Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTOGALERIE. Oraș din județul Satu Mare, transformat în destinație turistică unică în România

Oraș din județul Satu Mare, transformat în destinație turistică unică în România. Orașul Ardud din județul Satu Mare a câștigat proiectul Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu, proiect prin care orașul se v-a transforma într-o destinație turistică de însemnătate majoră pentru România. 

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Ovidiu Duma, pe pagina sa de Facebook:
„În urmă cu mai bine de o lună am adus la cunoștința ardudenilor și a sătmărenilor faptul că Cetatea Ardud este beneficiara unui proiect unic în țară, cu finanțare europeană, de reabilitare și restructurare, depus în cadrul Programului de cooperare transfrontaliera HUSKROUA ENI CBC 2014-202, proiect care va transforma orașul Ardud într-o destinație turistică de însemnătate majoră pentru nord-vestul României și nu numai.
Deși unii contestatari consecvenți, motivați de reavoință și de către terțe personaje, au pus la îndoială veridicitatea acestei realizări importante pentru județ, proiectul cu numele “Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu” depus în parteneriat cu localitatea Velyatin, Ucraina este #CÂȘTIGĂTOR, conform notificării oficiale primite din partea comisiei de evaluare în 15 ianuarie 2021, notificare a unei decizii luate în decembrie 2020.
Beneficiile implementării acestui proiect sunt multiple, cele mai importante fiind creșterea potențialului turistic din zonă cu impact pozitiv asupra economiei locale și județene, dar și promovarea istoriei transfrontaliere și a patrimoniului cultural ca valoare comună europeană prin investirea în conservarea, reamenajarea și renovarea siturilor istorice”, transmite edilul.

 

8 comentarii

  1. 111 Răspunde

    “Orasul se v-a transforma”

  2. H&R Răspunde

    Pana la urma transformat sau se va transforma?

  3. unu Răspunde

    de intra in parlament tranforma pe dracu, trage si el fonduri de unde poate, ii ridicat in slavi si alti primari fac ce pot, dar depinde unde esti primar .

  4. History Răspunde

    Bine că încearcă să facă ceva . Singura observație de-a mea este că proiectul nu prea are legătură cu adevărul istoric. Astea cu cavaleri și cu turniruri, vreau să spun. Dar nu e prima dată când se vopsește istoria funcție de necesități.

  5. augustin Răspunde

    Daca vine un investitor si-i cere domnului primar un ha de teren cu utilitati pentru investitii are de unde sa-i dea?Cati turisti a avut dupa investitiile pe care le-a facut? Din pacate prioritatea o reprezinta economia reala.

  6. Beny Kira Răspunde

    Povesti!

  7. Haha Răspunde

    Va prosteste cu “ duma “ !

  8. apropo Răspunde

    Trebuie sa recunosc, deși nu se face mare lucru, la proiecte și comunicare se descurca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.