Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Cod roșu în Vama Petea. A căzut sistemul informatic maghiar

Din cauza unor defecțiuni apărute la sistemul informatic maghiar, s-au format cozi interminabile de camioane la Vama Petea. Astfel, Poliția de Frontieră din România a convocat o ședință de urgență cu reprezentanții Poliției de Frontieră din Ungaria.

,,Ca urmare a faptului că se constată o creştere a valorilor de trafic pentru automarfare la frontiera cu Ungaria, iar în punctele de trecere de la graniţa comună se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special pe sensul de ieşire din România şi intrare în Ungaria, au fost contactate autorităţile de frontiera ungare, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Reamintim că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii din ţara vecină, iar numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. De asemenea, în urma comunicării permanente cu autorităţile maghiare, a reieşit că, în cursul dimineţii, aplicaţiile informatice ale poliţiei ungare au funcţionat cu dificultate, aspect care a îngreunat fluidizarea traficului la automarfare.

,,Precizăm că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, mai informează Poliția de Frontieră.

Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în P.T.F. Vărşand, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

 De la începutul acestei săptămâni (18-21.01.2021), la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuate formalităţile specifice pentru 55.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 27.500 de astfel de mijloace de transport (17.600 pe sensul de ieşire şi 9.900 pe cel de intrare).

Recomandări:

Având în vedere, în prezent, la P.T.F. Nădlac II şi P.T.F.  Petea se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri.De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

 

10 comentarii

  1. Frontalier Răspunde

    Ungurii astia nu sunt buni de nimic.

    • Frontalier Răspunde

      Numa’ sa le sug… Si asa imi place la nebunie.

      • Frontalier Răspunde

        Alt ungur care fura numele. La fel cum incercati sa furati si pamanturi din alte tari care nu v-au apartinut niciodata. Ramai cu frustrarea.

        • Frontalier Răspunde

          Imi place sa vorbesc singur.

        • Frontalier Răspunde

          Că noi românii nu furăm. Acele acțiuni “sporadice” ale concetățenilor noștri din afară care “lucrează în construcții” sunt simple cum-se-spune “misunderstanding”.

  2. Dorin Răspunde

    iar ungurii :)))))))))) nici nu mai trebuia sa citesc articolul. le-a intrat covirusul in calculator :)))))))))))

  3. Tirist Răspunde

    Ăștia când nu mai au chef de lucru întrerup rețeaua. Întotdeauna așa procedează. E o modă la ei deja demult timp. Ar trebui scuturați bine bine f…i în gură și pe mama lor amu ia ni !!!

    • remus pap Răspunde

      dute roata prin slovenia daca nu iti place …… f…ti mo..i m.ti…….!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Gumicukor Răspunde

    Daca nu va convine puteti ocoli Ungaria. Acum sa aveti gura mare, mai sugeti o ceapa pe drum. Puteti ocoli prin Ucraina, Bulgaria, Serbia, Moldova sau Marea Neagra. Sau aerian. Hai, drum bun si cale batuta.

  5. altu fără bmw Răspunde

    A căzut franțu’ de Schengen pe voi! Ce tot vă plimbați ca bezmeticii și cărați acas’ virusu’? Nu vă mai săturați? Stați acas’ și Cîțu vă plătește! Fiți și voi eroi! De ce să fiți fraieri și să mai și lucrați pe deasupra? Nu vedeți că din cauza plimbăreților veci nu se mai termină? 😱😤🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.