Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Mâine începe vaccinarea anti-COVID în județul Satu Mare

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va debuta în județul Satu Mare începând cu data de 5 ianuarie, de la ora 08,00, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar.

Astăzi, centrele de vaccinare vor fi aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi. În funcție de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat – respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile.

La nivelul județului Satu Mare sunt organizate 4 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie și a personalului medical arondat, precum și a altor categorii de personal nominalizate în această etapă. Cele 4 centre de vaccinare sunt organizate în Ambulatoriile Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și la secția externă Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Vaccinul utilizat în această etapă de derulare a campaniei de vaccinare este concentrat pentru dispersie injectabilă – vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) produs de Pfizer – BioNTech.

21 comentarii

  1. Party like it's 2019 Răspunde

    E o problema mare cu vaccinul: este gratuit. Daca punea pe el o etichta cu 99 de lei, si dupa lipita peste alta eticheta cu PROMOTIE – PRET NOU 129 LEI – ar fi stat satamarenii la coada ca la dughenele alea unde vand antibiotice, hormoni, conservanti, si alte “vitamine” impachetate in “carne” de pui, numite KFC.

    Gratis? Ce suntem ma noi, saraci? Du-te cu vaccinul tau.

    • rrr Răspunde

      Doar o întrebare. De ce trebuie testul plătit și nu puțin și de ce atunci vaccinul este gratis? Până să fie vaccinul testul era instrumentul care identifica pe ce bolnavi. Deci….

      • Party like it's 2019 Răspunde

        Nu dezinforma. Testul este gratuit daca faci parte dintr-o ancheta epidemiologica.

        • rrr Răspunde

          Nici tu. În categorie în care nu prea intri. Așa de bine este definit. 70% din oameni trebuie să plătească. Dacă interesul este să stopăm pandemia atunci toate ar trebui să fie gratis. Practic e aceeași treabă. La viteza de melc turbat cu care se vaccinează prevăd încă ani buni de combatere anticorona.

      • ... Răspunde

        Şi cipul e gratis, intră în preţul vaccinului.

        • Johnny fără dinți Răspunde

          Am văzut că pe site-urile conspirationiste a aparut și desenul tehnic al acestui chip… aparținea unei pedale de chitară electronică

  2. Party like it's 2019 Răspunde

    Indiferent cate doze se vor aduce lunar, nu se va vaccina nici 50% din populatie. Nu se va schimba mare lucru in urmatoarele 6 luni, si nu se va reveni la normalitate nici in 12.

    • covid 19 Răspunde

      Mai mult, cei ce îşi fac benevol vaccinul vor pierde imunitatea în toamnă şi vor vrea din nou. vaccinare Atunci va fi ,,momentul” coronascepticilor şi contravacciniştilor. Vor striga sus şi tare că şi ei vor şi au prioritate. No, şi nu vor avea dreptate? Asta după ce peste vară sute de mii de doze se vor altera din lipsă de doritori.

      • rrr Răspunde

        Doar atât că nu se poate ca omenirea să trăiască din vaccin în vaccin în fiecare an. Asta ar presupune să avem în curând pandemii de răceală sau alte boli care până acum treceau ca o adiere pentru că organismul va uita să lupte. Trebuia promovat la greu stilul de viață sănătos. În schimb noi promovăm să stăm acasă până devenim obezi la câtă pizza comandăm și înnebunim până vorbim cu pereții.

        • ... Răspunde

          Este pandemie, care a venit si trebuie rezolvată. Când ai fi vrut să fie promovat stilul de viaţă săntos? În mai? Că atunci se fac verdeţurile?

          • rrr

            Oricând dragul meu, oricând se poate. Stilul de viață sănătos nu înseamnă să mănânci numai iarbă și salată. Problema e că nu se vrea. Și acum de aia ne zic să stăm acasă și să ne distanțăm ca să se limiteze catastrofa nu pentru ca nouă să ne fie puțin mai bine. Să se cheltuie cât mai puțin poaibil. Nu sunt în stare să organizeze nici campania de vaccinare. Fă un calcul și estimează și tu că la nivel de 15000 de vaccinați zilnic când vom avea 14 milioane de persoane gata vaccinate? Îți spun eu. 930 de zile! Și e numai prima tranșă de vaccin. Oamenii trebuie să se reîntoarcă pentru rapel. Scăpăm de mască cam în 5 ani. Asta dacă nu vine alt virus și mai șmecher, că atunci putem să ne mutăm în grote individuale ca pe vremuri.

        • Golf Răspunde

          @rrr, big pharma te vrea bolnav dar și mai bine bolnav cronic.

          Industria pharma este cea mai profitabilă din lume, o depășește și pe cea energetică. Nu vor oameni sănătoși pentru că asta ar însemna faliment pentru ei motiv pentru care nu vor exista medicamente care să vindece.

          Un individ bolnav reprezintă o sursă de venit iar un bolnav cronic reprezintă o sursă de venit constantă indiferent de cel care plătește, statul sau individului.

          Autoritățile, mass media, corporațiile vor să fi prost, bolnav, conformist, cu alte cuvinte, o oaie obedientă și eventual o sacrificarea unui număr de oi că deh, new green deal trebuie implementată. Se topesc ghețarii cum s-au mai topit în trecut dar acum noi suntem devină și trebuie să ne împuținăm ca să poată planeta respira.

          Sănătatea nu este un dat, un drept, aceasta presupune cunoaștere, educație, disciplină, voință, resurse. Alimentația să fie medicament și mișcarea.

          Rrr, în concluzie, este vorba de o agendă, globalism și progresism adică o organizare totalitară fascistă folosind tehnologia, vezi China.

          • Johnny fără dinți

            Ești amuzant, dar ai fost mai amuzant când ai zis că organismul omului are în componență zeci de kg de viruși :))

          • hakkate

            @Johnny fără dinți. Așa e că tu nu ești bolnav? În afară de problemele la creier de care tocmai din cayza bolii nu îți dai seama. Știi ce e cel mai haios? În efortul financiar de a face profituri cât mai mari jndustria pharma uită cu desăvârșire să producă medicamente care te lecuiesc de o boală, nu din alea care tratează simptomele. Apoi când și ei ajung în clubul vesel al bolnavilor ar face orice numai să se vindece. Dar nu au cu ce pentru că nu există! Îți spune asta unul de meserie. Dar nah, nu e voie să se mai prepare medicamente la farmacii, trebuie musai cumpărate de-a gata făcute. Sau coborât până acolo că au interzis prepararea celebrelor picături de ochi sau urechi care se puteau preparaea la preț de nimic și erau bune. Acum vin gata făcute și la preț mult mai mare. Mafia siciliană e mic copil pe lângă ei! Vezi și cazul Hexypharma.
            Îți recomand să îți schimbi numele în @Johnny fără minte.

  3. Johnny fără dinți și minte Răspunde

    Mi-ai omorât 5 kg de viruși din organism cu picăturile, iar 5 cu “Hexypharma”

  4. Party like it's 2019 Răspunde

    O intrebare de interes general: cal timp esti imunizat dupa ce te vaccinezi? Nu am gasit raspuns concret nici unde, nici macar cei de la Pfizer nu au dat aceasta informatie. Daca esti imunizat 6-12 luni, si campania de vaccinare dureaza 12+ luni (si la cum arata situatia va dura mai mult de un an), ce facem, o luam iar de la capat peste un an? Asta in conditiile in care vor vrea cel puti 60% din populatie sa se vaccineze, ceea ce ma indoiesc. Si cu noua tulpina UK ce facem? Sa nu-mi spuneti ca vaccinul dezvoltat pentru virusul de acum 1 an, e la fel de eficient si pentru toate mutatiile suferite de virus de atunci.

    Cu alte cuvinte: bani tocati fara rost

    • dorel Răspunde

      Bună dimineața! La viteza de melc turbat cu care vaccinăm noi vom termina prima vaccinare în cam 2,5 ani (930 de zile) minim ca să atingem 70% imunizare. Nu știu de ce am impresia că de fapt nici nu se vrea. 😱🤔
      Și la anul probabil va fi altă pandemie sau ceva asemănător. Și iarăși distanțare și alte “distracții” pentru că cei care ar trebui să știe de fapt habar nu au ce să facă sau merg pe pipăite.
      PS. În continuare aștept tragerea la răspundere a celor care sunt vinovați de pandemie. Pentru infinit mai puțin au fost oameni condamnați la închisoare pe viață.

      • Party like it's 2019 Răspunde

        Si altii asteapta condamnarea lui iliescu si compania de 30 de ani pentru crimele din timpul loviturii de stat din 89, mineriade, subminarea economiei nationale, tradare, si altecele. Nu s-a intamplat, si nu se va intampla. Asa ca nu mi-as face sperante nici cu cei responsabili pentru situatia asta (vezi cine finantau de fapt laboratorul din Wuhan, si erau foarte vocali la inceputul pandemiei, pentru ca stiau de pe atunci ce s-a intamplat, doar ei finantau cercetarile. e informatie publica, gasesti articole in toate publicatiile internationale mari)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.