Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Raul Donca: Manifest – Împreună pentru o Românie sănătoasă

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) Satu Mare pentru Camera Deputaților, Raul Donca, spune că tragedia din Secția ATI a Spitalului Județean Neamț ,,ne-a arătat o clasă politică fără suflet”. Candidatul PER la alegerile parlamentare din 6 decembrie are un mesaj pentru guvernanți: ,,Încrederea, domnilor, nu se construiește pe declarații! Nu acum! Încrederea se construiește prin fapte concrete.”

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de Raul Donca:

,,…Vom lua măsuri, Vom face, Vom ajusta, Vom căuta cine e vinovatul….asta auzim de câteva zile, asta am auzit în momentul în care voi, dragi guvernanți, ar fi trebuit sa ne  transmiteți altceva! Am ajuns să ne fie frică să mergem spre spitale; să ne fie frică chiar și să ne gândim la ele… Amânăm momentul, ridicăm ochii la cer și ne rugăm să nu fim în situația de a ajunge acolo!! Nu mai avem încredere în ceea ce se poate întâmpla, nu mai avem siguranță nicăieri, trăim într-o nebuloasă, într-un montagne -rousse, unde expresia “cine poate, scapă cu bine din viața asta” devine slogan!!  Ne uităm la cei ce ne conduc, acești oameni politici cărora acum un an le-am dat votul, le-am dat grâul, le-am dat credit și le-am transmis doleanțele noastre ca unui salvator pe un cal alb. Acum însă ne coborâm privirea triști, decepționați, deznădăjduiți, dezgustați.

Cumplitul caz din secția ATI ne-a arătat o clasă politică fără suflet, o masă de conducători lipsiți de orice undă de empatie. Reci, distanți, neinteresați de durerea și strigătul de disperare a românului…Le vezi fața împietrită sub masca pusă, le vezi privirea fară cătare, auzi vocea fară glas, simți răceala care vine înspre tine dintr-odată și îți intră în conștiință. Unde este în acest moment de durere empatia domnilor guvernanți?? Unde ați ascuns ultimul dram de umanitate din voi? Oare putem spera la ceva atunci când vă auzim spunând unui fiu care trebuie să își îngroape părintele că vei construi spitale performante? Oare mai avem speranțe atunci când transmiți unui frate că oricum era pe aparate și nu mai avea scăpare??  Până când bâlbele și cinismul vostru va mai fi tolerat de sufletele noastre și așa anxioase? Până când…?

Am realizat că orice, dar ORICE  este mai important pentru voi, în afară de OAMENI! Este incredibil, intolerabil, cum niciunul dintre decidenți, NICIUNUL, nu a găsit măcar o fărâmă de emoție într-un colț rătăcit de suflet, care să ne fie transmis nouă în registrul emoțional! Emoția este contagioasă, domnilor, emoțiile sunt cele care ne ghidează. Suntem mai întâi ființe emoționale, apoi  ființe raționale! Ori, în acest moment, emoția principală care plutește peste țară este durerea, frustrarea, neputința, iar acestea trebuiau altfel abordate și estompate de voi, dragi guvernanți! Vreți să vă acordăm încrederea noastră la alegeri, vreți să ne convingeți că DE ACUM veți construi viitorul luminos al țării….hmmm! Încrederea, domnilor, nu se construiește pe declarații, din păcate! Nu acum! Încrederea se construiește prin fapte concrete.

Nu mai suntem cu ani în urmă când acceptam, înghițeam promisiuni și cuvinte goale de conținut. Până când nu vom simți că suntem pe aceeași navă și suntem solidari, până când nu vom realiza că de fapt ne împărțiți în tabere care sar unii la alții, că ați format o dihotomie generală, până când nu vă veți uita la noi ca la niște OAMENI, nu veți avea o reușită! Iar noi va trebui să supraviețuim cu reala senzație că sub imensa cupolă cerească  coexistăm îngeri și demoni!”


Sursa: Partidul Ecologist Român

2 comentarii

  1. Alice Răspunde

    3❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – taplink.cc/pdastys

  2. ecologist Răspunde

    Ne-a vorbit exbalastieristul care a scos balastru în Natura2000? Du-te mă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.