Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Acuzații la adresa Inspectoratului Școlar. Primarul Farcău: ,,Liceul din Tășnad a fost sacrificat. Este un abuz’’

Primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău, acuză Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare că a sacrificat Liceul din Tășnad fără să țină cont de opțiunile elevilor. Edilul spune că deși s-a solicitat o clasă cu profil de filologie și una cu profil tehnologic, liceul nu a primit aprobare pentru profilul teoretic.

,,Liceul Tășnad a cerut o clasă cu profil filologie și o clasă cu profil tehnologic. Pentru ca la nivel de județ să iasă rețeaua școlară și să se păstreze un procent de 60% profil tehnologic, 40% profil teoretic, cei din Consiliul de Administrație au decis ca la Tășnad, începând din toamna viitoare, să nu aprobe clasa a IX-a, profil filologie, deși aveam opțiunile a 27 de copii”, spune primarul Adrian Farcău.

Primarul Farcău a declarat că reprezentanții Inspectoratului Școlar au trecut peste voința elevilor și au decis să sacrifice un liceu cu o tradiție de peste 60 de ani. Edilul-șef din Tășnad acuză un abuz din partea IȘJ.

,,Nu știu prin ce puteri au putut să treacă peste voința elevilor și să țină cont de niște cifre, când noi vorbim despre viețile oamenilor, despre viitorul unui liceu cu 62 de ani de tradiție. Noi considerăm că ceea ce s-a întâmplat la Tășnad este un abuz și nu sunt cuvinte prea grele. Pentru a regla situația în județ, a fost sacrificat liceul din Tășnad și repet, deși 27 de copii au optat pentru clasă de filologie la Tășnad, în loc să dea o clasă filologie și una tehnologic, au dat două clase de tehnologic.”

A fost inițiată și o petiție în acest sens: ,,Prin semnarea acestei petiții dorim să susținem Liceul Tehnologic din Tăşnad, unde se dorește desființarea profilului filologie, prin eliminarea din planul de școlarizare a clasei a IX-a, începând cu anul școlar 2021-2022”, spun inițiatorii petiției.

 

8 comentarii

  1. bud Răspunde

    Primare,dar sunt ai vostri care au hotărât!!!Sau te dai mare c-o zis mă-ta!

  2. Nagasaky Răspunde

    Felicitari pentru puterea de a lupta!

  3. Peda Gogu Repetent Răspunde

    IȘJ are conducere liberală iar primarul de la Tășnad e de la Pro România. Sau deja a schimbat macazul?

  4. Vulpea bi-polara Răspunde

    Ce procent de promovare la bac aveti dom primar? Ca vad ca ati omis sa va laudati cu asta,

  5. Tasnadean Răspunde

    Se vede că primarul e ageamiu, dacă iese cu panglici de astea obosite! Clasă de filo la Tasnad? Ce glumă sinistră! Elevii buni vor primi o șansă de abia când vor putea merge la o școală adevărată, nu la maghernita aia din Tasnad!

  6. Alt tasnadean Răspunde

    De ce ești rău, tasnadeanule! Primarul nu e prost deloc, ci încearcă prin această diversiune să abată atenția de la problemele reale ale orașului! Acuma toți vorbim despre clasa de filologie. În rest le avem pe toate! Ieftină gargara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.