavire cu coronavirus sa nu fie primit decat dupa o luna de la prima abatere+amenda
    -la a doua abatere,60 de zile fara acces la spital cu coronavirus +amenda dublata
    -la a treia abatere,carantinare obligatorie pe banii lui,amenda si 90 de zile fara acces la spital,pentru coronavirus.
    E simplu, dar stiu ca nu veti decide,pentru ca VOI SUNTETI PRIMII care dati tonul la NERESPECTAREA REGULILOR ,exemple cu carul,mi-e si rusine de nerusinarea voastra sa le mai scriu,ca incepe cu PRIM MINISTRUL SI SFARSESTE CU TOT FELUL DE OPORTUNISTI LOCALI!!!

    • ... Răspunde

      Știi foarte bine că ce propui nu se poate. Pentru că același lucru ar trebui aplicat și inconștienților care beau până fac pe ei apoi ajung la UPU cu sirena. Aici ar trebui să fie prezenți cei de la poliția locală și jandarmii. E foarte simplu. Trebuie să decidă autoritățile locale să ia măsuri. Aceleași autorități care au creat premizele acestui fenomen prin aprinderea beculețelor electorale. Știau foarte bine că asta va fi.😭

      • h Auleu Maica Răspunde

        Tot mai învățăm ceva. becuri electorale ,ale cui ? …..dăștheptule…..

        • ... Răspunde

          Păi ce să facă omul dacă tu încă stai la lumânare și încă nu ai aflat de invenția asta cu filament? Și netul furi de la vecin ca și curentul? Du-te și te culcă.

    • 3.14 Răspunde

      Foarte buna observatia privind interzicerea pescuitului. In primul rand, am platit pt acest drept iar riscurile de imbolnavire sunt nule deoarece nici in timpul verii nu se umple malul Somesului de pescari. Toate masurile sunt luate doar de ochii lumii, sa se vada ca politicienii sunt la munca. Deciziile luate sunt insa primitive si negandite, organizare zero, Incompetenta maxima din pacate. Atat putem ca natie, noi i-am ales. 30 de ani i-am tot ales, ne meritam conducatorii. La multi ani adormita Romanie!

  8. Un om Răspunde

    Oameni buni, încă nu v-ați dat seama că aceasta nu e carantină???? E carantină doar de fațadă. Ce carantină este aceea când toată lumea iese și intra in oraș cum vrea, toată lumea mișună peste tot și nicăieri. Ia să nu mai intre în oraș decât mașinile care transportă cele necesare și să se închidă tot cum a fost în starea de urgență. Abia atunci putem vorbi de carantină.

    • JohnnyCash Răspunde

      Normal ca e carantina de fatada… E carantina lui Bud, ca sa arate spre Bucuresti ca merita bonusul de Craciun (ca dansul a k..kat pe carantina, asta e alta treaba). Strazile sunt pline cu oameni, drumurile cu masini, dar nu vezi nici o trupa de politisti, asa cum s-a vazut primavara. Poate ca in primele zile au verificat cat de cat pe oameni daca au declaratie sau nu, dar dupa aia…nimic

  9. Johnny Răspunde

    TOT DE-O CARANTINA !
    CÂTA INCONSTIENTA !
    AUTORITĂȚILE CU ATRIBUȚII DE VERIFICARE A MODULUI IN CARE SUNT RESPECTATE RESTRICȚIILE IMPUSE PE PERIOADA CARANTINEI CE FAC ⁉️

  10. 007 Răspunde

    @… nu,nu ai dreptate.Exemplul tau cu betivi nu are relevanta si nici EFECT DE SUPRAAGLOMERARE A SECTIILOR ATI. Betia nu genereaza stari de URGENTA NATIONALA SI/SAU MONDIALA si nu creaza efect pandemic .STAREA de PANDEMIE este asimilata cu un razboi si deciziile trebuie sa fie radicale pentru evitarea imbolnavirilor. Am cerut emiterea acelor sanctiuni pentru ca ATENTIE- CA SELECTAREA INTERNARILOR/bolnav si/sau comorbiditati ,ca in Italia de ex. si cum prevad medicii si la noi,PE CINE LASAM sa MOARA fara internare si cine traieste cand SITUATIA E SCAPATA DE SUB CONTROL.EU vreau ca acei indivizi care nu respecta sa nu fie admisi in spital sa moara acasa , dupa PROPRIA-I DECIZIE de a nu RESPECTA NIMIC si pe NIMENI.OK !
    Hai sa fac un scenariu.
    Popescu Ion- buna ziua,am sunat la 112 ?
    112-Da,Ce urgenta aveti ?
    Popescu Ion-Imi curge nasul,am pierdut mirosul,respir greu,am frisoane …
    112-Cum va numiti ?
    -Popescu Ioan…doamna
    112.O clipa,va rog…d-le Popescu I ,sunteti in baza noastra de date cu doua sanctiuni pentru nerespectarea procedurilor de carantinare,drept pentru care va rugam sa ne sunati peste 90 de zile,prioritate au cei care au respectat aceste proceduri.
    112.La revedere -sa fiti sanatos si in pas cu civilizatia…adica daca doriti sa aveti drepturi sa fiti constient si de obligatii.

    • ... Răspunde

      Dragă James Bond, eu știu sigur că am dreptate dar nu am chef să mă cert. Mai ales că spunem acelaș lucru doar altfel.
      În limbaj simplu, târg de Crăciun este? Nu este. Patinoar în aer liber este? Nu este. Deci treaba se rezolva simplu ca bună ziua cu NIȘTE PATRULE VIZIBILE dacă tot au vrut iluminat de sărbători. Pentru că totul a pornit de la niște copiii la care nu poți explica că anul ăsta nemsobod. Sunt copiii. Dar prin prezența patrulelor oamenii măcar purtau mască etc., etc.
      Miercuri am putea ieși din carantină. Sunt curios ce va fi acum după asta.

  11. Gyuri Răspunde

    Coronascepticii și cei care îndeamnă să nu ieșim la vot, să stea duminică acasă.
    Nu avem nevoie de idioți utili rusofili.

  12. Simon Elek Răspunde

    Eu nu inteleg un lucru, daca o pus beculețe de ce o pus, daca nu punea de ce nu o pus,,la voi care comentati nici cum nui bine! Asa oameni nemultumiti n-am mai văzut cei in orasul asta!

  13. Gyuri Răspunde

    Bună ziua, domnule Elek.
    Așa nemulțumiți sunt în toată ţara. E plin de Gică Contra.
    Oameni care nu vor să facă nimic și care se plâng mereu.
    Cam aceștia reprezinta o mare parte a cetățenilor romani.

    • realitatea Răspunde

      Bine că te avem pe tine ca să aplauzi că consumăm banii pe așa ceva! De asta avem nevoie, oare? Toate-s bune? Dacă nu erau becurile astea fără număr nici oamenii nu mergeau buluc acolo.

  14. Sm Răspunde

    Stați în casă până îți putrezi. Iar deșteptul de @007 să o ia la toți coronascepticii în mână. Cum se poate demonstra de unde ai luat boala, dacă ai respectat regulile sau nu. Iar apoi statul să nu rețină bani din salariu pt sănătate dacă nu te tratează. Să se facă lista cu cine nu vrea să cotizeze la sănătate și când se îmbolnăvește se duce la privat.

    • 007 Răspunde

      @Sm,John Stuart Mill, părintele filozofiei utilitariste a spus,,“Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”Pornesc de la aceasta sintagma in toate argumentele mele,pentru simplul fapt,ca a educa un individ,o societate,trebuie sa-l(i)fac(i) RASPUNZATOR(I) DE DECIZIILE LOR,fara nici cel mai mic regret ca este ceva nedemocratic si anacronic.Este foarte important ca in societatea cei cu mintea la purtator sa faca diferenta intre CONSTIINTA =OM si INSTINCT=ANIMAL si sa reactioneze ca atare.A citi toate elucubrațiile unor ciudati de aici si de aiurea,dealtfel si a nu reactiona, inseamna a te complace in mizeria nulitatilor si analfabetilor functionali,cu pretentii grobiene.
      Asa ca Sm si altii ca el,stati linistit ca nu am sa ma cobor in GROAPA MARIANELOR din mintea ta(voastra),pentru simplu motiv dat de citatul lui Jean de La Fontaine,, „Nimeni nu e destul de deştept ca să poată convinge un prost că e prost”.

  15. ițomping Răspunde

    Baj muistule de Angel, nu este stare de urgenta, nici de alerta, este carantina orașul deci nu ai voie sa ieși și sa intrii în oraș,, îți trebuie adeverință doar sa ieși saiu sa intrii, ai văzut tu organe pe strada de 14 zile încoace eu nu stau binemerci la căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.