Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

FOTO. Începe etapa a doua de vaccinare anti-COVID. Lista centrelor din județul Satu Mare

La nivelul județului Satu Mare sunt în amenajare și dotare 12 centre de vaccinare, conform normelor Direcției de Sănătate Publică, care vor fi operaționale începând cu data de 15 ianuarie 2021, data la care debutează cea de-a doua etapă a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, care va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale.

Pe lângă cele 12 centre de vaccinare va funcționa și o echipă mobilă pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile și a beneficiarilor și personalului din centrele rezidențiale.

Astfel, la nivelul județului Satu Mare, dintre cele 12 centre de vaccinare, cinci centre au fost amenajate în municipiul Satu Mare:

1. Liceul Teologic Ortodox Român Nicolae Steinhardt, str. George Călinescu nr.51;

2. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Bălcescu Petofi”, Aleea Trotușului nr. 2;

3. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Avram Iancu”, B-dul Muncii nr.19;

4. Școala Gimnaziala cu clasele I-VIII ”Lucian Blaga”, str. Ion Vidu nr.51-53;

5. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Vasile Lucaciu” str. Rodnei nr.64) și câte un centru de vaccinare în următoarele localități: Carei (Grup Școlar Industrial Iuliu Maniu, str. Iuliu Maniu nr. 21), Negrești-Oaș (Liceul Teoretic, Sala de Sport, str. Victoriei nr. 101), Tășnad (Grup Școlar Industrial, Sala de Sport, str. Zorilor nr. 1), Poiana Codrului (Căminul Cultural, str. Principală nr. 136), Supur (Căminul Cultural, strada Gării nr. 3), Medieșu Aurit (Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, Sala de sport, strada Principală nr. 551) și Gherța Mare (Căminul Cultural, strada Principală nr. 189).

Până la ora actuală, au fost stabiliți coordonatorii centrelor, iar restul personalului se află în faza finală de recrutare.

Înscrierea persoanelor se face alegând una dintre următoarele modalități:

– Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;

– Individual, direct pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);

– Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

– Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;

– Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;

– Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

– Prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.61 pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Platforma online unde se pot înscrie persoanele care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00.

Pentru mai multe detalii accesați platforma: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

10 comentarii

 1. Odorean Răspunde

  de ce odorenii trebuie sa faca drum pana in medies in loc de oras pentru vaccinare???

 2. Altu Răspunde

  După vaccinare ,le pune și crotalii în ureche. Nu de alta dar să poată merge in străinătate, să intre în restaurante, să muncească,etc. Ce bună ar fi o lege care să spună: Doar cei vaccinați au dreptul să muncească, restul ajutor social ,că sunt proști.

 3. odorean si altu Răspunde

  Sunteti doi fraieri.Va plictisiti? La sapa cu voi

  • dorel Răspunde

   Când la vară vei vrea să mergi în Grecia să-ți aduci aminte ce ai scris aici. Sau când vei vrea să te angajezi undeva. Etc., etc. , undsoweiter. Ca să înțelegi. Sau să scriu și turcește? Aici nu e vorba de ce spune guvernul ci de ce se întâmplă în viața reală.

   • ... Răspunde

    De ce ar fi cineva interesat sa fii vaccinat?

    • Nature Răspunde

     Date oficiale INS: luna noiembrie 2020, cei mai mulți morți din istoria măsurată a României, la o populație mai mică!
     Citeşte întreaga ştire: Date oficiale INS: luna noiembrie 2020, cei mai mulți morți din istoria măsurată a României, la o populație mai mică!

    • dorel Răspunde

     Când o să faci cale-ntoarsă de la graniță vei vedea. Polițiștii de frontieră de afară nu sunt ca și poliția locală de la noi cu care văd că te-ai obișnuit. Mai mult ca sigur va fi ceva înțelegere la nivel european că ai noștri politicieni deja nici să gândească sau să decidă independent nu-s în stare. Și dacă Merkel zice noi vom fi mukles. Nu toți sunt inconștienți ca și noi că acceptă pe ai noștri să intre cu promisiunea că vor fi cuminți și vor sta în carantină apoi în găsești la schi pe undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.