Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

FOTO. Amenzi uriașe aplicate de Garda de Mediu la balastierele din județ

În județul Satu Mare, Garda de Mediu a aplicat amenzi uriașe balastierelor în urma controalelor.

„În perioada septembrie – decembrie 2020 Comisariatul Județean Satu Mare a desfășurat controale tematice pentru verificarea respectării prevederilor legale de mediu pentru activitățile de extracție a pietrișului și nisipului, a amenajării iazurilor piscicole, prin extracția de agregate minerale și pentru activități de extracție a pietrei ornamentale, a pietrei pentru construcție.

În acest sens,  au fost derulate un număr de 34 controale la persoane fizice și juridice, fiind constatate neconformități, constând în : lipsa actelor de reglementare, respectiv a autorizației de mediu și a autorizației de ape, încălcări ale unor prevederi privind gestionarea deșeurilor, a distrugerii malurilor și taluzurilor din cadrul amenajărilor piscicole existente .Pentru neconformitățile constatate GNM CJ Satu Mare a aplicat 13 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind 264.000 lei și a impus măsuri cu termene ferme, pentru remedierea acestora.

La o parte din acțiuni au participat, conform protocoalelor încheiate, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare și ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, care au efectuat verificări și au luat măsuri specifice domeniului de activitate” precizează Comisariatul Județean Satu Mare.

5 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Sunt curios câte amenzi vor fi plătite. Eu am o singură nedumerire. Voi ca și ziariști știți diferența dintre o balastieră și o carieră? Din pozele pe care le-ați anexat materialului nu sunt sigur.

  2. H&R Răspunde

    Amenda acela castiga intr-o ora o balastiera. Nu ceea cumulata. Asa ca fix-pix

  3. Copoi Răspunde

    Ăla cu chelie nu -i Ardelean cu serele și cu restaurantu din Păulești ????

  4. Sotea Răspunde

    De ce nu se poate plătii în imediat anul 2021 la produsele de patiserie Fornetti cu cardul ???????

    • ecologist Răspunde

      Și mă rog ce legătură are asta cu subiectul articolului?
      Ce crezi, de ce nu se poate plăti? Pentru că probabil respectă legile fiscale cum respectă și cei din piață. Adică din ani în paște. Plus nu merită la ce rulaj au. Probabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.