Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Bilanțul Poliției Satu Mare în anul pandemiei: Mai puține furturi, infracțiuni cu violență și victime pe șosele

Bilanțul Poliției Satu Mare în anul pandemiei. Din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus, în județul Satu Mare, în anul 2020, a avut loc o scădere semnificativă a furturilor, tâlhăriilor dar şi a accidentelor rutiere grave, faţă de 2019, se arată în bilanţul Inspectoratului de Poliţie Județean Satu Mare. Această scădere a infracțiunilor și a accidentelor se datorează și prezenței mai accentuate a patrulelor de Poliție pe drumurile din județ.

Mai puține furturi și tâlhârii, dar mai mulți polițiști în stradă

Pentru acoperirea întregului segment stradal și pentru o monitorizare eficientă din perspectiva evoluției situației operative și epidemiologice, au fost constituite zilnic, în medie, 52 de patrule de poliţie (mediul urban şi mediul rural), cu peste 12 mai multe decât în anul 2019 .

În ceea ce priveşte situaţia operativă, în anul 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, se constată o scădere cu 16,20% a infracțiunilor sesizate față de anul 2019. Totodată, analiza situaţiei operative în anul 2020 reliefează o scădere de aproximativ 17% a infracţiunilor comise contra patrimoniului, față de perioada similară 2019. Infracţiunile de furt prezintă un trend descendent semnificativ, faţă de anul trecut, fiind sesizate cu aproape 24% mai puține fapte decât anul trecut.

În urma analizei efectuate asupra sesizării infracțiunilor judiciare, se constată o scădere cu 21,68%, față de 2019, astfel trendul descendent îl regăsim la majoritatea infracțiunilor, mai accentuat fiind la loviri sau alte violențe, vătămarea corporală din culpă, violarea de domiciliu și amenințarea.

Mai puține accidente grave pe șoselele județului. Peste 4.000 de permise reținute

Din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2020, numărul accidentelor grave a scăzut cu aproape 19% față de anul 2019. Totodată, și numărul total de victime a fost în scădere în anul 2020, cu 58 mai puține victime.

În urma activităților desfășurate pe această linie, au fost constatate 581 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 54.195 de  sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 4.313 permise de conducere şi 1.161 certificate de înmatriculare.

Un volum important de muncă a fost alocat activităților specifice pe linie rutieră referitoare la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei SARS-CoV-2 în mijloacele de transport în comun, precum și pentru fluidizarea  traficului rutier și respectarea regimului legal de viteză, îndeosebi în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens.

Obiective în 2021

Creşterea gradului de siguranţă a cetățeanului prin sporirea fermității și menținerea sub control a fenomenului infracționalității stradale, destructurarea grupărilor infracționale, menținerea sub control a infracționalității de mare violență, reducerea infracțonalității în zona unităților de învățământ, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri și achiziţii publice prin combaterea infracționalității specifice precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene,  asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, cu accent pe fenomenul migrației ilegale,  reprezintă obiectivele stabilite de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu are pentru anul 2021.

 

2 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Acest fapt se datorează parțial carantinei și parțial faptului că mândrii fii ai satului, căpșunari cu sicrie cu volan pe dreapta nu au venit toți acasă pentru că poate nu își mai permiteau să-și etaleze “realizările”. Și eu am sesizat că în iulie-august a fost mai liniște pe șosele. Măcar atâta!
    Eu eram mai bucuros dacă poliția rutieră zicea ceva de genul că din cauza acțiunilor eficiente de prevenție a scăzut numărul evenimentelor rutiere și numărul victimelor. Că și asta ar fi treaba lor. Nu numai amenzile. Dar nuuuuu!!!😱😪😤

    • carcotas Răspunde

      Si amenzile sunt preventive. Pentru cei care au teama de ele. Spune unui posesor de BMW sa conduca mai incet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.