Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO/VIDEO. Stâlp doborât de vânt în municipiul Satu Mare. Urcarea pe Podul Decebal, blocată

Vântul puternic a început să facă ravagii în municipiul Satu Mare. În această dimineață, luni, 25 ianuarie, un stâlp a fost doborât pe bulevardul Transilvania.

Din cauza vântului puternic, un stâlp de iluminat aproape că a fost pus la pământ pe bulevardul Transilvania din municipiul Satu Mare. Urcarea pe Podul Decebal a fost blocată, iar echipajele de intervenție s-au deplasat de urgență la fața locului. Trebuie menționat și faptul că, potrivit informațiilor PortalSM, stâlpul doborât de vânt datează din anul 1984.

Din fericire, nicio mașină nu a trecut prin zonă în momentul în care stâlpul a fost doborât de vânt.

CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Mai mult decit vintul, cablurile au contribuit la ruperea stilpului.
    Poate a sosit timpul ca cei care conduc municipiul sa oblige postarea acestora in subteran.
    Nu de alta dar arata oribil .
    Nu mai vezi orase in vest cu cablaje aeriene !

  2. 007 Răspunde

    Daca firele de erau puse pe stalp (sac!) si nu subteran,sigur stalpul mai era in picioare.Desigur sunt ironic,pentru ca CABLURILE trebuiau puse SUBTERAN,asa cum prevede ,,HG nr. 490/2011 privind completarea Regulamentului general de urbanism, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 525/1996 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 361, din 24 mai 2011.
    Noul act normativ interzice montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura.
    Dar primaria are alta treaba,trebuie sa schimbe la fiecare ,5-10 ani ,pavajele si bordurile,ca de…daca nu curge -picura,iar vorba unui mucalit…prostii sa moara !

    • urbanism Răspunde

      Și unde se intervine la borduri și pavaje (deci se sapă) nu s-ar putea totodată poza toate conductele în subteran? Undeva, cândva tot trebuie începută treaba! Că de nu începem clar că nici nu vom termina în veci! Nu ar striac ceva coordonare din partea autorității locale. De aia sunt acolo. Nu pentru salarii mari și alte drepturi visate. Sunt curios cât va rezista pavajul nou-nouț din Centrul Nou.

      • Unu' Răspunde

        Bună întrebare! Și eu i-am întrebat, oficial!
        Răspunsul, tot oficial, “așa a fost avizat proiectul”!
        Amu urmează să-i întreb pe incompetenți, cine PLM a comandat proiectul de reabilitare a trotuarelor și de ce nu au ținut cont de prevederile legale!
        Și mai este o bubă: trotuarele se fac în așa fel încât să faciliteze parcarea pe trotuar, lucru INTERZIS de lege!!
        Dar cine-i curios?!?

    • Unu' Răspunde

      Fecior, noi încă nu avem PUG valabil!!
      Despre ce vorbim?!?

      • urbanism Răspunde

        Mda. Și pentru asta cineva ar trebui să fie păruit puțin. Dar la noi acum este concurs pentru postul de arhitect șef. Adică e varză exact acolo unde ar trebui să fie ceva ordine.

  3. Bobescu Răspunde

    Las’ ca in loc Dara nu este curent de la ora 9,45!

  4. Nimeni Răspunde

    Cand vezi asa ceva un lucru te intrebi, de ce tocmai si numai acel stalp a fost afectat? In mod normal trebuia sa aiba loc principiul dominoului adica stalpii sa cada succesiv unul dupa celalalt, lucru care insa nu a avut loc. Inseamna ca a fost ceva cu acel stalp. Fara o analiza la fata locului e mai greu de stabilit ceva dar un lucru tot mi-a sarit in ochi, acel stalp nu este aliniat cu cel dinspre pod si cei dinspre Primarie, iese putin in exterior. Tot ar fi bine de stabilit cauza fiindca daca se va pune in loc unul similar, la o posibila rafala de vant care sa apara in viitor, acesta s-ar putea sa pateasca la fel iar cineva s-ar putea sa nimereasca exact in locul nepotrivit si la timpul nepotrivit si sa fie afectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.