Ultima actualizare: azi, 15:11

Locale

FOTO. Polițiștii de frontieră, dotați cu body-cam-uri

Poliţia de Frontieră Română a achiziţionat 3.295 de aparate tip body camera, model Motorola VB40, utilizate în cadrul activităților supraveghere şi control a frontierei de stat. Echipamentele sunt destinate documentării activității operative, sancționării oricărei încălcări a regimului juridic a frontierei de stat, dar şi pentru a descuraja faptele de ultraj la adresa poliţiştilor de frontieră, respectiv de protecţie a persoanelor care fac obiectul verificărilor şi cercetărilor.

Proiectul „Înregistrator audio-video portabil de tip Body Worn Camera”este finanţat din fonduri de la bugetul de stat, are o valoarea totală de 4.447.195,60 fără TVA, iar procedura de achiziţie a fost licitația publică deschisă, cu publicare în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, platforma națională care asigură transparența procedurilor de achiziții efectuate de către autoritățile publice. Obiectivul principal pentru achiziționarea unor astfel de echipamente a fost reprezentat de îmbunătățirea calității serviciului prestat de Poliția de Frontieră Română în folosul comunităţii, asigurarea transparenţei în interacţiunea dintre poliţistul de frontieră şi participantul la traficul transfrontalier, echipamentele putând fi utilizate în regim 24/7.

În urma analizei efectuată de către structurile operative și logistice de la nivelul Poliției de Frontieră a rezultat necesitatea completării dotării actuale a structurilor operative teritoriale cu echipamente portabile care vor sprijini activitatea polițiștilor de frontieră prin înregistrarea audio-video a modului de derulare al misiunilor specifice ale acestora în desfășurarea activității de supraveghere și control a trecerii frontierei de stat.

Oportunitatea achiziției acestor echipamente pentru Poliţia de Frontieră Română derivă din necesitatea de a documenta activitățile operative, de a sancționa orice încălcare a regimului juridic a frontierei de stat, dar și ca un mijloc de protecţie a poliţiştilor de frontieră împotriva faptelor de ultraj sau de protecţie a persoanelor care fac obiectul verificărilor şi cercetărilor.

Camerele portabile vor fi distribuite către toate structurile teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, urmând a fi folosite atât de către poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea la controlul de frontieră în punctele de trecere aeroportuare, rutiere, feroviare şi portuare, cât şi de către cei care sunt planificaţi la supravegherea frontierei de stat.

Specificaţii tehnice şi capabilităţile aparaturii de observare:

Camerele Motorola VB400 se poartă pe corp, sunt ușoare, robuste și au până la 12 ore de autonomie. Cu un obiectiv grandangular HD 1080p complet, camerele surprind cu exactitate punctul de vedere al purtătorului pentru a oferi transparență.

Eficienţa sporită a măsurilor de securizare a frontierei este posibilă printr-un substanţial suport logistic, în continuă dezvoltare şi modernizare, atât cu fonduri comunitare cât şi cu cele disponibile de la bugetul de stat.

Poliţia de Frontieră Române foloseşte toate resursele disponibile într-un mod coordonat şi unitar, în vederea achiziționării de echipamente necesare desfășurării activităților specifice, creşterea gradului de dotare şi a capacităţii operaţionale pentru îndeplinirea atribuțiilor legale în condiţii cât mai bune.

Sursa: Poliția de Frontieră

5 comentarii

 1. Driver two2 Răspunde

  Ohh, buna treaba.
  Se termină cu mita ?!?!?, nu cred.
  Şi-au făcut palate, autoturisme de lux aceste jigodii, din cei 10-20 de euro luat ca şpagă de la cetățeni de rănd.
  Cancerul să mănănce pe fiecare, dar Absolut pe fiecare!!!

 2. .... Răspunde

  Cu 10 20 de euro nu faci avere mai de graba cu tirurile de tigari care le executa!!!

 3. Y_grec Răspunde

  Toți milițienii nu-și pot justifica averile , căsoaile , jeepurile care nu pot fi cumpăratenumai din salariu , cine și când îîi verifică pe imbecili ?

 4. Garuboz Răspunde

  Pai o sa-i verifice astia de la CCR.

 5. Driver two22 Răspunde

  Crede mă că faci şi din 10-20 de euro.
  Am avut una prietenă de pat, făceau pe ture bune şi căte 1500-2000 de euro, bine trebuia impărțită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.