Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Zeci de sătmăreni, blocați în drumul spre casă. Nu li s-a permis tranzitarea vămii franceze

Peste 200 de cetățeni români, printre care și câteva zeci de sătmăreni, sunt blocați la granița dintre Franța și Marea Britanie, în localitatea Dover. Ei se deplasau spre România, din mai multe localități din Marea Britanie, urmând să tranziteze Franța.
In cursul serii de 20 decembrie, dupa trecerea vamii engleze, nu li s-a mai permis si tranzitarea vamii franceze, autocarele cu care se deplaseaza acestia fiind oprite intr-o parcare pe teritoriul dintre cele doua puncte vamale, potrivit ziare.com.“Suntem blocati intre Franta si Anglia. Sunt patru autocare numai aici in parcare, peste 200 de romani. Din cate am vazut, anumite tiruri au urcat pe vapor. Noi doar tranzitam Franta. Nu am stiut ca exista astfel de probleme. Nici soferii nu au stiut. La avion nu se mai puteau lua bilete, asa ca am cautat un autocar. Am trecut prin filtru englez si la cel francez ne-au intors inapoi. Nici in Anglia nu putem sa ne intoarcem. Sunt si copii si gravide. Nu ni s-a acordat niciun fel de asistenta. Soferii ne-au zis ca au sunat la ambasade”, a afirmat Viorel P, unul din romanii aflati in autocar.

De la sediul din Satu Mare, operatoarea, singura care a putut fi contactata, a spus ca firma de transport nu poate face nimic in astfel de situatii.

“Stim doar ce a aparut in presa. Nu e vina noastra. Ar trebui sa sunati dumneavoastra la Ambasada. Nu avem ce face. Noi suntem in Romania, ei sunt in alta tara”, au spus reprezentantii firmei.

Cu toate acestea, pe site-ul companiei este anuntat ca se fac transporturi in continuare. Calatorii, printre care si femei gravide si copii nu au primit de aseara absolut niciun suport – apa hrana si cazere, ei petrecand noaptea in autocar asa cum marturiseste unul din calatori.

Franta a anuntat suspendarea, incepand cu data de 20 decembrie, ora 24:00, a circulatiei dinspre Marea Britanie, pentru transporturile de marfuri si de pasageri – pe cale rutiera, aeriana, maritima si feroviara – pentru cel putin 48 de ore.

Sursa: ziare.com

20 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Bine au facut!!! Nu avem nevoie de Covid din import. Avem “de-al nostru.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Sa claxoneze…..poate se rezolva.

  3. Dacus Răspunde

    S-au dus , sa stea acolo….vor sa vina sa chefuiasca si sa raspandeasca noua tulpina de virus cu 70% mai periculoasa ,care ataca si copii….deja a fost gasit in Germania,Olanda ,Australia….

    • Loredana Răspunde

      Dar eu nu știu cine Dumnezeu ia pus pe drum? Ei nu au văzut la televizor, ca in 24 de ore de la anunțarea acelui virus foarte multe granițe sau închis. Dar na romanul tot roman e, spera ca sunt Dumnezeu pe pământ și iei pot totul!!!

      • altu fără bmw Răspunde

        Dragostea de țară i-a pus. Și o fi auzit vă începem să stăm prea bine la cifre covid. O fi spus dă ne dea o “mână de ajutor” fără să cerem.

  4. Kraz Răspunde

    Sa stea acolo,sa nu vina sa ne futa femeile si sa vorbeasca in alte limbi,ca noi abia o intelegem pe a noastra. Sa nu ne aduca covid, ca ne pun guvernanti sa ne spalam in fiecare zi…iti dai seama,zilnic 😳

  5. Satmarean Răspunde

    STEIE ACOLO -N BETYEȘIG DACĂ O PLECAT. NU VINĂ ACI !!!. NU ADUCĂ COVIDUL !!!

  6. H&R Răspunde

    Si acolo inca nu gasesc claxoanele? La vama Petea numai? Bagati claxonu’ si manelele la maxim, sa stie si francezii unde vreti sa veniti. Daca acolo e asa de dulce viata de ce nu raman acolo?

  7. Jan Răspunde

    Acolo nu-și permit să facă ceea ce fac la Petea, să claxoneze și etc., acolo se aplică legile !!!

  8. Cris Răspunde

    Acolo nu se plimbă în beșini ca și aici, toți îs rupți în cur, da nu încapi de figurile lor, se vede și după cum umblă prin magazine ce parveniți sunt !!!! pe șosele să nu mai vorbim, asta îi alt subiect, îl las pt. alții !!!

    • Satmarean Răspunde

      Așa cum zici Cris, ai perfectă dreptate !!!. Dincolo e vai de ei, șterg curu la toți străinii și-i vai de ei în ce conditii stau, vin în România și se dau mari șmecheri, dar sunt șmecheri proști din păcate și niște nulități !!!

  9. H&R Răspunde

    Asa, si cand ajung acasa vor in hotel de 5 sau 6 stelute sa stea carantina de 14 zile.

  10. Dan Bilzerian Răspunde

    Stati acolo tarani borati ce sunteti….analfabeti

  11. 007 Răspunde

    Mai oameni buni,toti cei care comentati pe aici ,despre fenomenul disparitiei DEMOCRATIEI si a BUNULUI SIMT la cei care vin din afara tarii,ar trebuii sa va puna pe ganduri afirmatiile doar intr-un singur sens,adica incapacitatea noastra a celor din tara, de a face presiune pe INSTITUTIILE STATULUI si cei ALESI,CA LEGEASA FIE LEGE SI SE APLICE TUTUROR SI NU DOAR UN ACT FACULTATIV. CEI DIN AFARA STIU CAT DE LASI SUNTEM SI ACCEPTAM/TOLERAM PESTE TOT SI PESTE TOATE, APROAPE NUMAI CURVE SI HOTI,IAR IN REST SUNTEM GROZAVI DOAR IN FATA TASTATURII SA NE JIGNIM FRATII , PARINTI SI CONFRATI. Vai de noi ce natie de… !

  12. Garuboz Răspunde

    @007,De Cacat cu C mare din pacate!

  13. Flaviu Răspunde

    ,,Psd ul ii de vina…”!!!

  14. 007 Răspunde

    @H&R, oriunde si orcand un partid care vine la putere pe frustrarile poporului(sau unei parti)cu tenta nationalist-patriotic,fac ca toate lichele care ar putea suporta un efect al doctrinei lor sa reactioneaza,neasteptand sa inteleaga foarte bine ce si cum este acest partid.In toate statele lumii exista partide xenofobe,extremiste si cu reflexii homnofobe, dar au fost generat de politicienii hoti,tradatori de tara si din pacate si de o anumita minoritate care a ajutat la acest lucru,tot bagand batul prin gard si zgandarind demnitatea Romanilor,care a tolerat peste putinta, nu drepturile normale in conformitate cu carta europeana, ci PRIVILEGII,uneori peste puterea de intelegere a romanilor.Pe calede consecinta,asta ati vrut asta ati obtinut !

    • H&R Răspunde

      @007 trebuie sa-ti dau dreptate. Pacat ca am ajuns pana la acest nivel. Level minus 100. Acum sincer o sa fie ca la loterie. Dar eu zic ca astia (AUR) au gura mare acum, dar o sa fie haliti de partidele mari. Stii cum se zice: Cine nu e cu noi, e impotriva noastra (asta la nivel de parlament).

  15. Macaronar Răspunde

    Nu e problema, ca vin destui de la Italia, Franta, Spania, etc.

    Am venit aicisa, sa-mi recarichez o scheda pentru cellulare cu 5 euroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.