Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Ștef îi cere lui Pataki să păstreze drapelul pe Palatul Administrativ până după Anul Nou

Liderul Pro România Satu Mare, Adrian Ștef, îi cere președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, să păstreze drapelul pe Palatul Administrativ până după Anul nou: ,,Pentru a repara din nedreptățile zilei de 1 Decembrie”, spune Ștef.

Ce spune Adrian Ștef:

,,Am asistat ieri la cea mai tristă zi națională din 1989 încoace. În loc să sărbătorim națiunea română, la Arcul de Triumf s-a adus un elogiu conducerii țării, iar în fața statuii lui Vasile Lucaciu din Satu Mare un elogiu prefectului liberal. Nu am vrut să vorbesc mai devreme despre acest subiect pentru a nu umbri solemnitatea unei zile sfinte pentru mine.

Mă doare sufletul să constat că dintr-o sărbătoare națională am ajuns să avem un festival al “conducerii de partid și de stat”. Un teatru ieftin în care steagul național și sătmărenii au fost uitați în case.

Unirea din 1918 este despre popor, nu despre un om și reprezentanții lui în teritoriu! La Alba Iulia în 1918 au fost românii în prim plan, nu cei din conducerea statului.

Ori la noi s-a întâmplat invers. La Satu Mare, Ziua Națională a fost organizată pe fugă de autorități, Instituția Prefectului, Primăria și Consiliul Județean. Prefectul liberal Radu Bud a pus în scenă o manifestare de 10 minute în care s-a depus o singură coroana de flori, ca și cum florile ar avea COVID-19 și i l-ar transmite lui Vasile Lucaciu. Primăria a pus 2-3 steaguri doar pe câteva străzi din centrul vechi – aproape invizibile!, Consiliul Județean nu a făcut nimic. Nu zice nimeni să se fi organizat parada militară la care să asiste mii de sătmăreni. Dar se putea păstra solemnitatea momentului!

Ca și Iohannis la București, prefectul liberal din Satu Mare s-a izolat de”mulțimea” de 50 de oameni cu garduri de fier. Ca și cum a fost o directivă de partid. A uitat că a avut deja COVID ( deși a trecut o lună și nu ne-a lămurit cum e cu fuga din carantină) și ar trebui să aibă anticorpi.  Ce nu a uitat domnul prefect? Să primeasca onorul! Un onor pe care nu-l merită!

Acești oameni, care ar trebui să se facă invizibili după ce au adus țara pe marginea prăpastiei, își permit să se autoglorifice, luând locul armatei țării!

Ziua Națională ar fi trebuit să fie un moment de bucurie pentru români, pentru sătmăreni, nu o defilare a guvernanților și a oficialilor guvernamentali la o festivitate de prea-mărire a lor. Ei, guvernanții, cei care ne-au adus în situația actuală, nici măcar nu ar fi trebuit să se vadă de Ziua Națională a României.

Pe 1 Decembrie, întreaga Românie a trăit un afront, căruia i se va răspunde pe 6 decembrie.

PS: Pentru a repara din nedreptățile acestei zile, cer președintelui Consiliului Județean Satu Mare să păstreze tricolorul arborat pe Palatul Administrativ până după Anul Nou.”

 

17 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    1. Ce treaba o avut armata cu unirea din 1918?
    2. Stii ceva de banii dati de CJ pt falusu ce trebuia ridicat in fata la economic?

  2. c-block Răspunde

    Am remarcat că ăsta are un fix cu steagul. An de an. Restul toate-s bune. Oare?

    • Pepelea Răspunde

      De ce “iluminat festiv “ si steag nu ?
      Iluminatul mai si papa bani care se puteau folosi la altceva in vremurile astea…
      Zic si eu …
      Nu am nici o apreciere fata de individ, însă una-i una , alta-i alta .

      • Săracu' Răspunde

        Un iluminat festiv îl admiri, e frumos pentru toată lumea. Un steag însă oferă satisfacție doar unora cu probleme grave la cap.

        • Ratz Răspunde

          Esti si tu scurt in banda daca crezi ca niste becuri is Mona Lisa. 😁

          • Săracu`

            În alte orașe puțin mai civilizate, aceste becuri sunt considerate “atracții turistice”. Deci da, consider că aceste becuri sunt mai aproape de Mona Lisa decât un steag. Dacă asta înseamnă că sunt scurt în bandă, atunci îți dau dreptate.

        • Observator Răspunde

          Cu masca , sau fara masca …..admiri iluminatul festiv ? Probabil ai multe beculete stinse prin cap și simți nevoia de lumină . Sa vorbești asa despre un simbol national (steagul , nu iluminatul ! ) , dă dovada de un singur lucru – ti-ai pus singur diagnosticul !

          • Săracu`

            Cu mască, bineînțeles! Dar tu pui mâna la inimă când treci pe lângă steag? Scrii destul de dezordonat pentru a acuza pe cineva de “beculețe stinse prin cap”. Dacă tot aperi simbolurile țării, de ce nu respecți și regulile de ortografie a acesteia? care sunt simboluri și ele la rândul lor.
            Apropo, cum ai vedea steagul în beznă, fără becuri?

          • Observator

            Hm, ești mai grav decât credeam ! Si nu trebuie să pun mâna la inima când trec pe lânga steag , fiindca îl port mereu în inimă . spre deosebire de tine , care ai găsit de cuviința să faci o comparație cum nu se poate mai imbecilă între iluminat si drapelul țării . Si , ca s-o închei cu tine , sper că ești mulțumit că am folosit diacriticile ( ca să pricepi ce citești , nu de alta ) .
            Vezi ca în ….dezordinea ta gramaticală ai uitat niște semne de punctuație si ai făcut un dezacord ; asta dacă tot facem analiza d.p.d.v. (ai înțeles abrevierea , nu ?) gramatical !
            Deja am pierdut timp prețios cu unul ca tine și nu merită !

  3. Dacus Răspunde

    Sunt oameni care nu se pricep la nimic si fac orice sa fie in politica, de acolo ies banii, nu cine munceste cinstit.

  4. H&R Răspunde

    Din pretul drapelului de pe Palatul Administrativ puteau sa cumpere ceva pentru spitale. Sau asa nu mai merge?

  5. Satmarean Răspunde

    Stef e nostalgic. Steagul uriaș făcut în perioada în care dl era președintele consiliului județean a fost făcut de firma Nagy- unchiul lui Brighita Nagy. Deci cum spuneam Stef e nostalgic. Pusca și cureaua lata Stef. Sau poate tatăl lui cate si-a schimbat numele din Gabor în Gavril, ca Stef sa aibă și un părinte roman nu numai o mama care nu știe bine românește vrea sa vadă tricolorul

    • m Răspunde

      @satmarean:Postare de ungur neinteles de comunitate !Ce are drapelul cu meseriasul care l-a făcut ?Ce are creerul cu putina ta minte?

  6. m Răspunde

    Și de fapt ce are postarea mea cu articolul? Că recitind nici eu nu mai înțeleg ce am vrut să spun. Cred că o să sun un prieten.

    • n Răspunde

      @alt m:penibil ca un ungur scăpat din dealurile române după ce credea că e in desertul natal…Că era fugărit de o cămilă in călduri,nu mărturisim pentru rusinea mongolului…

      • m Răspunde

        Google translate please because chiar nu înțeleg. Și sunt absolu sigur că nu cu româna mea e problemă. Știi tu: subiect, predicat și alte elemente neglijabile ale unei propoziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.