Ultima actualizare: ieri, 21:48

Naţionale

Guvernul ia în calcul limitarea deplasărilor pe timp de noapte

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, după întâlnirea cu prefecții, că va propune în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ca masca să fie purtată în spații deschise, în toate județele care înregistrează un indice de noi cazuri de COVID-19 de peste 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, titrează Digi24. De asemenea, Guvernul ia în calcul ca deplasările să fie limitate pe timp de noapte.

,,Va fi un proiect de hotărâre a CNSU în care vom actualiza lista țărilor și vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele. Nu se va mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Guvernul ia în calcul limitarea deplasărilor pe timpul nopții.

,,În cadrul deciziei de carantinare, există posibilitatea ca în interiorul localității să se instituie și această măsură. Procedura este la propunerea DSP și a Comitetului Județean prin hotărârea comandantului acțiunii. În localitățile cu nivel ridicat de răspândire, mai ales unde se instituie carantina, pe lângă limitarea circulație în localitate și între localitățile respective, în interiorul localității se pot dispune o serie de măsuri, cum ar fi și măsura de a limita deplasările pe timpul nopții, să spunem între ora 22.00 și ora 06.00, dar aceste chestiuni trebuie analizate de CJSU”, a mai precizat Orban.

Premierul a confirmat că există discuții în privința restricționării accesului în parcuri pe timpul nopții.

Sursa: Digi24

6 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    Ca si o completare, as propune să se interzică accesul permanent a ciorilor la copacii din parcuri, ba chiar și la spațiul aerian de deasupra parcurilor! Totodată, trebuie obligați să poarte scutece! Sunt foarte deranjante când ne adunam cu sutele noaptea în parcuri pentru a face schimb de covid…

  2. H&R Răspunde

    Nu mai pot merge la pipi noaptea la toaleta? Măi să:mi bag pixu’!

  3. Virusul deștept Răspunde

    Ziua e doar la relativ, noaptea accelerează virusul. Mergi pe o stradă pustie , trebuie mască. Stau oamenii la terasă nu trebuie. Te plimbi cu un covrig în mână toată ziua,nu trebuie mască că mănânci. In aer liber e pericol de infecție,la votare e deplină siguranță. Și exemplele pot continua. Dacă nu ar fi de plâns am muri de râs.

  4. Boohoohoooo Răspunde

    Un guvern la incompetent ca cel al domnului Orban, nu cred ca am mai vazut. De la ordonante si legi respinse de CCR, pentru ca nu au fost constitutionale ( asa e cand femeia de servici participa la conceperea acestora) la “masurile” de tot rahatul. Sper, sper din tot sufletul sa ii pedepseasca cetatenii acuma la alegeri! Oamenii astia nu merita nici sa treaca pe strada guvernului, nu sa aiba functii. Acum nu mai sunt sigur ca Dancila cu toata prostia ei, nu era mai buna decat parazitii astia.

  5. hingeru Răspunde

    nu mai putem iesi noaptea ca deranjam pe politisti care dorm in masina , mai ales pe cei locali. Sunt curios cati au fost dati afara ca au fost prinsi dormind. Sefu lor doarme linistit . Hotii umbla linistit, numai oamenii de rand au griji.

  6. John Doe Răspunde

    Propun daca se implementeaza aceasta masura, sa boicotam iesitul pe timp de zi si sa ne vedem cu totii dupa ora 22:00. “Noaptea ca hotii, ziua ca mafiotii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.