Ultima actualizare: azi, 22:21
Locale

FOTO. Opt sătmăreni, blocați în munți. Intervenție de urgență a jandarmilor montani

Opt turiști din județul Satu Mare, dintre care 3 femei, 2 bărbați și 3 copii au fost au fost ajutați să coboare în siguranță de la Pensiunea Fântânița Haiducului unde erau cazați până în satul Ciunget, judeţul Vâlcea, după ce au rămas blocați în munți.

Apelul 112 a sosit ieri dimineață, în jurul orelor 11.15, în care turiștii anunțau că din cauza stratului de zăpadă, drumului neasfaltat și apelor ieșite din matcă le este teamă să coboare cu autoturismul.

În urma apelului, un echipaj de jandarmerie montan alături de câțiva lucrători ai Primăriei Malaia s-au mobilizat și au plecat să acorde ajutor turiștilor.

Ajunși la fața locului, jandarmii și lucrătorii primăriei au găsit turiștii în stare bună, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, cu ajutorul autospecialei de jandarmerie și al unui autoturism al primăriei, turiștii au fost aduși în siguranță până în satul Ciunget.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore și s-a desfășurat fără incidente.

Sursa: Jandarmeria Vâlcea

Un comentariu

  1. Moayen Răspunde

    Un baston si niste spray nu le-au dat, asa ca sa se invete minte sa nu mai mearga in munti. In stil tipic al jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.