Ultima actualizare: azi, 20:09
protest politia
Locale

O parte din polițiști se revoltă. Nu se vor mai aplica amenzi, ci avertismente!

O parte a polițiștilor se revoltă după anunțul premierului Florin Cîțu cu privire la înghețarea salariilor, astfel că nu vor mai aplica amenzi ci doar avertismente.

Sindicatul Național al Polițiștilor din România “DECUS” a transmis premierului o scrisoare deschisă.

Redăm în continuare conținutul acesteia:

SCRISOARE DESCHISĂ

     Având în vedere proiectul Ordonanței de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene referitoare la modificarea prevederilor Legii nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, și exprimându-ne în mod îngrijorător neîncrederea privind rezultatul întâlnirii din data de 30.12.2020 dintre Ministrul Afacerilor Interne – dl. Lucian BODE și reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din M.A.I., vă informăm că, în cazul unui eșec al dialogului social, printre formele de protest pe care le vom adopta se vor regăsi și următoarele:

– polițiștii pe care îi reprezentăm vor deveni extrem de indulgenți față de contravenienți, aplicând EXCLUSIV măsura AVERTISMENTULUI, fără a aplica amenzi cu valoare, mai ales în ceea ce privește abaterile pe linie de circulație rutieră;

– în punctele de trecere ale frontierei de stat, controalele autovehiculelor se vor efectua în timpul MAXIM prevăzut de legislația în vigoare (ex. controlul documentelor și al încărcăturii unui autotren va dura 45 de minute;)

– atât lucrările penale, cât și reclamațiile primite de la cetățeni, vor fi soluționate de asemenea în perioada MAXIMĂ de timp prevăzută de ordinele de linie și de Codul de Procedură Penală;

– polițiștii vor interveni EXCLUSIV la apelurile primite prin SNUAU 112 în timpul MAXIM de intervenție

– vom refuza efectuarea de ore suplimentare, precum și folosirea telefoanelor mobile personale în interes de serviciu

– vom refuza cu vehemență să ne prezentăm la serviciu în afara orelor prevăzute în planificări, de asemenea prin refuzul de a folosi telefoanele mobile în timpul liber pentru chestiuni legate de latura profesională

– uzitarea maximului perioadei de examinare a candidaților la proba practică pentru obținerea permiselor de conducere, cât și pentru întocmirea documentației în vederea înmatriculării autovehiculelor

– vom refuza să participăm la razii și controale cu efective sporite, din timpul liber. Acestea se vor efectua doar cu posibilitățile limitate de folosire a resursei umane prezente la serviciu în ziua și intervalul orar respective

– având în vedere lipsa/calitatea neconformă/cantitatea insuficientă a mijloacelor și materialelor de protecție anticovid, precum și faptul că polițiștii au fost “omiși” de la acordarea stimulentului de risc, injust nefiind considerați ca făcând parte din prima linie, analizăm posibilitatea refuzului de efectua verificări ale persoanelor carantinate sau izolate la domiciliu, precum și a participării în filtrele de control la intrările/ieșirile în și din localitățile carantinate

– ca un prim semn de protest, membrii noștri de sindicat vor purta o banderolă albă aplicată pe mâneca stângă, începând chiar din ziua următoare

SCRISOARE DESCHISĂ adresată premierului României

Vă rugăm respectuos să nu considerați aceste măsuri ca pe niște amenințări, ci ca pe niște promisiuni în cazul în care ne veți desconsidera activitatea, așa cum a procedat întreaga clasă politică postdecembristă. Se pare că rolul polițistului în societate va fi apreciat doar în situația în care acesta va lipsi în proporție de 80-90%, efectele dezastruoase și impactul asupra societății civile fiind ușor de anticipat, aspecte pe care vă rugăm să vi le asumați.

Bineînțeles, nu ne vom asuma răspunderea pentru eventuale manifestații de protest spontane ale polițiștilor, de o semnificativă amploare, având semnale în acest sens și considerând de interes să vă informăm despre iminenta izbucnire a acestora.

 

37 comentarii

  1. Ph Răspunde

    Ce “frumos” va stiti revolta cand este vorba despre bani. Cand colegi de-ai vostri mor sau cand legile sunt mutilate pt bunastarea infractorilor sunteti ocupati.
    Cand trebuie si puteti sa aratati omenie fata de amarati nu o faceti. Dar acum daca nu vor creste salariile puteti folosi avertismentele. Stiti voi, nu va iubim pentru dubla masura cu care umblati.
    Stiu, aveti voi salariile inghetate demult, dar sporurile va salveaza.

  2. Sm Răspunde

    Bugetari nenorociți. Bine că la privat se pot scădea salariile,dar la sugacii statului trebuie mărite neapărat. Pe lângă salariile nesimțite mai vor și măriri. Să intre țara în faliment, așa, să crape bugetarii. La privat le scot ochii cu 40 Ron.

    • 3.14 Răspunde

      Subscriu!

    • Mili Tianu Răspunde

      S-o cracanat irinuca tanase a lui dragnea si s-o trezit sindicalistii, tot a lui dragnea, ca au drepturi. Apropo, iuliu hosu n-o murit? Ca eu nu am auzit de el de multa vreme. Sau invie de fiecare data cand psd nu este la putere. Fu… tu-van gura de sobolani.. . Parca acuma nu nu tot asa se traieste ca acum cinci ani. Politistii ar trebuii sa fie ultimii care sa croncane. Stiti voi de ce. Si sa mai coboare din copac, ca nu toti oamenii sunt infractori. Mai sunt si oameni cu probleme, care gresesc, au ganduri, sunt necajiti… Asta este problema politiei romane. Ca nu stiu sa discearna. Sau aroganta, sau prostia nu ii lasa. VREAU O POLITIE IN SLUJBA CETATEANULUI!… ce naiv sunt, imi dau pumni in cap…

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine fac. Daca se dau legi in tara asta sa fie respectate nu amanate dupa bunul plac a celor care tot vin la guvernare. La general vb de aceea in tara asta nu se progreseaza cu nimic ca din patru in patru ani tot schimbam directia. Noi cei care muncim la privat nu intelegem ca daca se mareste venitul la bugetari se pune presiune si pe patronate sa fie de acord cu marirea salariului minim ceea ce ii deranjeaza foarte mult. Daca si noi la privat am fi platiti orele suplimentare,sambetele ,duminicile si sarbatorile dublu si cei care au lucra noaptea ar avea si acel spor ati vedea ca nu ar mai fi asa mare diferenta intre privat si bugetar. Din pacate suntem sclavi la patroni pt ca nu suntem uniti si organizati ca bugetarii.

  4. obiectiv Răspunde

    Ce şantaj ordinar din partea unor oameni de la care aştepţi integritate, solicitudine, abnegaţie, înţelegere… Credeţi-mă am avut de a face cu ei iar impresia este că acolo acced toţi nepricepuţii, ariviştii şi netoţii. Să mă ierte excepţiile.

  5. Gogu Styuk Răspunde

    Nu-i inteleg pe fraierii care se revolta aici ! De ce nu va revoltati si pentru faptul ca acest premier de carton(asfaltat) a blocat majorarea salariului minim pe economie?De ce liderii vostri de sindicat nu se iau de gat cu patronatele si guvernul care nu vor sa va mareasca salariile ??”Sm” zice intr-o postare ca la privat au scazut salariile,si ca le scot ochii cu 40 de ron…De ce se accepta asa ceva ?De ce liderii de sindicat nu-i reprezinta corect pe acesti oameni ??Pentru ca acesti asa zisi lideri de sindicat sunt corupti de catre patroni,ei incasand probabil salariu dublu,doar ca sa nu se revolte in numele muncitorilor?! Voi mergeti pe ideea “sa moara si capra vecinului”,adica daca voi nu stiti sa va luptati pentru drepturi,plus de-asta v-ati ales si niste escroci s-o faca in numele vostru,nici altii sa nu aiba dreptul de a-si cere drepturile !!Tara de oameni prosti,va meritati soarta !De-aia se dau buluc smecherii occidentali sa vina aici sa ofere de lucru,pentru ca voi munciti aproape pe degeaba !!

    • cârcotaş Răspunde

      Guguştiucule, ai dreptate că sindicatele sunt cumpărate. Pe de altă parte se vede că eşti bugetar. Tu crezi că la patron îi protestezi făcând sabotaje şi ameninţând aşa cum fac cei în cauză? Patronul îţi dă cât vrea el, singura măsură împotriva lui este să pleci. Nu prea înţelegi legile economice. La sfârşit ne faci ,,oameni proşti” pesemne tu nu eşti, lucrând la bugetari unde poţi şantaja statul şi să rămâi şi prieten cu el.

      • Gogu Styuk Răspunde

        @carcotas- Amice,clar esti intr-o grava eroare ! Legile economice n-au nicio treaba cu drepturile tale.Drepturile tale nu t-i le garanteaza patronul,ci guvernul ! Daca guvernul ar impune patronatelor ca salariul minim sa fie de 3000 de lei,patronul ar fi obligat prin lege sa achite aceasta suma sau sa-si inchida portile !Insa patronii de la noi sunt prea “mari bosi” si stiu sa se planga ca au foarte multe cheltuieli pe firma si cica nu pot sa dea muncitorilor banii pe care i-ar merita.Aici patronii trec absolut totate cheltuielile pe firma,toate masinile familiei,cu tot ce se cheltuie cu acele masini,cu cladirile firmei,casele lor sau ale membrilor familiei,tot-tot !!Ce mai ramane din profit ?Am lucrat in Italia vreo 10 ani !Acolo patronul lucra cot la cot cu noi,banii ce-i incasa aproape ca-i impartea cu noi,doar cheltuielile firmei erau calculate in plus pentru el,iar locuinta acestuia era cu chirie !La noi nu e ok daca un “patron” si odraslele lui n-au viloaie ,pentru fiecare cate una,masini din cele mai scumpe,pentru fiecare cate una sau chiar mai multe,si toate construite si cumparate PE CHELTUIALA FIRMEI !!Si nu muncitorii trebuie sa lupte pentru drepturile lor,ci cei pe care-i platesc pentru asta !Liderii de sindicat! Muncitorii trebuie doar sa fie uniti,sa nu se lase amagiti cu 2 lei !!

        • cârcotaş Răspunde

          Legile economice n-au nici o treabă zici? Poate-mi explici cum se face că Drexi şi-a mutat produsele în alte părţi iar numărul angajaţilor a scăzut de la 7000 la 2000? ,,Statul” are tot interesul să crească salariul minim pt. că toată structura bugetară, inclusiv parlamentul, CCR au grile raportate la salariul minim. Problema e că banii aceia trebuie să vină de undeva. Nu mă refeream la patronaşii locali care aşa este, îşi fac de cap. No, da’ dacă tu zici mă mai informez şi eu. Poate nici ţie nu ţi-ar prinde rău.

          • @carcotas

            De ce si-a mutat Drexi parte din productie?Pentru ca au ramas cu ochii-n soare la un moment dat,si cautau la disperare muncitori,pentru ca multi dintre ei au plecat din cauza salariului mic si a conditiilor de munca.Au adus spre completare muncitori din rep.moldova,din bosnia,din serbia,din tunisia si chiar din mexic desi,iar asta mi se pare absurd, se cheltuia foarte mult cu chiria acestora pe la diferite hoteluri,cu diurna etc.!! Acest tip de firme gen “drexi” au cam escrocat statul roman,neplatind impozit pe profit motivand ca produsul finit se asambleaza in Germania,desi clar nu este corect ,pentru ca se poate stabili valoarea produsului-subansablu fabricat in Romania iar din valoare se putea calcula impozitul pe profit.Romania castiga la buget doar din impozitul pe salariile muncitorilor,care sunt dealtfel destul de mici,asta tot din cauza patronatelor care au amenintat si santajat guvernele aflate la putere cu retragerea de pe piata daca acestea majoreaza salariul minim.Dar eu iti spun ca sigur nu plecau,pentru ca nimeni in UE nu mai lucreaza pe 4-500 de euro net !!Statul,asa cum zici tu,pune botul la santaj ! Ungaria,Cehia,Polonia,Slovacia, Slovenia,Croatia si chiar si Bulgaria n-au mai acceptat santajul,iar acum sunt pe un trend ascendent !!Iar muncitorii castiga dublu fata de muncitorii romani !!!Asa ar trebui sa fie o economie de piata,insa la noi inca e sclavagism !! …Ok,inchei prin a va dori tuturor sarbatori fericite,si multi,multi bani !😀👍

          • cârcotaş

            OK, mersi de precizările documentate. Mai este de amintit că statul a contribuit substanţial la construcţia unor părţi din fabrică în beneficiul unor promisiuni nerespectate. Îi este greu şi statului când este incompetent şi coruptibil. Idea este să construim o economie bazată pe export de produs finit şi, dacă se poate, de concepţie românească. Guvernele tot scot din condei tot felul de decizii şi cifre fără să meargă la rădăcina problemei.

    • Sm Răspunde

      Da, Gogu,eu aș propune să lucreze privatul gratis doar impozite să plătească să mănânce gura bugetarului doar caviar. Nu poți compara cele 2 sisteme,patronul te plătește din buzunarul lui, statul din buzunarul tuturor. Că, dacă ar da guvernanții din buzunarul lor nici bugetarii nu ar avea salariile astea. Mai spune o țară în care e așa discrepanță între salariile tăietorilor de frunze și cei care produc cu adevărat. Nu există. Într-o economie normală doar după ce cresc salariile în privat apoi se dă la necrofagi. Leul mănâncă primul apoi hienele. La noi invers,leul vânează și mănâncă hienele primele. Așa poate înțelegi.

  6. ,Pipo Răspunde

    Gogule pe undeva este corect ce spui dar nu uita că jigodiile de milițieni trăiesc din banii noștri iar noi nu prea trăim din banii lor ba m-ai mult ies la pensie și la 45-50 de ani, știu ce vorbesc.

  7. Gerula Răspunde

    “Polițist” adjectiv… Parca atunci când te angajezi in sistem depui un jurământ sa fii in slujba cetățeanului nu sa condiționez activitatea ta in funcție de mărirea salariului și să interpretezi legea după bunul plac. Ba mai aștepți și pensie specială la 40 de ani… Eu propun sa vă dați demisia dacă nu va convine și să munciți la privat sa câștigați după merit și după munca depusa nu după mână întinsă, după șantaj și amenințări…

  8. m Răspunde

    @all:Eu le dau dreptate politistilor!Sunt singurii care pot să se revolte si să-si facă cunoscute necazurile !Dar alături de ei sunt jandarmii,pompierii,intreaga structură a apărării ,serviciile etc.Chiar vi se pare corect ca ei să nu aibă decât dreptul de-a suporta imbecilitătile unui guvern-de data asta liberalo-cămilist-altă dată pesedisto-udemerist etc.?Si unii si altii au un contract cu statul…De ce numai acestia trebuie să-l respecte iar onor statul nu?De ce guvernul marionetă săsesc poate face si desface prevederi legale ,iar ei nu pot să se revolte?Bine fac…Lor ar trebui să li se alăture si celelate structuri…Nu sunt pentru santaj,dar ce face guvernul acum asa se numeste,iar niste idioti sar să-i pedepsească pe si denigreze.
    Unui intreg sistem de pensii li s-au majorat cuantumurile de câtiva ani !Politistilor si militarilor NU!Acestia de ce ar trebui să suporte imbecilitătile unor guverne care numai nationale nu sunt?

    • cârcotaş Răspunde

      Judeci îngust în termeni de ,,a da” şi ,,a primi”. Sigur că cei care au dat nu au fost nevoiţi să vă suporte insultele indiferent cât de aberante le-au fost deciziile. Oameni ca tine nu s-ar sinchisi să vadă ţara în fundul prăpastiei când drepturile lor, stabilite abuziv, din pix, ar fi lezate. Imediat săriţi în apărarea legii când sunteţi lezaţi în interese. N-aţi făcut-o când PSD-ul a mutilat legile în mod grosolan. Greaţă-mi faci!

      • m Răspunde

        @cârcotas:ia cu murături,poate te si trezesti după sărbători!Ce plină-i lumea de dobitoci…

        • România Răspunde

          Acum citesc comentariile tale și schimbul acesta de “replici”. Deci m-am convins că ești unul din ăsta cu epoleți. În concluzie îți aduc aminte de momentul în care ai depus jurământul. Din momentul respectiv te-ai angajat la ceva. Ceva cu apăratul legii și alte mărunțișuri, blablabla. Foarte frumos din partea ta. Aceste lucruri nu sunt facultative și trebuie să bagi la tărtăcuță și tu și toți ceilalți care gândesc așa că voi toți care reprezentați statul în raport cu cetățeanul aveți o datorie. Nimeni nu vă obligă să stați acolo. Puteți merge la Drexi în trei schimburi dar nici asta nu vă cere nimeni. Dar dacă voi gândiți așa atunci de ce aveți impresia că omul de rând cu mai puțină școală și cu mai puțină carte să vă respecte și să respecte legea? Nu crezi că dai un mid de comportament deplasat care va fi copiat? De ce numai atunci vă deranjează vreo ilegalitate când e vorba de voi? Măi să fie! De chestia cu dubla măsură ai auzit?

  9. obiectiv Răspunde

    m…daca esti amabil spune -ne ce pensie are un politist iesit la pensie acum 3 ani? Sa putem sa ne dam seama cat de rau o duce si eventual sa-l ajutam! Daca se poate un raspuns sincer si fara insulte,asa cum m-am exprimat si eu…Gurile rele vorbesc de o pensie de 4500-5000 ron pentru un subofiter,pentru ofiteri superiori,sefi undeva la 8000 net.Nu neg responsabilitatea muncii lor,dar a fi nemultumit cu aceste sume mi se pare o bataie de joc la adresa celorlalti pensionari care se multumesc cu 1500-1800 de ron

    • y Răspunde

      Pentru cultura ta generală răspund eu pentru că @m nu va răspunde. Nu dau multe detalii numai ce este important. Subofițer cunoștință bună cu stagiu de aproximativ 15 ani la poliția de frontieră după care a părăsit sistemul și a lucrat și ca privat vreo 10 ani (în biznis propriu dar nu nu știu ce mare brânză, mai mult era pagubă), deci are o pensie echivalentă de vreo 850-900€ aproximativ transformat în RON. Trage tu concluzia. Îți dau seama care poate fi situația la un ofițer și cu stagiu mai mare.
      Nimeni nu crâcnește când trebuie pensia încasată, așa este? Nu spun eu că pensia e mare. Pensia marii majorități este nerușinat de mică!

    • m Răspunde

      @obiectiv:ori nu pricepeti,ori vă faceti că nu pricepeti:Nu era vorba de cuantumul pensiei ci de respectarea unei prevederi legale de indexare cu rata inflatiei!!!Este altceva…In ceea ce priveste cuantumurile avansate ai dreptate doar dacă numeri pe sărite.Sunt putini care ajung la sumele invocate!Si apoi si in viata civilă inginerul nu ia acelasi salariu cu portarul…Asa că nu merge comparatia!

      • y Răspunde

        Exemplul dat e al unui subofițer (tablagiu) cu doar câțiva ani în poliție. Datele sunt sigure. La cursul pe ziua de azi pensia însumează 841€. E tablagiu. Se pune atunci problema cât are unul cu grade pe umeri și ani mulți. Dar nu mă doare cât are, mă doare de restul care într-un an întreg nu ia atât cât celălalt. Și ăla cu pensia mică a și muncit efectiv. Din partea mea discuția e încheiată. Trebuie toată lumea să priceapă că banii nu cresc în pomi, trebuie muncit. Dacă nu prețuiești pe cel care aduce plus-valoare atunci tot timpul vor fi astfel de discrepanțe și acele discrepanțe se vor adânci. S-au mărit salariile la cei din sănătate, la cei din administrație sau la cei din învățământ. S-a schimbat ceva în calitate? Nu. Mentalitatea funcționarului este praf.

  10. ?! Răspunde

    am dat ok-iul pt. carcotas.

    • cârcotaş Răspunde

      Poţi să-i dai şi lui @m un ok. pt. că amândoi suntem de acord că lumea-i plină de dobitoci cum spune el.😊

  11. obiectiv2 Răspunde

    Bine ai revenit atotstiutorule…apropos ce logica are expresia,,Iti dau seama care poate fi…In alta ordine de idei daca pensia marii majoritati este nerusinat de mica (lucru cu care sunt de acord) care zic mai marii tarii ca e calculata pe baza de contributivitate cum naiba se face ca nu se revolta amaratii cu pensii mizere ci se revolta tot aceia care traiesc cel putin decent (900 E=4500 Ron)? Tara asta stimabile,pentru unii e muma (vezi beneficiarii de pensii speciale) iar pentru ceilalti e ciuma…De cate ori s-a incercat diminuarea pensiilor speciale ,curtea constitutionala a argumentat ca nu se respecta Constitutia…ori unul din articolele legii supreme este ca toti cetatenii sunt egali in fata legii..din pacate la noi doar pe hartie!

    • y Răspunde

      Mulțumesc pentru corectare. Aveam mare nevoie. Că tu nu greșești și nu tastezi vreo literă greșit din cauza vitezei, nu? Ce noroc pe capul tău! Dar faptul că nu ai diacritice nu te deranjează, fătu-mnyeu???
      PS. Pensiile acestea mari NU SUNT pe bază de contributivitate. Asta să intre la toți în cap. Și cei care sunt așa speciali pe timpul cât lucrează unde lucrează NU PLĂTESC anumite dări pe care muritor de rând muncitor le plătește. Așa că nu putem vorbi de contributivitate. De ar fi puțini nu ar fi problemă la buget. Dar sunt mulți. Așa că gata Cîțu repede s-a răzgândit și după ce a amânat ILEGAL mărirea pensiilor și așa nenorocite până în septembrie !!! acum o dă înapoi și cu alocațiile copiilor.
      Mi-e scârbă.
      Îmi aduc aminte de o întâlnire cu fostul secretar de stat Lificiu. I s-a atras atenția la ședință că salariile din ramură sunt mult rămase în urmă și față de ceilalți bugetari. Citez răspunsul lui: “Voi trăiți din salarii?” Între timp o vreme bună a ajuns și mare șef peste ANRE. Adică lupul paznic la oi.
      Țara asta nu are niște priorități și nu poate să gestioneze ce are. Cel puțin nu reușește.

  12. obiectiv2 Răspunde

    1..La cat te tii te destept…am pretentii!
    2..Nu mi-ai raspuns de ce se revolta tot cei care au nivel de trai peste medie!
    3..Daca ti-ar fi scarba cu adevarat n-ai fi de partea celor protejati de sistem…
    4..Fa-ne un pustiu de bine…dispari din nou ca nu-ti simte nimeni lipsa…

    • ?! Răspunde

      Bune intrebari👍

      • y Răspunde

        Nu am în contract obligativitatea de a-ți răspunde la toate întrebările care îți sar din cap. Dacă ești așa deștept că vrei să te iei de mine cred că mai bine ți-ai consuma energia la aflarea răspunsului de unul singur. Așa fac oamenii adulți. Nu suntem la școală și eu nu-ți predau petru că nu vreau. Dealtfel @cârcotaș ți-a răspuns la întrebare. Dacă nu ajunge nici asta citește ceva Noica sau Cioran. Pe Cîțu nu-l întreba că săracul nici ce va face mâine nu știe. Mai nou se încurcă. Acest fost “gigant” al lumii bancare care lume i-a interzis să mai aibă vreo legătură cu ea. Sper că are măcar pe cineva în zonă care știe tabla înmulțirii.

    • cârcotaş Răspunde

      Paremi-se că ai ceva personal cu @y, totuşi este incitantă întrebarea 3. Un sociolog sau psiholog ar dezvolta un răspuns mai profesionist dar încerc eu. Cum spune @m aceste categorii pricep mai bine legea decât celelalte şi ţin la respectarea ei. Nu e sărac cel ce n-are ci cel căruia îi mai trebuie. Dacă deschizi declaraţiile de avere a unui bugetar vei observa că are mai multe case, pământuri, maşini lucruri la care sărăntocul nu visează deci nici nu i se dezvoltă dorinţa de a le obţine. Egalitatea în bogăţie stârneşte ambiţii mai mari decât egalitatea în sărăcie. Cele două categorii nu ajung să-şi calce teritoriul. Săracul e preocupat prea mult de ziua de mâine decât de legalitatea sărăciei lui. În fine, bogaţii sunt ajutaţi puţin şi de educaţie şi timp liber pentru a mai vedea ce şi-a mai achiziţionat vecinul şi cum merg acţiunile la bursă.

  13. ?! Răspunde

    Da-i in poola mea. Daca nu le place serviciul si nu merita, pot sa aleaga, au din ce. Cine-i tine cu forta? Este de lucru in tara asta multam lui Dumnezeu. Daca ar avea ceva scoala si “intelighentie” le-as lua apararea…Pe cuvant de onoare…Imi aduc aminte de vorba lui Marin Sorescu, Dumnezeu sa-l ierte: “Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine este sa mori prost”

  14. obiectiv2 Răspunde

    Scumpul meu carcotas o singura intrebare iti adresez…Principiul meritocratiei ti se pare ca este un principiu de baza in societatea romaneasca? Cu precadere in sistemul bugetar ca despre el vorbim acum! In alta ordine de idei nu am nimic cu nimeni,cel mult cu impostorii si mitomanii,breasla din care face parte (cu onor desigur) si respectabilul y…Iar termenul ministere de forta iti spune ceva? M.A.I. ..M.A.P.N..iti suna cunoscut? Doamne feri sa trecem printr-un razboi supravietuitorii din aceste ministere are cere probabil card cu cash fara numar..fara numar…

    • cârcotaş Răspunde

      Am poveşti şi cu MAI şi cu MAPN. Cum ai face ca un tânăr inteligent brici şă-şi dorească să urmeze o carieră în unul dintre cele 2 ministere? Poate MAPN s-a mai redresat dar la MAI …carte multă nu se cere, prost să fii…să ai putere.

  15. Lol Răspunde

    Stimabililor, din câte înțeleg din reacțiilor domniilor voastre, milițienii câștiga mult prea mult și nu fac nimic… Iarăși, din ce vad în presa, sindicatele lor se plâng ca sunt prea putini și ca ar trebui făcute angajări…
    Știți ce rămâne de făcut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.