Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

VIDEO. Cozi infernale la Petea. Românii protestează claxonând

Cozi infernale la Petea. Zeci de maşini au protestat claxonând în această seară în vama Petea. Vămile devin aglomerate cu întoarcerea acasă a românilor care lucrează peste hotare şi, ca de obicei, autorităţile sunt depăşite de situaţie.

Topii oficiali de aşteptare în vama Petea pe sensul de intrare în ţară sunt de peste 90 de minute. În realitate însă se stă mult mai mult.

Sătui de faptul că sunt puși să aștepte cu orele în vama Petea a avut loc în această seară un protest spontan. Zeci de şoferi au claxonat încontinuu, zgomotul auzindu-se la distanţă mare. Ei speră ca astfel că trezească autorităţile să ia măsuri şi să nu mai fie bătaia de joc în fiecare an.

45 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    cei care “protesteaza” claxonand sunt niște nesimțiți. Nu se gândesc la lucrătorii vamali care trebuie sa fie foarte atenți la ce fac. Mai vin și “stranierii” sa claxoneze. E clar ca și la alte vămi sunt cozi dar oamenii așteaptă civilizat pt ca nu sunt oseni. În străinătate toți sunt ghiocei și nu misca, dar deja de la Petea se cred toți zmei ca au 100 de euro la ei

    • Cineva Răspunde

      Da tu ce p…. măti ești băi nesimțitule. De unde știi că sunt oșeni

      • Driver Răspunde

        Din comportamentul lor, cel mai cel de ţăran de pe mapamond este oşanul care vine acasa cu 2-3 lei in buzunar, căpşunarii dracului

      • English pacient Răspunde

        D-apăi șine șirculă pe-acolea șî fașe pe grozavu’ cu mașini cu volan pe dreapta cu manele dat la maxim și vitează excesivă? Șvabii din Foieni ori Ciumești pomenești? Vai-vai!! Dacă prostia și nesimțirea ar durea ai urla nonstop. Norocul tău că nu doare.

      • Flaviu Răspunde

        ,,Psd ul ii de vina,,…

  2. Nimeni Răspunde

    Colonavirus…parca ar fi.

  3. H&R Răspunde

    Si nu stiau unde vin? Nu stiau ce o sa le astepte? Nu cred. Daca nu stiau ce o sa le astepte, atunci sa astepte.

    • 3.14 Răspunde

      Si dupa mintea ta seaca care le stie pe toate, de ce ar trebui sa astepte sa intre in tara, geniule?! Care e vina lor, ca nu sunt bugetari ca tine? Ca baga miliarde de Euro in tara in fiecare an sa aiba bugetarul ce fura! Vrei tu sa sa le indici locul unde sa faca sarbatorile de iarna? Asa “intelijent” fiind, ai putea sa sponsorizezi cazarea lor in strainatate sa aiba unde astepta, departe de granitele tale.

      • apropo Răspunde

        Articol de kkt, menit doar sa instige la ura

      • Rrrr Răspunde

        De ce sa sponzorizam noi cazarea lor. Ei se lauda cit de bine se castiga , cum a sters curul neamtului . Si dupa aceea se plinge ca de fapt sta in gaura de doi lei.

        • dorel Răspunde

          Because de fapt sunt r@pti in k@r. Unii doar atât au ca să bage carburant de 10-15 RON în mașină pentru niște drifturi. Făceau economii mai mari când puteau dormi ca și sardelele la conservă sau eventual sub pod. Acum în pandemie nu ține iar de sub pod te saltă poliția locală și te face pachet acasă. Mda.

      • H&R Răspunde

        @3.14zda. Nu sunt bugetar. Nu stiu de unde iei aceste aberatii. Esti atat de “intelijent” ca bubui ca esti un prost si jumatate. Nu ne trebuie miliardele lor, suntem si fara. Au bagat 3 miliarde , dar cum ne-au adus si “putin” Covid am si platit repede 20 miliarde. Dar vad ca n-am cu cine. Prost ai fost prost ai ramas. Macar acum stie toata lumea.

      • h Auleu Maica Răspunde

        geometrie slabă
        Dar după mintyuka ta , indiferent cine ar fi ,nu trebuie niște formalități la vamă , mai ales acuma……
        Sîntem in senghen cumva..? dășteptule…Tu faci parte din haita de lătrăi , dacă latră unul ,sari și tu ,
        la lătrat ,dar nu știi pentru ce ……dar LATRI .

  4. s.m. Răspunde

    De mullllttt timp nu ar mai trebui sa fie Vama doare ce suntem in zona Schengen. aaa pe hartie doar! Iti ia mai mult timp ca sa treci granita de cat sa ajungi din Budapesta pana la granita. Ce sa vorbim de conditii. Nu este o toaleta normala si stai cu orele in coloana. Unde este prefectul Bud acuma?

    • Satmarean Răspunde

      si înghesuială și țipete prin oraș și magazine. Ca doar trebuie sa fie băgați în seama. Ca ei sunt acasă. Mi-e rușine când ii vad și aud vorbind intr-o romana proasta cu influente voite străine. Si circula ca naiba ca aici își permit . Dacă le atragi atenția ca nu respecta legea te injura ca la gura cortului.

    • România Răspunde

      NU suntem în Schengen doar membri UE. Asta spre edificarea ta. Drept concluzie ungurii trebuie să verifice tot ce tranzitează granița Schengen pentru că ei sunt în Schengen și e obligația lor. Dacă politicienii noștri nu furau atât și nu făceau grupuri mafiote umăr la umăr cu unii polițiști și interlopi (e plin prin ziare cu cazuri și condamnări) acum și noi eram de mult în Schengen. Atunci puteam intra fluierând în țară. Pentru că Schengen înseamnă și accesul la baza de date cu persoane. Aici e buba mare de fapt. Cât vom avea problemele astea cu interlopi și grupuri mafiote cu tentacule peste tot nu avem nici o șansă. Și în vest sunt din astea dar nici chiar așa ca la noi sau la bulgari. Ar mai fi și albanezii dar ei nu vor în Schengen. De fapt nu sunt nici UE.

  5. Kempes Răspunde

    Sunteți pe dreaqu in Schengen!!!
    Haideți acasă ca i mai dulce Covitu aici decât in Germania !!

  6. satmarean Răspunde

    ai de plm. sa vezi acum circulatie nebuna si accidente.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    Sa astepte. Pana la Craciun mai este o saptamana.Aproape toata Europa e in carantina dar cineva a hotarat ca romanii pot sa vina fara sa stea in carantina. Sa astepte calmi si sa spere ca la anul o sa fie muuult mai bine cand o sa revina. Vom avea o Romanei reformata din temelii….si educata.

  8. Pop Ioan Răspunde

    Iar ne vor umple stranierii , capsunarii , qvele cu Covid din import

    • realitatea Răspunde

      Mda. Dar vezi că ei consideră că e dreptul lor. Noi ceilalți știm bine că nu e așa. Consecințele le suportăm cu toții.

    • Gusteru Răspunde

      Mai ales ca a aparut asta mutant nou in Anglia, care e mult mai lipicios…

      • realitatea Răspunde

        Mda. Dar vezi că ei au dreptul. La propriu. Cu volan oe dreapta. Apoi noi să fim bucuroși. Oare așa e?

        • Satmarean Răspunde

          cei care spun ca aceste persoane au băgat milioane în România sa-mi spună cati din acești bani au întrat la buget. Nici un leu. Ei au trimis bani acasă, la ai lor. Pe noi nu ne încălzește cu nimic dacă părinții sau copiii lor au cu 109 de euro în plus. Copiii sunt needucați și singuri. Asa ajung sa facă parte din găști. Ar trebui sa nu aibă drept de vot decât cei care în ultimii 4 ani au plătit impozite cel puțin 12 luni. Asa am scapa de votul asistaților sociali care se vând pe nimic și de votul celor care lucrează la negru în străinătate sau fac bani din alte surse. Sa aibă drept de vot doar cei oe care-i interesează ce se intampla aici.

  9. 😂😂+Bika+😂😂 Răspunde

    Au ajuns acasã dragii nostri cãpsunari 🙈 Pffff oseni tãrãnoci, mândria noastrã în Europa 🤮
    Sã vezi tu accidente si barosani manelisti de 2 euro 👀

  10. Rita Pavone Răspunde

    Cei care claxoneaza sunt cei care la fiecare alegeri se grabesc sa voteze aiurea,fentati de cei care ii manipuleaza,indivizi gen Rares Bogdan sau hastagistii !!Majoritatea sunt botanisti,pentru ca pun botul la minciunile celor care ii manipuleaza,si cad in capcana promisiunilor acestora ! Este clar ca politicienii manipulatori dupa ce se vad cu “marfa in caruta uita de promisiuni,uita de diaspora uita de tot,iar ei vor claxona in vami de fiecare data cand se vor intoarce in Romania !!Acum 6 ani,cine le promitea ca daca va fi ales presedinte Romania sigur va intra in Schengen??Nu Iohannis si PNL le-a promis ca Romania va intra in Schengen ???A intrat???N-a intrat !! Atunci de ce betesig de-i impature l-au mai votat ? 😀🤪🤣👍

  11. realitatea Răspunde

    Autoritățile de la Londra au anunțat că virusul nou mutant de covid este în afara controlului! Pe românește spus habar nu au cu ce se luptă. Drept concluzie la Londra e lockdown total iar Olanda și Belgia au întrerupt legăturile aeriene cu UK. Așa ceva oricând se poate întâmpla și la noi pentru că ne vin acasă frații inclusiv din UK că e mai bine acasă. Așa a fost și în martie-aprilie. Apoi din aproape zero cazuri atunci ne-am trezit cu ditamai pandemia. Dar noi să purtăm mască și să ne vaccinăm. Există un risc foarte concret și real ca până ajunge vaccinul la noi virusul care circulă în mediul ambiant să fie complet diferit față de cel pentru care s-a conceput vaccinul. Vă spun eu că așa în veci nu se termină. Autorități ai lui pește prăjit! Așa cum noi purtăm mască ca să ne protejăm tot așa avem dreptul și la un mediu de viață sănătos. Dar noi ne plictisim și ducem dorul unui stil de viață periculos. Nu știu de ce mai facem control la graniță. Ar trebui toți lăsați să intre buluc-grămadă. Să fie groasă treaba! Dar pe cuvânt dacă în scurt timp explodează numărul de cazuri și apar și la noi în județ cazuri de covid din ăsta nou eu îmi bag picioarele în purtatul măștii. Adică noi ne chinuim să ajungem la liman iar decidenții își bat joc de noi și importă practic peste capul nostru alt covid. Ce vreți de fapt? Selectare? Epurare?

    • Garok Răspunde

      Da poti sa-ti bagi piciorele in masca si acum. 😉

      • realitatea Răspunde

        Pentru acest scop eu folosesc șosete. Dar îți spun că dacă după valul ăsta de străinezi care iarăși descoperă brusc dragostea de țară și poate ne vor infecta cu corona asta import chiar nu mai are rost să mă consum. Păi dacă ne batem joc singur de noi atunci hai să facem cu toții! Ce drq! Și ajungi începi să pui lntrebarea că oare se vrea să se termine vreodată pandemia asta ori ba? Așa cum ne-au limitat drepturile noastre așa trebuie limitat și dreptul la călătorie așa de-a-np@lea cum fac căpșunarii. Zici că România a ajuns ca un fel de cuplerai.

    • KORONA Răspunde

      In plinul Pandemiei de Corona vine acasa si inca ei au tupeu ca trebe asteptat la vama pffff .Cand nu mai sint locuri in spitali, la ATI ei inca dau luxul ca hai acasa ca e craciuni… sa fie rusine !!!! Intre craciun si revelion la mormantari o sa mergem Tati daca ai plecat in strainatate sa fi sanatos si bucuros ca nu stai in saracie in Romania ,dar varog stai acasa la tine, si sa nu vi acasa ca sa ne duci virusul si pentru noi.Deja m-am saturat parca diaspora e mai
      Important decat noi care traim in Romania ,noi traim in Romania nu ei ,fara rautate spun asta .Ai plecat pusy pa …stai in casa ta in Italia- Spania- Franta Portugalia -etc… sa fie rusine ce faceti suntem un popor prost si avem un guvern si premier care nu face treaba
      Facem luxul ca importam virusul…. ai de pul@ mea, cand o sa inchidem granita? SUNTEM UN POPOR PROST!!!!!!!!!!!

  12. s.m. Răspunde

    Toti cei care spuneti ca cei care se intorc acuma, aduc virusul cu ei. Voi sunteti normali? Daca esti bolnav cum ai reusit pana acuma sa sa te ti pe picioare? Zilnic ma duc la servici unde ma intalnesc cu colegii, discutam, vorbim stam la o tigara etc. Sau ma inbolnavesc pe drum si fix cand ajung in Ro ajung bolnav?

    • Rodica Răspunde

      Pai nui tot una ca daca vorbesti cu colegi sau mergi prin oras sau la munca exista risc sa primesti ca sint mult infectant si la noi in Romania, mult peste care zice televizorul , dar daca cineva vine dintro tara undei cod rosu ,adica rata inbolnavirii e peste de al nostru are sanse mai mari ca o prjmit virusul si asa vine acasa.Foarte bun exemplu e Sibiul unde f multi germani-sasi -svabi traiesc si periodic vine merge intre Germania -Sibiu,(Germania undei pandemia deja nu mai poate tine sub control) , Sibiul era inchis, incarantinat din cauza ca a devenit focar de la Covid. Ca ajunge sa vine intrun oras vreo 300 de infectant automat orasul o sa devine focar pentru ca t.lumea merge la mall , in oras , merge la rude la prieteni intro cafea sau afara la terasa etc Am si eu rude in Italia Spania si ei au zis clar ca anul asta nu o sa vine acasa .Aici conteaza si bunul simti , pentru ca sint oameni asimptomatici care are Covid dar nu stie despre asta , sau poate aici o sa primeasca boala. Nu-i de joaca si acum cand vad ca t lumea merge la munte ridica parul sau vara cand era plin marea ca nici un prosop n-ai putut sa pui in nisip ca nu era loc,aici conteaza comportamentul oamenilor .Apoi daca nu facem recomdariile, atunci niciodata nu o sa treaca boala asta ca ba intalnim facem chef ba vine craciunul ba sa vine pastele ba vine vara ba Augustul care-i sezon de nunti. Sper nu o sa vine valul 3 dar pentru asta trebuia sa inteleaga STAI ACASA ca numai asa protejam bunicii sau parintii , n-as merge acum la mormantare cand vine craciunul. Si eu sint nervoasa cand vad cum vine t lumea acasa din strainatate si inca ei au tupeu pfff

    • ... Răspunde

      @s.m. Noi suntem absolut normali. Asta-i realitatea. Așa a fost și în primăvară. Chiar și dacă nu sunt infectați când pleacă sau să zicem că sunt asimptomatici au toate șansele sau au șanse infinit mai mari ca noi care stăm pe funduleț de 9 luni ca să contacteze boala pe parcursul celor 2500 de km și să devine vehiculul infecției. Apoi după ce se ghiftuiesc acasă merg înapoi liniștiți ca și cum și-au făcut perfect treaba. Iar peste puțin timp află cum se moare pe capete în cătunul lor natal. Deci ….

  13. Exodus Răspunde

    Hai sa va zic de ce va e frica voua de astia ce vin in tara.
    Va e frica ca iar va fut femeile,va e ciuda ca multi au masini la care voi doar visati. Stiu ca e greu de inghitit dar asta e adevarul. Tot va luati de ei ca sunt slugi…dar voi ce sunteti?ei prefera sa o faca pe un salar de 4-5 ori mai mare ,deci care e mai prost? Vai de **** voastra frustratilor.
    E dedicat la toti cei cu banda scurta.

    • Norick Răspunde

      Din pacate cultura nu primesti pentru salairul tau astronomic… 😛 🙂
      P.S. spor la claxonat si in centru , nu numai in vama… 😛

    • Unu' Răspunde

      DA mă, ne-ai citit, ca pe-o carte deschisă! (asta dacă mai ști ce înseamnă carte …)!
      Ne futeți voi femeile … păi noi nu le futem pe-ale voastre un an de zile, cât voi stați la curul babelor sau vă rupeți în construcții? Tu ai habar cât de fomiste le lăsați acasă?!?
      Ne e ciudă că voi câștigați mai mult de 4-5 ori ca noi? Dar după ce plătești chiria și, utilitățile, înafară de pită unsă cu cuțitul, mai bagi ceva la maț?

      Aduni să cumperi un jaf casabil cu volan pe dreapta, cu care vii acasă și nenorocești familii întregi!
      Asta mai ales cei care au fost prin Italia și apoi s-au dus prin Franța sau Anglia!
      Nu coaie, ne e ciudă că veniți “acasă” și vă comportați precum niște animale, de asta ne e frică nouă!
      Majoritatea sunteți niște nespălați ordinari cu “pretenții”!!
      Dacă vă merge așa de bine acolo unde v-ați dus, stați naibii acolo, lăsați-ne pe noi în durerea noastră, ne e foarte bine și fără voi!
      Spor la futai, că trebuie să recuperezi …

    • H&R Răspunde

      @Exodus.
      1. noi suntem acasa deci nu suntem slugi la nimeni
      2. masinile cu volan pe dreapta aici valoreaza 0.00 €
      3. daca castigati asa de bine pe acolo, de ce mai veniti acasa unde e numai saracie?
      4. pana ce voi faceti acolo laba-laba mica sau mare, egal, noi avem grije de femeile voastre sa nu aiba lipsa de poola pe acasa.
      5. de ce nu claxonati la vama dintre GB si F. Dati manelele la maxim, poate mai prajiti un gratar, un mici si cu multa ceapa la marginea drumului, si chefuiti una buna.

  14. m Răspunde

    Vin dar stau in carantina!!!!!
    Doar ca orasul e plin de ei !Se plimbă ca Vodă prin lobodă…..

    Anexa nr. 2 la HCNSU nr. 58
    Stat/Zona/Teritoriu
    Georgia
    Serbia Luxemburg Croația Muntenegru Lituania
    San Marino Andorra Slovenia Curaçao
    Statele Unite ale Americii Ungaria Polinezia Franceza Suedia
    Belize Liechtenstein Macedonia de Nord Elveția
    Austria
    Jersey
    Panama Bulgaria Palestina Azerbaidjan Portugalia Iordania
    Cehia
    Armenia
    Italia Danemarca **
    *(date publicate de ECDC miercuri 9 decembrie 2020)
    Rata de incidenta cumulata la 100.000 locuitori*
    1488.6 1450.3 1199.7 1149.0 1119.4 1115.3 1079.7 1018.7 1002.3 824.2 784.2 756.2 732.6 702.2 686.0 641.0 639.7 628.8 590.8 574.2 570.7 554.5 552.4 549.6 548.3 535.9 510.7 506.5 501.0 254.3
    ** urmare a detectiei circulatiei in populatia umana a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.