Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Satu Mare, micul Paris. Prețuri în euro la un magazin de lux

Un magazin din incinta unui mall din Satu Mare are expuse spre vânzare produse cu prețuri în euro. Conform legii din România, afișarea prețurilor se face obligatoriu în lei.

Legea interzice comercializarea produselor cu altă unitate de măsură decât leul românesc. Magazinul de bijuterii din incinta unui mall din municipiul Satu Mare nu are astfel de probleme iar la produsele din vitrină este afișat doar prețul în euro. Conform Hotărârii Guvernului 947/2000, articolul 3 al. 1: “Preţul de vânzare şi preţul pe unitatea de măsură se exprimă în lei”.

15 comentarii

  1. abc Răspunde

    Dacă nu este în forinți și nu scrie ungurește atunci nu e deranj mare.

  2. abd Răspunde

    De ce tot se compara limba maghiara cu engleza? forintzii cu euro sau dolarul ? Sunte-ti niste bozgori la urma urmei.. sunte-ti nascuti in Romania , traiti in Romania si ve-ti murii in Romania.. dar voi alegeti ca sunte-ti unguri… Ungurii nu va recunosc , Romani nu vreti sa fiti… deci da sunteti fara tara… adica bozgori.Si va garantez ca ungaria nu ii cu nimic mai mult decat Romania… defapt ba.. la numar de tigani ne depaseste ungaria… Asa ca termia cu prostiile si lasa ungurimea de o parte.. esti aici traieste cum traieste toata lumea nu cum vrei tu ca te crezi special.

    • românaş Răspunde

      @abd, Dacă tot te dai mare patriot şi naţionalist, scrie dracului corect că ne faci de ruşine naţia. Exemple : ,,sunte-ţi”, ,,ve-ţi”, ,, murii”, nemaivorbind de construcţia textului în general. Şi apoi @abc n-a avut un comentariu de natură să-ţi scoată reacţia aberantă din tine. O reacţie de incult şi analfabet pe care părinţii l-au învăţat că în viaţă are duşmani: ungurii.

      • abc Răspunde

        @românaș. Mda. Când unii nu văd pădurea din cauza așchiilor.

        • abd Răspunde

          Nu va convine ceva? Mie imi place si in cuur si in gurita. De fapt asa alternativ vreau. Hai ca ma asteapta in gurita nu am timp de voi. Paaaahhhh…Oooooouuuuu. Am scris corect?

  3. abd Răspunde

    iar referitor… la pret ca e in euro.. care e problema ? Cand cumperi o masina negociezi pretu in lei ? sau un apartament? un teren ?

    • Cineva Răspunde

      Bine spus abd, te susțin, dacă nu le convine să treacă dincolo granița, suntem în România!!!

      • Cineva Răspunde

        Ha-păi noi totă ziua tot granița trecem. Avem funcție separată la bordul mașinii numai pentru claxon la granitză. Cum se și chiamă? Pute-ți și voi din când în când.

    • cbd Răspunde

      Iti cumperi teren si BMW second din Mall?!

  4. radical2 Răspunde

    Și ce are? Prost ii cine da, nu cine cere. E simplu.

  5. H&R Răspunde

    Platesti cu Card Bancar. Si ai rezolvat situatia.

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Ideea este sa se respecte legea. Daca spune ca pretul se afiseaza numai in lei asa sa faca, dar tot timpul ne place noua romanilor sa facem invers ca sa parem mai smecheri.

    • Gov Răspunde

      Eu , personal , nu văd care este problema . Prețul este în euro dar se achită în lei la cursul oficial în momentul respectiv .
      Dacă punea prețul în lei …. vedeai toți gușterii la vitrină cu telefoanele în mână ca să transforme în euro pentru a-și dea seama dacă e prea scump .
      Deja ne legăm de toate rahaturile … în loc să ne uităm mai sus , spre Guvern , acolo unde sunt adevăratele probleme din țara asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.