Ultima actualizare: azi, 12:22

Publicitate

Huawei Mate 20 Pro vs Mate 20 vs Mate 20 Lite: Care este diferența?

Seria de top Huawei Mate este disponibilă în mai multe forme decât oricând, cu modelele Huawei Mate 20 Lite,  Mate 20 și Mate 20 Pro. Deci, care sunt diferențele dintre aceste modele și care e sensul pentru Huawei să prezinte o astfel de varietate de telefoane, în cadrul acestei serii?

Design

Huawei Mate 20 Lite a fost lansat în prima săptămână din septembrie 2018, ca o prefață a seriei. Cu toate acestea, Mate 20 Pro, cu marginile sale de sticlă curbate de fiecare parte și ecranul puțin mai redus ca dimensiune, este de fapt cel mai mic dispozitiv din serie. Mate 20 este cel mai mare și posedă cel mai mare ecran al grupului.

Mate 20 și Mate 20 Lite folosesc scannere de amprente circulare poziționate în spate. Mate 20 Pro este singurul model dintre cele trei care are un scanner de amprentă pe ecran. Cu toate acestea, această tehnologie a fost mult îmbunătățită – este mult mai rapidă și fiabilă, datorită unui sistem de înscriere mult mai aprofundat și poate fi utilizată pentru a vă conecta la aplicații la care nu se putea anterior.

Toate cele trei telefoane optează pentru un design din sticlă, așa cum este la modă, modelele Mate 20 Pro și Mate 20 oferind ceea ce Huawei numește „Hyper Optical Pattern” în finisajele sale verzi și albastre – este ca un model gravat cu laser, ceea ce adaugă aderență, o dinamică vizuală diferită și se presupune că ajută la evitarea urmelor de amprentă.

Nu veți găsi o mufă pentru căști de 3,5 mm în Pro, în timp ce ambele celelalte modele dispun de aceasta, pentru căști cu fir.

Afişaj

Ecranul lui Mate 20 este considerabil mai mare datorită raportului său de aspect: lățimea suplimentară conferă telefonului un unghi mult mai larg decât celelalte două.

Cel mai impresionant ecran al grupului este afișajul OLED al lui Mate 20 Pro. Are sticlă curbată pe fiecare margine – inclusiv pe spate, deci este complet simetrică – cea mai mare rezoluție a seriei, iar dimensiunea sa încape perfectă în mână. Are cel mai mare decupaj de ecran dintre cele trei, totuși, datorită varietății de senzori – cameră RGB de 24MP, proiector, senzor de proximitate, iluminator și cameră cu infraroșu – utilizată pentru deblocarea feței 3D (celelalte două dispozitive oferă deblocarea feței, dar este mai puțin sofisticată).

Specificații

În ceea ce privește puterea, nu există nicio diferență între Mate 20 și Mate 20 Pro: ambele au chipset-ul Kirin 980 de top, care folosește un amestec de nuclee de procesare mari, medii și mici și unități de procesare neuronală duală (NPU) pentru a împărți sarcinile în cel mai adecvat mod și a ajuta la conservarea energiei. Huawei susține că această configurație este cu 20% mai rapidă și cu 40% mai eficientă decât cea anterioară, a modelului Mate 10 Pro.

Huawei Mate 20 Lite, asa cum sugereaza si numele sau, este mai ușor, cu un procesor Kirin 710.

Camere foto

Ca și camere, Huawei Mate 20 Lite diferă dramatic de celelalte două modele, având în vedere camerele sale duale din spate. În acest sens, este un pas și în spatele modelului P20 Pro.

Mate 20 și Pro au o configurație complet nouă a camerei Leica, care cuprinde trei senzori de culoare în partea din spate în forme largi, ultra-largi și teleobiective. Întreaga idee a senzorului monocrom a fost uitată de această dată, Huawei susținând că senzorul principal oferă informații mai mult decât suficiente.

Tehnica „pinch-to-zoom” oferă zoom standard între 0,6x și 5x, opțiunea cu unghi mai larg fiind cea mai îndrăzneață caracteristică nouă. Folosind AI (inteligență artificială), camera poate, de asemenea, selecta automat între obiective atunci când consideră că este adecvat: în modul Super Macro, de exemplu, camera recunoaște că este foarte aproape de un subiect (până la 2,5 cm) și implementează automat lentilă largă, deoarece aceasta se poate focusa pe obiect.

Toate cele trei dispozitive oferă Master AI, unde camera poate detecta automat tipurile de scene și își poate regla setările în consecință. Cu toate acestea, modelul Lite nu deține cel mai recent software, deci nu are aceeași gamă largă de caracteristici ca Mate 20 și Pro. Chiar si in aceste conditii Huawei Mate 20 inca este o alegere excelenta in materie de telefoane mobile!

Un comentariu

  1. Bre Răspunde

    Pa cine intereseaza care-i diferenta . Unu-i chinezesc si celalalt e facut de chinezi . Cine vrea sa cumpere se uita la pret : telefon de 1000 sau 3000 de lei ca-i mai smecher .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.