Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Primul vaccin anti-COVID dezvoltat de occidentali este gata. Eficiență de peste 90%

Primul vaccin anti-Covid dezvoltat de occidentali este gata. Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu noul coronavirus la oameni.

A treia fază a testelor clinice (testarea eficacității și siguranței la scară largă) făcute de Pfizer a implicat 43.538 de participanți injectați. Aceștia au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo, 90% dintre participanți fiind protejați de virus în 28 de zile de la injecție.

,,Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. „Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat el.

Rezultatele deschid calea companiilor pentru a obține o autorizație de urgență de la autoritățile americane de reglementare, dacă cercetările suplimentare arată că vaccinul este și sigur.

Sursa: Digi24

3 comentarii

  1. covid 19 Răspunde

    Ca să parafrazez o frază de pe Facebook: Aşa ceva nimeni nu comentează!

    • Altu Răspunde

      @covid 19,nu mai pierde vremea cu comentarii,fugi la rând. Dacă stai de acum poate am noroc și ești primul.

  2. Virus Răspunde

    In ritmul acesta de infectare si cum nu sunt capacitati asa mari de productie ( miliarde ) = chiar ziceau si ca daca ar fi acum disponibil ar fi probleme serioase cu transportul si distributia, pana ajunge la romani va fi totuna.
    Romanii se vaccineaza cu tuica si usturoi.In rest ai doare-n cot de masti de pastrarea distantei ,spalat etc. Oriunde ma uit vad asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.