Ultima actualizare: azi, 13:55

Publicitate

10 beneficii ale consumului moderat de bere de care probabil nu știai

Contrar așteptărilor, consumul moderat de bere este de fapt bun pentru tine. Știința a demonstrat că berea poate aduce multe beneficii surprinzătoare asupra sănătății, chiar dacă este percepută de obicei ca fiind nesănătoasă. Amintește-ți, totuși, că vorbim despre un consum moderat (o bere pe zi pentru femei și până la două pentru bărbați), nu băut toată noaptea.

Iată câteva beneficii remarcabile și surprinzătoare ale berii care ți-ar putea schimba percepția asupra băuturii.

  1. Ajută la reducerea riscului de boli de inimă

Un studiu pe 200.000 de subiecți efectuat la Fondazion di Ricerca e Cura din Italia a constatat că persoanele care au băut zilnic câte o halbă de bere au șanse reduse cu 31% de a face boli de inimă.

BERE CIUCAȘ – DESCOPERĂOFERTELE

  1. Protejează împotriva bolii Alzheimer

Poate că unul dintre cele mai remarcabile beneficii pentru sănătate ale berii este capacitatea sa de a proteja împotriva bolii Alzheimer. Cercetătorii de la Universitatea Loyola din Chicago, Școala de Medicină Stritch au analizat mai multe studii și au ajuns la concluzia că consumatorii moderați de bere au avut cu 23% mai puține șanse să dezvolte diferite forme de demență și tulburări cognitive, inclusiv Alzheimer.

  1. Risc mai mic de diabet

Acesta este un alt beneficiu remarcabil al consumului moderat de bere. Potrivit unui studiu realizat în 2011 la Harvard, cu aproximativ 38.000 de bărbați de vârstă mijlocie, cei care au băut câte una până la două beri zilnic au avut o reducere de 25% a riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

  1. Ajută la prevenirea calculilor renali

Un studiu realizat în Finlanda a stabilit că un consum zilnic moderat de bere poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi cu 40%. Acest beneficiu pentru sănătate este atribuit conținutului ridicat de apă al berii (aproximativ 93%), care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp și la menținerea funcționării corespunzătoare a rinichilor.

  1. Minimizezi riscul de cancer

Berea conține un important antioxidant cunoscut sub numele de xanthohumol. Se știe că xanthohumol are proprietăți puternice anti-cancer care ajută la combaterea enzimelor cauzatoare de cancer în organism.

  1. Ajută la reducerea nivelului de colesterol

Dacă doriți o metodă neortodoxă pentru reducerea nivelului de colesterol, consumul moderat de bere poate fi calea de urmat. Orzul folosit la fabricarea berii conține un tip de fibre solubile cunoscute sub numele de beta-glucani care s-a dovedit că ajută la scăderea nivelului de colesterol. [2]

  1. Ajută la controlul tensiunii arteriale

S-ar putea să fii, de asemenea, interesat să știi că berea poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu de la Harvard, femeile cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani care au băut bere moderat au fost semnificativ mai puțin susceptibile de a dezvolta tensiune arterială ridicată în comparație cu femeile care au băut vin sau alte băuturi alcoolice.

  1. Ajută la întărirea oaselor

Berea conține niveluri decente de siliciu, un element care este legat de sănătatea oaselor. Un studiu realizat la Tufts în 2009 a stabilit că persoanele în vârstă care consumau zilnic unul sau două pahare de bere aveau o densitate osoasă mai mare și, prin urmare, erau mai puțin predispuse la fracturi decât cele care nu se bucurau de un pahar de bere sau vin.

  1. Ajută la tratarea mătreții

Un alt fapt interesant despre bere este că este considerat unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru mătreață. Acest beneficiu special al berii pentru sănătate este atribuit nivelurilor sale ridicate de drojdie și conținut de vitamina B. Doar clătește părul cu o sticlă de bere de două până la trei ori pe săptămână pentru a scăpa de mătreață și pentru a-ți face părul mai moale și strălucitor.

  1. Ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral

Studiile efectuate de American Stroke Association au arătat că persoanele care consumă cantități moderate de bere își pot reduce riscul de accidente vasculare cerebrale cu mult 50% în comparație cu cei care nu beau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.