Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

MĂRTURIE. În ce condiții a născut o mamă din Satu Mare cu COVID. Mesaj pentru medici și mămici

În ce condiții a născut o mamă din Satu Mare cu COVID. O tânără din municipiul Satu Mare, infectată cu COVID-19, ce a născut recent dorește să transmită un mesaj prin intermediul PortalSM pentru medici, dar și pentru viitoarele mămici.

Tânăra a fost internată la secția Obstetrică a Spitalului Județean Satu Mare, însă după sosirea rezultatului pentru COVID-19, care a ieșit pozitiv, potrivit procedurii, a fost necesară transferarea ei la spitalul din Carei. Ea a născut acolo în condiții speciale, toți medicii și asistentele având protecție specială.

Ea spune că deși a mers cu ochii în lacrimi și deloc optimistă, a fost extrem de surprinsă de ceea ce a găsit acolo. Toți cei din echipa care i-a fost alături transpirau sub echipamentele grele de protectie, nu reproșau nimic, nu se plangeau de nimic, ci au făcut-o să se simtă în maximă siguranță.

Redăm mărturia Alexandrei P.:

Întâmplarea face ca mi-a venit testul pozitiv la internare si atunci interventia a trebuit facuta la Carei. Am simtit cum cerul se prabuseste peste mine, eu nu aveam nici cel mai mic simptom, cum mi se curma orice fel de imagine despre ce urma sa mi se intample. Nu stiam pe cine sa anunt si ce am de facut. Am ajuns cu ambulanta, sambata la 10 seara la Spitalul Carei, tremurand toata, cu ochii in lacrimi, deloc optimista. Doctorii, asistentele si personalul de aici stiu sa se fereasca de boala, dar nu se feresc de pacienti! Au pus mana pe mine, m.-u linistit, m-au privit, mi-au pregatit foarte atent salonul, de o curatenie impecabila, chiar daca au de respectat unele protocoale de Covid, nu m-au neglijat o clipa! Am fost la fel de importanta ca si un pacient sanatos, ba mai mult!

Luni, 11 ianuarie a venit pe lume, Damian sub indrumarea doamnei doctor Braniste si a echipei de la Obstetrică. O doamna doctor ferma, dar blanda, umana, calda, la fel si intreaga echipa! Desi transpirau sub echipamentele grele de protectie, nu reprosau nimic, nu se plangeau de nimic, ma faceau sa ma simt in maxima siguranța! Pe urma personalul de la nou nascuti mi-au luat copilul in brate, l-au ingrijit perfect și înainte, și dupa testul Covid, care era negativ.

Chiar daca protocolul prevede intreruperea contactului cu mama, pana la externare, am primit zilnic poze, informatii de la asistente si de la medicul neonatolog.

I-as caracteriza, in primul rând, ca pe niște misionari, care nu stiu întotdeauna ce-i așteaptă, dar stiu întotdeauna ca sunt acolo sa ajute neconditionat! Sunt in continuare internata, sufar ca nu-mi pot strange micutul in brate, dar stiu ca vom recupera aceste zile. Ma bucur nespus ca are acum alte brate calde, care-l protejează, iar eu sunt urmarita de o echipa de medici, profesionisti, pregatiti pentru aceste vremuri pe care le traim!

As vrea, totodata, sa transmit mamicilor depistate pozitiv, ca le așteaptă si aici la Carei aceleasi conditii bune, aceiasi medici profesionisti, ca si la Satu Mare, care se vor îngriji de ele cu maxima responsabilitate

Pe această cale, i-as mai multumi si doamnei doctor Dascalescu, care mi-a urmarit intreaga sarcina si care s-a interesat zilnic de mine si de copil, si dupa ce am fost transferata la Care”, a spus Alexandra P. pentru PortalSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.