Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Se caută un traseu pentru Autostrada Nordului. Tronsonul Satu Mare – Baia Mare, lăsat la urmă

Se caută un traseu pentru Autostrada Nordului, iar în această perioadă plouă cu studii de fezabilitate. Trei loturi pe sectorul unei părți a autostrăzii au fost scoase la licitație, pe când al patrulea tronson din AN, Baia Mare-Satu Mare-Petea, mai trebuie să aștepte.

Cele trei loturi scoase la licitaţie pe sectorul unei părţi din Autostrada Nordului au fost atribuite firmelor are urmează să realizeze studiile de fezabilitate, titrează Ziarul de Iași. Aceste studii vor determina parametrii, condiţiile şi costurile proiectării şi execuţiei arterei rutiere. La fel ca ultimul segment al drumului expres Ploieşti-Suceava, Paşcani-Suceava-Siret (atribuit în septembrie), al patrulea tronson din AN, Baia Mare-Satu Mare-Petea, a fost lăsat la urmă.

Astfel, Lotul 1, Baia Mare-Bistriţa, a fost adjudecat de asocierea condusă de Search Corporation, cu 15,2 milioane de lei, Lotul 2, Bistriţa-Vatra Dornei, a fost atribuită SC Explan SRL, contra 15,8 milioane, iar de Lotul 3, Vatra Dornei-Suceava, se va ocupa asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial, pentru 14,5 milioane de lei fără TVA. Pentru fiecare dintre cele trei loturi ale Autostrăzii Nordului, durata contractului este de 18 luni.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului. Proiectul prevede demararea lucrărilor pentru un drum de mare viteză pe traseul Vama Petea, Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii. Lucrările de construcție ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

 

 

7 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Ca de obicei. Iarăși ne lasă la urmă! Locul unde se agață harta-n cui. Noroc că avem parlamentari care să ne reprezinte interesele! Avem oare sau sunt numai cu numele?😬😤

  2. Satmarean Răspunde

    Dutye, dutye, doar minciuni și praf în ochi !!!

    • unu Răspunde

      Important e să se facă legătură cu Ungaria… restul traseului nu cred că îi mai privește pe sătmăreni. Pe cei care vor să viziteze mănăstirile din Moldova nu cred că îi interesează foarte mult dacă merg pe autostradă sau prin hartoape, dimpotrivă după înjurăturile de pe drumurile “sparte” rugăciunile vor fi mai bine primite😁

  3. Aldo Răspunde

    Asteptati si voi putin. Ce tot cautati acolo ? Samsarii inca nu sunt pregatiti.

  4. H&R Răspunde

    Vezi ca daca face astia poteca asta pana la Petea, vin ungurii si fura Ardealul. :))) Poate de aceea nu vor sa faca. Fenomenal!

  5. Jean Valjean Răspunde

    Unde-i acum petric sa se dea mare ??!! Ce fel de parlamentar a fost timp de doua mandate ??Cam asta i-a fost valoarea,cu Satu Mare intotdeauna la urma !!👌🤣👍😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.