Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Petarde „pușcate” în cartierul Micro 17 din Satu Mare. Poliția, pe urmele făptașilor!

A început ”pușcatul” de petarde în municipiul Satu Mare! O patrulă de polițiști de la ordine publică face verificări în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare după ce în zonă s-ar fi auzit „pușcături” de petarde. Urmează să se stabilească cine sunt făptașii și ce pedeapsă vor primi.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  • orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
  • comercializarea către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani a următoarelor articolele pirotehnice:
    • din categoria 1  – cele de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă
    • din categoria P1  – articole pirotehnice, altele decât cele de divertisment şi de scenă, care prezintă un risc scăzut;
  • comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

31 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Urgent identificarea infractorilor și măsuri ferme în consecință !!!

    • Anononimus Răspunde

      Ce-i cu tine ma? Din totdeuna se “puscau” petarde si artificii de revelion. Numai ca noi romanii suntem mai prosti de aia le-au interzis ca doar la noi copii de tigani si alte specii pot arunca cu petarde la oameni care merg pe strada prin pungi, gluga etc. Si mai sunt specimentul zmei care vor sa tina in mana petarde si raman fara degete. In alte state sunt legale gaseti ca faina la kaufland prin magazine.

      • ?! Răspunde

        Bine zis: DE REVELION. Numai ca pana la revelion mai sunt 12 zile. In Austria petardele se vand in locuri bine amenajate si se “pusca” exclusiv de revelion.

        • Puscator Răspunde

          Dar noi nu suntem in Austria. Tot in Austria se fumeaza in localuri. Ce legatura are cu Romania? La noi oamenii pornesc mai din timp, ca sa nu puste toti deodata in seara de revelion, e distribuit pe mai multe zile.

    • Branconier Răspunde

      Sper sa ii dea in urmarire prin interpol. Nu se poate ca astfel de criminali periculosi sa circule in libertate. Sigur fac parte dintr-o organizatie la nivel mai mare, care au ca scop sa puste petarde sa enerveze cetatenii de buna credinta, care brusc, dupa un sfert de secol, s-au trezit scandalizati ca in luna decembrie se folosesc petarde, rachete, artificii, vulcani, si altecele. Unde s-a ajuns domle’ ?!

    • Organu Răspunde

      In urma comentariului postat de dumneavoastra, politia a mobilizat tot efectivul disponibil spre identificarea acestor infractori de talie internationala. Pentru ca politia sta si citeste comentariile postate de dumneavoastra, si urmeaza indicatiile dumnevoastra cu strictete, in consecinta si ferm, ce masuri propuneti sa ia in privinta acestor “infractorilor”?

  2. Satmarean Răspunde

    ÎN vest se respectă legislația, iar la noi nu. JOS CU EI. LA ZDUP CEI CE INCALCA LEGEA !!!

  3. Satmarean Răspunde

    A fost reținut făptașul ???

    • Faptasul Răspunde

      Da, i-au confiscat petardele politia sa poata sa le puste ei in seara de revelion. Doar nu crezi ca-s prosti sa dea bani cand le pot lua pe gratis.

  4. Satmarean Răspunde

    Să se termine odată și pentru totdeauna cu petardele astea !!!. Nu e posibil așa ceva !!!

    • Vecinul tau Răspunde

      Sa se termine cu petardele. Sa se inceapa cu artificiile. Si apoi sa se termine si cu artificiile. Si sa se inceapa iar cu petardele. Si tot asa. Vorba cuiva: o data e craciunul.

  5. Muresan Răspunde

    E dezastru ce se întâmplă în județul ăsta !!!. Dar nu este șef la Arme și muniții ???

  6. comentator Răspunde

    De ani buni nu cumpăr. Nu-i văd rostul. În schimb dacă s-ar săpa și s-ar afla cine comercializează astfel de materiale pirotehnice …. Ehei!

  7. cârcotaş Răspunde

    Măsura interzicerii comercializării petardelor a fost printre cele mai de succes măsuri de după revoluţie. În anii ’90 în oraş era un zgomot de neînchipuit de dimineaţa până seara. În 31 dec. când te-ai fi odihnit înainte de Revelion, petardele şi puşcătorile se aruncau mai abitir(uneori după persoanele de pe trotuar). Acuma, pe bune, care-i distracţia?

    • unu Răspunde

      ASTA NU-I DISTRACȚIE, E O PROSTIE ȘI MAI ALES CĂ ANUAL ZECI DE PERSOANE, MAI ALES COPII SE RĂNESC, UNII MUTILÂNDU-SE PE VIAȚĂ. TREBUIE AVUȚI ÎN ATENȚIE PERSONAJELE DIN P-ȚA SOMES, CEI CARE VÂND ȘI ȚIGĂRILE DE CONTRABANDĂ ȘI DE PE OSTROVULUI .

      • SCRIU CU MAJUSCULE CA SA SE VADA Răspunde

        Anual oameni se ranesc ca sunt cretini si consuma alcool si conduc. Hai sa interzicem din acest motiv masinile. Sau mai bine alcool-ul !!! Ca a dat rezultate in Sua pe perioada prohibitiei. Dar mai bine, le-as interzice unora accesul la internet, depravarea si panta descendenta a IQ-ului oamenilor e influentat de toti subdezvoltatii mintal cu acces la internet.

    • Vecinul tau Răspunde

      Ah, ce distractiv e mai ales cand locuiesti in bloc cu 10 etaje si dai drumu la o petarda pe scara la 2 noaptea :)) din “anii 90” si pana acum, nu a fost o iarna in care sa nu am petartde si artificii. Si voi cumpara in continuare.

  8. Subiectiv Răspunde

    Sper să fie controale cât mai dese și mai serioase.
    De vreo 2 săptămâni au început nebunii ăștia să puște petardele și artificiile. Până la revelion o să se intensifice, și va ține câteva zile bune și după revelion.
    Chiar nu se poate respecta o lege în țara asta???

    • România Răspunde

      Eu zic că dacă au mască se poate.🤪🤯😭
      Masca este cea mai importantă.

    • Piratu Răspunde

      Eu sper sa iti faca si tie control acasa, sa vada politia cat ai scos de pe torente filme piratate.

      • Subiectiv Răspunde

        Foarte deștept comentariu!
        Liniștit poate să-mi facă controlul oricând. Niciodată n-am descărcat niciun film piratat.
        Dacă tu te ocupi de așa ceva, crezi că așa-i toată lumea!

      • rrr Răspunde

        Probabil nu poate concepe plăcere mai mare. La el asta-i maximul.

        • Piratu Răspunde

          Cum ai calculat maximul? Minimul care e?

          @Subiectiv recunoaste ca ai scos de pe iutub colindele lu Hrusca. Acum ca e in Canada, crezi ca poti sa-l faci fara sa ii dai bani pe muzica. L-ai piratat cum ar veni.

  9. Artificu Răspunde

    Interziceti tot, inclusiv accesul la internet al unor “inteligenti” ce posteaza aici. Interziceti, ca deja totul e interzis. Stiati ca exista tari in UE, unde poti sa folosesti petarde (da, inclusiv petarde) si artificii, 12 luni pe an? Spania de exemplu? Si nu e singura. Cu conditia sa nu le folosesti in locuri aglomerate. Exista petarde si artificii de secole, lumea le foloseste, cei carora nu va place, mutati-va in varf de munte. De ce nu faceti ma o petitie catre primar sa il rusinnati ca aproba artificii de zilele orasului. Cum isi pemite? Hai sictir.

    • Subiectiv Răspunde

      Ce-mi plac mie comantariile ăstora cu un singur neuron.

      Îți sparg eu geamul cu o cărămidă ori de câte ori îl schimbi. Și dacă nu-ți place mută-te în bârlog, că acolo n-o să ai geam.

      Cam la nivelul ăsta e comentariul tău.

      • Artificu Răspunde

        Poi daca ai un singur neuron de ce il obosesti? Ai grija de el, ca daca se duce si ala, e bai…

  10. Pantera alba Răspunde

    Am auzit ca pulitistii au reusit sa reafaca una dintre peratde dupa ce a “puscat” si au recoltat o amprenta de pe ea. Apoi i-au sunat cei de la serialul CSI, sa ii intrebe cum au facut, ca sa poata sa faca un episod in serial cu asta. Dupa care, pulitistii s-au trezit, ca dormeau in masina.

  11. Mos Gerila Răspunde

    Eu sper sa interzica si beculetele de craciun. Ganditi-va cata caldura emana, intr-o singura luna. Consum enorm de energie electrica intr-o singura luna. De asta nu mai avem zapada in luna decembrie, ca toata lumea isi umple casa si balconul cu beculete. De asta e prea cald si nu mai avem zapada. Ganditi-va!

  12. Subiectiv Răspunde

    Problema este, că în țara asta nu se poate respecta nicio lege!

  13. Obiectiv Răspunde

    Eu respect legile. De exemplu nu pusc petarde decat in luna decembrie. Sunt om serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.