Ultima actualizare: azi, 21:11
Locale

Presiune pe spitalele din Satu Mare. Prefectul face apel la respectarea măsurilor

În cadrul ședinței de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Radu Bud a evaluat împreună cu aceștia situația epidemiologică la nivelul județului Satu Mare realizând și o analiză a implementării măsurilor la  cinci zile de la declararea stării de carantină sanitară la nivelul municipiului Satu Mare. Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a fost în creștere în primele patru zile, cu o ușoară scădere în ultima parte a intervalului, fiind atinsă în acest moment în municipiu o incidență de 8,9 la mie iar în județ de 4,99 la mia de locuitori.

Conform analizei măsurilor impuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe perioada de carantinare se constată în linii mari o respectare a acestora de către sătmăreni, în sensul deținerii documentelor justificative privind deplasarea, purtarea măștii de protecție și limitarea circulației în interiorul și exteriorul municipiului. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care asigură verificarea măsurilor au raportat o scădere a numărului de contravenții și a celor de sancțiuni aplicate, măsurile luate au fost cu prioritate de prevenție, asfel încât s-au înregistrat mai multe avertismente.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică informează despre presiunea mare pe spitalele sătmărene, numărul de internări se apropie de limita capacității maxime a acestora, pacienții internați fiind cei prezentând formele mai grave ale bolii. Este dovedit că există o relație directă între incidența cazurilor și numărul de pacienți internați, un motiv suplimentar pentru respectarea condițiilor de carantinare, situație care poate să conducă  în următoarele zile la o scădere a numărului de cazuri înregistrate.

Prefectul subliniază necesitatea respectării de către sătmăreni a măsurilor elementare de protecție pentru a micșora transmiterea comunitară a virusului și solicită ca motivele deplasării în municipiul Satu Mare să fie juste și întemeiate, echipajele de control pot solicita dovezi suplimentare declarației pe propria răspundere.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

8 comentarii

 1. 007 Răspunde

  ,,Prefectul subliniază necesitatea respectării de către sătmăreni a măsurilor elementare de protecție pentru a micșora transmiterea comunitară a virusului și solicită ca motivele deplasării în municipiul Satu Mare să fie juste și întemeiate, echipajele de control pot solicita dovezi suplimentare declarației pe propria răspundere.”
  Ia uitel frate si pe PACALICIUL asta …ca nici nu stiu cum sa-i spun,dar puneti-i voi apelativul corect dupa ce veti citi cele de mai jos,dei;
  1.toate parcarile sunt pline de tigani,boschetari cersetori
  2.ln pieteler orasului sunt plin de vanzatori iliciti de tigari si valuta
  3.barurile de la piete pline de indivizi,mai mult sau mai putin cu masti
  4.Nimeni nu dezinfecteaza;cosurile, mesele,clantele de la magazine,etc,etc
  As mai putea enumera multe aspecte,dar consider ca BATAIA DE JOC SI NEMERNICIA ce se revarsa asupra cetateanului CORECT,si prin aceasta afirmatie a unui individ numit si pus sa vegheze cum se aplica LEGEA PENTRU TOTI,mie imi este deajuns.Poate ca prin bataia aceasta de joc se doreste ca ,cetateanul corect sa se simta cat mai frustrat,pana in momnentul in care isi va face singur dreptate.Nu este o amenintare dar aud din ce in ce mai des pe strada sintagma,,CAT MAI PUTEM RABDA”nu pentru faptul ca oamenii sunt in carantina ci pentru ca NU SE IAU MASURI LEGALE PENTRU CEI CARE NU RESPECTA NIMIC,INCLUSIV DE NEAPLICAREA LEGII SI MAI MULT SE SIMTE TOLERAREA UNEI CLASE DE INDIVIZI CARE CALCA IN PICIOARE ORICE RESPECT FATA DE CEI CIVILIZATI SI CONSTIENTI DE RISCUL IMBOLNAVIRI CU ACEST VIRUS.

 2. Sm Răspunde

  Ce ,nu mai pot dormi asistentele și doctorii noaptea când sunt de gardă. Pt naivii care cred că nu e adevărat, explicați cum poate un om să lucreze la spital,la cabinetul privat și să mai predea cursuri la postliceale. Simplu, la spital se odihnesc pe banii statului, între timp predau online la școli,iar apoi se ocupă de cabinetele private. Ăștia sunt eroii țării.

 3. Maria Răspunde

  Las ca sunt si profesori foarte dragalasi. Ore la scoala nu tin, fiindca e pandemie, dar acasa meditatii se tin de catre dansiii. Nu inteleg, dar in fine nu e treaba mea.

 4. Satmarean Răspunde

  Dutye, dutye, că tăți umblă ca betyeșigu, plin dye mașini, tătă lume umblă, fix **** carantină !!!

 5. Muresan Răspunde

  NU să respectă regulile absolut deloc, de la portul măștilor la plimbările de tot felul. Declarații false completate doar de ochii proștilor, hai să fim serioși !!!

 6. Pacient Răspunde

  Îl rog pe domnul prefect să ceară cadrelor medicale să nu pună presiune pe bolnavi!

 7. Alice Răspunde

  ❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – taplink.cc/pdastys

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.