Ultima actualizare: azi, 09:06

Naţionale

DOCUMENT. PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat Acordul de Guvernare

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat luni Acordul de Guvernare, a anunțat Ludovic Orban, președintele PNL. Acordul prevede, printre altele, desemnarea lui Florin Cîțu premier, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților, iar Anca Dragu – președintele Senatului.

Anunțul semnării a fost făcut în cadrul unei ceremonii la care au luat parte Ludovic Orban, președintele PNL, Florin Cîțu, premierul desemnat, Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii Alianței USR-PLUS, precum și Kelemn Hunor, președintele UDMR.

Formațiunile semnatare se angajează să nu accepte politicieni de la alte formațiuni politice. De asemenea, partidele promit că vor promova oameni competenți în funcțiile publice și că nu vor încuraja clientelismul și nepotismul.

Acordul poate fi consultat integral AICI.

Sursa: Digi24

10 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Bă faceți treabă nu are importanță partidul !!!! România e o țară cu resurse !!!!!!

  2. Garuboz Răspunde

    In acest program (zis) de guvernare nu mai apare eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari si primari ,deoarece nu a fost de acord UDMR.Si uite asa in Romanica noastra majoritatea s-e supune minoritatii .Stimati satmareni ia intrebatii pe parlamentarii iudemeristi de ce? Bineinteles voi cei pe care va reprezinta.

  3. Rrrr Răspunde

    Sa vedem propunerile realizate peste patru ani.

  4. Vlad Tepes Răspunde

    De la “Jonapot PeSeDei” la “Buna ziua UDeMeReu”

    Avem in sfirsit un proiect de guvern.
    Fara indoiala ca cel mai cistigat este omul cu mintea cea mai sclipitoare in acest moment: Ludovic Orban.
    Sigur, unii se vor intreba de ce, din moment ce nu ajunge prim ministru ? Pentru ca a intuit ca functia de Presedinte al Camerei deputatilor este pe patru ani pe cind cea de Prim Ministru, pe cel mult un an.
    Citu nu este altceva decit “mielul de Pasti”, nu rezista un an si va cadea.
    Cea mai mare surpriza pentru mine este UDMR-ul.
    Dupa “umilinta” -din punctul lor de vedere – la care i-a supus “seful” , nu m-as fi asteptat sa bata palma cu PNL-ul si sa participe la formarea “guvernului meu “.
    USR-PLUS a acces la o putere in stat de neimaginat.
    Ma ingrozeste gindul ca li s-ar putea da justitia pe mina…dar vom trai si vom vedea.
    Cit despre marele “cistigator – perdant “, PSD-ul trebuie sa invete un lucru: sa nu-si mai inlature valorile din partid. PSD-ul a avut multi oameni de valoare, atit la centru cit si in teritoriu, dar au fost inlaturati fara remuscari.
    Si iata rezultatul !

  5. H&R Răspunde

    Guvernu’ asta e ca o casatorie proasta. Cand se bat , cand se iubesc, cand se fu…ra ceva.

    • c-block Răspunde

      Nu cred că va ține mai mult de un an. Tot parlamentul ăsta nu știu dacă va ține 2 ani. Cu astfel de configurație nu prea poți să faci majoritate decât cea actuală. Iar dacă se supără între ei parcă prevăd peste 2 ani guvern minoritar dacă nu chiar alegeri anticipate. Care iar nu e bine pentru că orice lucru trebuie “negociat”.

      • H&R Răspunde

        Nu am auzit pe Johanniska sa salute pe UDMR: Jó napot RMDSZ! Sau acum e bine si asa? Astia nu invata niciodata din greselile lor? Sau macar din altora. Asta e teatru de mult deja, iar noi suntem doar spectatori care platim bilete foarte scumpe.

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Sa privim partea plina a paharului. Cu UDMR in guvern si cu niste minustere bune poate este in avantajul judetului in alocarea de fonduri pt proiectele in derulare si cele viitoare ,daca vom fi destepti sa le facem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.