Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Start oficial! Centru Nou cu arteziană, wireless şi camere video!

Centru Nou cu arteziană, wireless şi camere video! Startul oficial al lucrărilor de modernizare a Centrului Nou din municipiului Satu Mare a fost dat în această dimineață de către primarul Kereskenyi Gabor, alături de deputatul Magyar Lorand și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Primarul a spus că proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale, o fântână arteziană modernă, camere video şi sistem de internet wireless. Practic, toată imaginea noului centru se va schimba.

“Nu vor fi acele pavaje care le-am folosit la reabilitarea trotuarelor, vor fi pavaje fabricate în străinătate, sincronizate cu caracterul urbanistic al centrului nou. Va fi construită o fântână arteziană la nivelul solului cu muzică şi joc de lumini. Vor fi jardiniere şi spaţii verzi”, a spus primarul.

Termenul de execuţie este de 18 luni, însă primarul a spus că lucrările vor fi finalizate cu siguranţă până la finalul anului viitor.

Lucrarea va fi efectuată de către asocierea SC TARR CONST SRL (lider de asociere) – SC SPAKK GROUP SRL. Pe lângă cele două societăţi, în asociere mai sunt cuprinse firmele BODNAR SNC și SAMINSTAL.

Cum arată proiectul

Proiectul care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Valoarea estimată a lucrării este de 17 milioane lei cu TVA.

 

11 comentarii

  1. John Doe Răspunde

    As adauga mai multe spatii verzi si copaci in aceasta zona pietonala.

    • urbanism Răspunde

      Zi merci dacă rămân măcar cele existente! Că la modul cum se implementează cam toate proiectele în oraș …?!!?!? 😱😥😪
      La noi prima dată se taie că vezi Doamne este în calea utilajelor. Apoi maid se va replanta. Doar că între timp se gată banii. Cred că nu trebuie să dau exemple. Vezi inclusiv pista de bițigli de pe Barițiu.

  2. unu Răspunde

    pavaj din strainatate??

  3. ciprian Răspunde

    Timpul este propice pentru astfel de activitati…parca vad cum o sa stea zapada pe santuri si movile in plin centru

  4. Mumu Răspunde

    Distruge pavaj bun. Eventual renoit daca se putea. Sunt multe probleme in oras unde erau nevoie de bani. No, da poate ei stiu mai bine.

  5. m Răspunde

    Chestier asta cu bicicletele o fi vre-o mare realizare?Vin din Carpati II să mă dau cu bicicleta in zona ungurească?

  6. Vlad Tepes Răspunde

    Intrebare : pista de biciclete va fi una normala sau cu trepte ?!

  7. Vlad Tepes Răspunde

    Curent,apa,canalizare, gaz,drumuri!!!De asta e nevoie in acest secol in orasul Satu Mare inainte de toate excrocilor,trantorilor din administratie!!!

    • Relu Răspunde

      Claaaar , la voi in Hodisa-Stana de asta e nevoie.
      Nici nu inteleg cum ai rezistat pana amu fara curent, apa, gaz, canalizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.