Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Campanie de strângere de fonduri. Spitalul Carei are nevoie de sisteme de oxigenoterapie

Spitalul COVID din Carei, jud. Satu Mare, își desfașoară de câteva luni activitatea într-un cadru dramatic. Cum nimeni nu poate rămâne nepăsător în fața unei asemenea tragedii, Rotary Club Satu Mare a decis lansarea campaniei de strângere de fonduri pentru achiziția de sisteme de oxigenoterapie cu debit mare AIRVO2, atât de necesare tratării pacienților COVID 19 din Spitalul Municipal Carei.

,,De aici, din prima linie, întregul fenomen se vede mult mai grav decât mulți oameni ar vrea să recunoască. Pacienții sunt în număr tot mai mare, se prezintă tardiv la medic cu forme severe de boală, iar gândul cumplit că ne putem afla în postura de a alege dintre pacienții pe care îi avem în grijă pe cei care vor beneficia de oxigenoterapie, este o povară extrem de mare pentru medici și pacienți deopotrivă’’, îsi exprimă îngrijorarea dr. Dragos Ciprian, membru al corpului medical ce luptă în prima linie cu inamicul nemilos.

,,Alături de colegii specialiști ATI, încercăm să găsim modalități prin care se poate câștiga timp prețios pentru pacienții care au mare nevoie de oxigen și care așteaptă cu disperare eliberarea unui loc în sectia de terapie intensivă” a mai declarat medicul.

Sistemul de oxigenoterapie cu debit mare – AIRVO2, recomandat de OMS, reprezintă o ,,punte” între oxigenoterapia standard, din dotarea unei secții medicale și sistemul CPAP utilizat în sectiile ATI. Cu alte cuvinte, pacienții care dezvoltă insuficiență respiratorie și pentru care nu se poate asigura imediat un loc în secția de Terapie Intensiva pot beneficia, cel putin temporar, de această metodă superioară de oxigenoterapie care poate face diferența între viață și moarte.”

”Ne adresăm vouă, dragi sătmăreni, cu îndemnul de a vă alătura inițiativei noastre. Pentru achiziția a două astfel de echipamente medicale este necesara suma de 50.000 lei. Oricine dorește să dea o mână de ajutor în aceste vremuri grele, o poate face prin platforma de donații a Clubului Rotary Satu Mare sau în conturile asociației”, a afirmat Ötvös Pavel Szilárd, președintele clubului.

RO50INGB0000999902901863 – deschis la ING Bank

RO69BTRL03101205K39263XX – deschis la Banca Transilvania


Sursa: Comunicat de presă Rotary Club Satu Mare

 

8 comentarii

  1. Unu mai nervos Răspunde

    Este in regula sa ne gândim la cei aflați în suferința, nu este in regula ca tot noi amaratii care plăteasc taxe si impozite, sa adunam bani pentru ceea ce aleșii noștri sunt incapabili să faca. Se pare totusi ca si noi suntem incompetenți, in a alege.

    • .. Răspunde

      Lasă pe eroi lui pește prăjit ca să poată să numere banii luați pentru eroism. Vai de capul nostru că după atâta amar de vreme tot noi trebuie să strângem cureaua!

  2. johnny Răspunde

    Aceste sisteme de oxigenoterapie,in anumite situații pot face diferența între viața si un deznodământ dramatic.
    50.000 lei nu sunt imposibil de adunat in cadrul comunității sătmărene.
    Am convingerea ca ne vom mobiliza si vom reuși sa finalizam acest demers.
    Nu pot sa nu ma întreb însă, daca măcar o parte din banii risipiți de PRIMARIA SATU MARE in acest an pentru “iluminatul festiv “ (data fiind carantina),nu ar fi fost mai bine sa fie folosiți pentru astfel de achiziții.

    • ... Răspunde

      Da. Și eu la asta mă gândeam. Singura problemă e că spitalul e în subordinea CJ dar sunt sigur că se putea rezolva și asta. Trebuie vrut. Dar beculețele erau mai importante. Pentru unii. Apoi să aplaudăm. Și să mergem la vot duminică, mă gândesc. Apoi iarăși să auzim că nu am fost copiii cuminți și iarăși carantină. O pluă mare de horse!

  3. H&R Răspunde

    Si nici un candidat la alegerile parlamentare nu face aparitia acum? Acum nu au gura mare si tare?

  4. ,Pipo Răspunde

    Câțu se laudă că sânt bani pentru sănătate fără număr,vai de noi. Votați PNL că o să trăim bine

  5. satmarean Răspunde

    Ba voi sunteti tampiti toti? Voi nu vedeti ce se intampla in spitale? Ii inchid ore intregi, nu le dau un pahar cu apa, tin batranii in izolator 24 de ore pe un scaun. Cine este de vina? dotarea putina? ce dotare i-ti trebuie sa-i dai un pahar cu apa sau sa te uiti la el din cand in cand? Un politist de frontiera si-a taiat gatul cu flexul dupa ce in spital au murit 2 langa el si nu a intrat nimeni in salon de seara pana dimineata. Cine este de vina ma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.