Ultima actualizare: azi, 19:32

Naţionale

Antreprenorii din HoReCa le cer angajaților să se vaccineze: „O să-i oblig până la urmă“

Sunt antreprenori care abia așteaptă să se vaccineze, mai ales din HoReCa, scrie Alephnews. Pentru ei, vaccinul vine ca o gură de oxigen. Este și cazul lui Dragoș Dumitrescu, care are mai multe business-uri în industria ospitalității. Va spune “DA” vaccinului, fără nicio reținere.

Din cauza pandemiei, spune că a adunat datorii către stat de peste 100.000 de euro. Mai mult, Dragoș le va cere și angajaților să se vaccineze.

„O să-i oblig până la urmă, chiar dacă sună un pic mai hotărât. Lucrăm cu clienții, până la urmă punem în pericol și viața altora. Vaccinul va da o încredere mai mare. Va dura un pic până va reporni economia, dar lumea va fi un pic mai optimistă“, a declarat acesta, pentru Alephnews.

Sursa: Alephnews

 

34 comentarii

  1. Caterpillar 3406B Răspunde

    Eu propun să vaccinați și mesele.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    M- i se pare corect sa le pretinda angajatiilor sa se vaccineze. Tinand cont ca la restaurant,terase,hotel vor veni tot felul de antivaccinisti ,de ce sa riste o infectie la tot personalul lui,care odata infectati vor avea co med,apoi vor urma controale DSP, firma inchisa din nou,iar pierderi etc
    Nu cred ca ne vom imuniza anul acesta 60- 70%. Deci pandemia va merge inainte. Cei care vor pretinde personalului sa se vaccineze isi vor proteja afacerile lor dar si sanatatea angajatilor. Si asa vor proceda toti de la mersul cu avionul, in concedii etc

    • Satmarean 1 Răspunde

      Mi se pare corect ca patronul să pretindă ca angajații să aducă bani de acasă doar firma are probleme în pandemie ba mai mult decât atât să plătească taxă de intrare în fiecare zi la firmă și taxă de lux pentru că mai are loc de muncă.😱😪😭😤

  3. dar Răspunde

    Dar tu ca angajat poti sa ii ceri unui angajator sa se vaccineze ? 🙂
    Adica chiar daca vaccinul asta pare ok.. la urma urmei nu poti obliga pe cineva sa faca ceva impotriva vointei sale.. adica daca s-ar fi facut niste teste pentru observarea efectelor adverse (care probabil nu apar numai in primel 30 zile, unele pot sa apara dupa ani de zile) ar fi oarecum fairplay ca angajatorul sa le plateasca vaccinul angajatilor dar cat timp sunt multe semne de intrebare vi se pare ok sa-i obligam pe toti din horeca sa se vaccineze , unii impotriva propriei vointe sperand ca nu sunt efecte adverse doar ca sa faca un patronake bani?
    E usor sa treci cu vederea peste alegerea si sanatatea angajatului doar sa faci tu bani
    Si NU , nu ma intelegeti gresit nu sunt impotriva vaccinarii dar trebuie sa fi absurd sa zici ca poti sti cu siguranta ca vaccinu asta e ok :))
    Stim si noi ce inseamna pe repede inainte

  4. dorel Răspunde

    1. 40% din angajații din sistemul sanitar REFUZĂ vaccinarea! Eu zic că ei poate știu ceva.
    2. Cine plua mea ești tu drgoș a lui Dumitrescu antreprenorul lui pește prăjit expert covid ca să zici tu asta? Ce știi tu? Cum îți permiți tu? Ești peste Constituția țării? Măi să fie! Eu zic ca toți să plece de la biznisul lui. Mă gândesc oricum că i-a plătit de s-a rupt. De aia a făcut bani pe spinarea angajaților. Așa am auzit.

    • moica Răspunde

      arata dovada si nu te mai lua dupa statisticile pesediste ca nu au nici o valoare si majoritatea sunt foarte departe de adevar, scopul lor sa creeze haos

      • dorel Răspunde

        Citește cu atenție, dar cu atenție !!! presa. Eu de unde știu? Păi am în familie în “dotare” cum se spune mai multe cadre sanitare. Ele îmi povestesc ce și cum dar prefer să nu intru în detalii. Sunt mai multe motive, unele obiective altele mai puțin pentru refuz. Nu citesc și nu mă interesează ce spun negaționiștii. Am eu sursă directă. Sau zici ca să nu-i cred ce îmi povestesc? Știi tu mai bine? Ești telepat?
        Dar dacă onor guvernul spune că vaccinarea este pe bază de voluntariat cum își permit unii să îi oblige pe oameni? Data viitoare îi vor obliga să sară în fântână sau să se radă în cap? Este un precedent periculos.

    • radical2 Răspunde

      Plata e una. Apoi, taxele și impozitele, știi ce zic 😉

  5. . Răspunde

    Deci sa specificam ceva ,ce multi ignora.
    Vaccinul simuleaza in corp infectia pentru ca sistemul imunitar sa poata genera o memorie imunologica.
    Daca te vaccinezi,nu inseamna ca odata vaccinat nu poti infecta….daca te infectezi ,esti protejat doar TU, ai deja memorie imunologica , dar tu poti infecta pe altii la fel ca unul nevaccinat.
    Deci cine se vaccineaza ,trebuie sa respecte regulile ca unul nevaccinat….vaccinatul e protejat doar EL .

    • dorel Răspunde

      E valabil numai pentru varianta actuală care circulă. La anul poate vine altul și dansul începe din nou. Așa era și este și cu vaccinul antigripal clasic. An după an se repetă. Va fi show în primăvară pentru că până atunci nu avem destulă capacitate ca să ne imunizăm.

      • trei puncte Răspunde

        Ei Dorele, ţi-ai găsit şi tu un nume de om. Ce erau ălea ,,…”? S-a întors şi Altu aşa că v-aţi întărit echipa de dăştepţi şi justiţiari.

        • trei puncte Răspunde

          … iar eu văd că încep să sufăr de paranoia și văd adversari invizibili și acolo unde nu sunt! Nu știți ce tratament să urmăresc? Sau poate nu are leac? Vezi că își explodează singurul neuron dacă îl forțezi.

        • Altu Răspunde

          @trei neuroni într-un cap gol. Covid 19 din nou în acțiune. Ți-a fost dor de mine. Hai recunoaște, măcar puțin.

  6. Altu Răspunde

    Ăsta se crede stăpân pe sclavi, nenorocitul. Plus că vaccinul te protejează doar pe tine să nu faci formă gravă. NU previne infecția și răspândirea virusului. Dar vaccinistii sunt niste retardați. Iar dacă angajatul are de suferit de pe urma vaccinului, răspunde handicapatul ?

  7. radical2 Răspunde

    Săracii oameni nu vor avea de ales. Demisia sau vaccinare. Ce gunoaie de patroni sau asa ziși oameni de afaceri. Măcar dacă s-ar vaccina primii ca să fie un exemplu pentru angajați. Dar sunt atât de porci încât no s-o facă.

  8. Scorilo Răspunde

    De ce na scris presa că Bil Geits a fost saptamana trecuta in Romania cu un avion particular?

  9. H&R Răspunde

    Nu sunt antivaccinarii!!
    Daca ma vaccinez:
    – ma mai pot infecta?
    – da
    – mai pot infecta pe altii?
    – da
    – trebuie sa mai port masca?
    – da
    – producatorul/ii vaccinului garanteaza ceva in caz de reactii adverse/severe sau deces?
    – nu

    Trebuiau facute mult mai multe teste. Dar nu pe pielea noastra.

    • ... Răspunde

      … și între timp se anunță oficial că fostul manager al spitalului de boli infecțioase din Iași a fost depistată pozitiv la patru zile după administrarea vaccinului. Așa că ….. No comment. Bine că plătim bani grei pe vaccin! Probabil urmează să ni se explice că nu e așa că e altfel și altcum decât vedem noi! Chiar așa???

      • dorel Răspunde

        @…Să punem adevărul că garantarea imunizării este după rapel, deci după 28 de zile. Nici la vaccinul gripei obişnuite nu eşti imunizat decât după 3 săptămâni. Ce relevanţă are ştirea?

      • H&R Răspunde

        Si inca o nelamurire:
        – daca cineva decedeaza dupa ce a primit vaccinul anticovid, ce cauza vor trece in actele de deces? Din cauza Covidului sau a Vaccinului?

    • dorel Răspunde

      După 28 de zile, după rapel, nu te poţi îmbolnăvi (teoretic) . Că poţi transmite virusul asta nici medicii nu ştiu. Dar eu cred că asta este important să nu ajungi în spital şi asta se realizează cu prioritizarea.

      • ... Răspunde

        Mereu ai dreptate Dorele.

      • H&R Răspunde

        @dorel. Te poti imbolnavi si dupa 28 de zile, dupa rapel, si poti infecta si pe altii. Si mai porti si masca. Hai ca esti mai mare virusolog ca medicii specialisti.

        • dorel Răspunde

          @ H&R. Doar atât că ultimele 4 comentarii scrise sub numele meu nu îmi aparțin. Cineva se plictisește. Eu știu foarte bine ce ai scris acolo drept urmare mă doare în pluă să mă vaccinez. Înainte de pandemie cei care se vaccinau cu vaccinul antigripal clasic mulți făceau forme mai grave de boală ca înainte. Dar nu are cine să audă. Vorbește frica indusă din oameni și cineva se freacă la mâini și numără euroii și dolarii la greu. Dar cine dorește voluntar nu are decât să se vaccineze.
          În ce privește întrebarea ta cu cauza decesului. Mai ții minte incendiul din secția ATI unde au afumat la propriu bolnavii covid la Piatra Neamț??? Sunt băgate la deces covid. Probabil fumul era ceva special conceput pentru ei?

      • Victor Răspunde

        Nu faci forme severe probabil, dar poti sa iei virusul in continuare si sa il dai mai departe la altii. Si atunci care e rostul vaccinului, daca nu opreste raspandirea virusului?

        • dorel Răspunde

          No, mai e unul care s-a trezit! Felicitări!

        • covid 19 Răspunde

          Victore eşti în eroare . Dacă eşti vaccinat virusul. chiar dacă îţi ajunge în gâtlej, moare în corpul tău, altfel s-ar înmulţi. Că dai virusul mai departe, poate. De pe mâini, haine, obiecte dar nu faci producţie de viruşi. Virusul se răspândeşte o vreme la vaccinaţi, pe urmă, neavând urmaşi, se lasă păgubaş şi dispare. Deci vaccinul are menirea de a te feri de boală şi, ca efect implicit, de a-i scădea virulenţa.
          Nu te lua după încurajările dorelului, pune mintea să gândească.

          • Rrr

            Aha, ca și în cazul fostei șefe de la spitalul de infecțioși Iași??? Care vaccinată este acum bolnavă???

          • covid 19

            Nu putem spune că eşti vaccinat decât după rapel, oricum nu după 4 zile. După ce te vaccinezi trebuie să fii atent să o perioadă până vaccinul îşi face efectul. Şi oricum trebuie să faci două. (apropo: …;rrr:???, te obsedează cifra 3?)

  10. Rrr Răspunde

    Covid, nu îți înțeleg întrebarea. Crezi că toate sunt eu? Săracul de tine! Așa și eu te-aș putea întreba despre niște nickuri care postează alternativ cam aceeași treabă ca și tine. Dar ca să dormi liniștit, nu sunt eu. Iar numerele mele preferat, nu că ar fi treaba ta, sunt 11 și 43. Poți merge să le pui la lotoprono. Dacă câștigi poți păstra banii.

  11. Obliga pe mata Răspunde

    Sa nu spuneti care “antreprenori” isi obliga angajatii sa faca asta, sa nu le mai calcam pe la carciume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.