Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Mărturia unui vârstnic din Satu Mare: „Am vrut să mă vaccinez, dar mi-au spus că nu mai sunt locuri”

Locurile pentru vaccinarea persoanelor din etapa a II-a din municipiul Satu Mare ar fi fost epuizate în cursul acestei zile. O persoană din municipiu, în vârstă de peste 70 de ani, bolnavă, a încercat să îşi facă programare, dar când i s-a răspuns la telefon i s-a spus că locurile au fost epuizate în totalitate în municipiul Satu Mare. Aceasta a fost îndrumată să îşi facă programare la centrul de vaccinare din Carei sau la cel din Negreşti Oaş.

Gheroghe P., în vârstă de 74 de ani, din municipiul Satu Mare, suferă de emfizem pulmonar, neputând practic ieşi în stradă din cauza pericolului mare. Consoarta lui suferă şi ea de hepatită.

El a mărturisit pentru PortalSM că a urmat întocmai instrucţiunile pentru a se programa la primul vaccin, însă din cauza sistemului care nu funcţionează cum trebuie, nu a putut să se programeze, locurile s-au epuizat, astfel că este nevoit să mai aştepte.

Gheorghe P. s-a încadrat în lista categoriei de risc crescut, adică este trecut de 65 de ani şi cu boli cronice. Medicul de familie a transmis lista respectivă, iar azi dimineaţa a încercat să îşi facă programarea telefonic. A încercat de mai multe ori, însă la numărul respectiv nu i-a răspuns nimeni. El a mărturisit că de abia în cursul după amiezii a reuşit să prindă un operator pentru programare, dar acesta i-a spus că nu mai sunt locuri în municipiul Satu Mare şi să îşi facă programare la Carei sau Negreşti Oaş. Operatorul a spus că până în data de 7 februarie toate locurile sunt ocupate şi nu îi poate face programare decât după acea dată.

“Cred că situaţia ar trebui gestionată mai bine. De dimineaţă încerc să fac o programare şi nu reuşesc. Când am reuşit să vorbesc mi s-a spus că nu mai sunt locuri. Apoi ar trebui probabil şi făcută o prioritizare a celor cu risc. Adică nu toţi cei de peste 65 de ani sunt în stare critică. Dacă nu mai sunt locuri la Satu Mare şi sunt doritori din Satu Mare, de ce meargă cei din Satu Mare la Negreşti? Nu ar fi mai logic să aducă vaccinul la Satu Mare?”, ne-a spus Gheorghe P.

Supărarea lui este cu atât mai mare cu cât nu poate contacta nicio autoritate responsabilă. Nimeni nu răspunde la telefon.

Nu ne rămâne decât de sperat că prin intermediul acestui articol infrmaţiile vor ajunge la cei responsabili, care vor analiza situaţia.

14 comentarii

  1. MAE Răspunde

    Daca ne punem pizdele la cordonare. Plin de oameni de valoare la desepe.
    Pnl traiasca

  2. Driver Răspunde

    Vai dnul MAE ce bine ai zis
    NIMIC NU contează decăt banii şi pizda.
    E plin cu babuini peste tot in administrație, incepănd de la curva lui keserkenyi, finanțe, milițieni, jandarmi,…peste tot pile, nevaste, amante, curve etc..
    Trăiască maskulic si alfater

    • Jetvisky Răspunde

      Un medic din familie din Carei de ex,a spus că slab este semnal la internet,se poate programa online pe ceva Nr telverde,bătrânii oarecum pricep la asta,au salarii mari,dar pt asta nu au timp…….

  3. Dan Răspunde

    Din pacate, azi la ora 16.00 nu mai erau disponibile locuri la nici unul din cele 4 centre din judet pentru luna ianuarie. Astept sa se publice locurile pe luna februarie sa-mi pot programa parinții pentru vaccin.

  4. Sm Răspunde

    Ce chestie ciudată,unii sunt disperați să se vaccineze, alții nu știu cum să scape de vaccinare. Așa situație contrastantă mai rar.

    • x-ulescu Răspunde

      oricum nu sunt in stare sa vaccineze acum ,pe cei dispusi….numa gura si minciuna este de guwernu pnl,usr,+ udmr ,girat de werner

  5. IOAN Răspunde

    Felicitari domnului primar pentru vaccinare si indeosebi pentru buna organizare a campaniei de vaccinare la nivel de municipiu.Noi muritorii de rand ,chiar daca vrem sa ne vaccinam conform platformei gasim locuri disponibile luna viitoare doar pe la Negresti sau Tasnad

  6. 007 Răspunde

    I-am sugerat unui prieten ce are tatal bolnav de diabet(care mi s-a plans ca nu la putut inscrie decat in februarie in Negresti Oas) sa dea in judecata statul roman format in mare parte de curve si escroci oportunisti,aciuati prin TOATE PARTIDELE si institutiile,pentru proasta gestionare a vaccinarii populatiei,pentru ca nu se respecta la vaccinare o prioritate a celor CU GRAD MARE DE RISC SI care ar trebuii sa fie PRIMII vaccinati,NU TOT FELUL DE NEMERNICI cu pile si functii !
    Cat de idioti pot fi si incapabili(daca nu cumva au un interes ocult impotriva poporului} cei care trebuiau sa planifice la vaccinare cetetenii expusi pe criterii de;boli cronice,batranii si cei expusi prin natura serviciului.
    exemple in urmatoarea ordine;
    1-personalul medical,inscris in fiecare judet de spitalul unde isi desfasoara activitate
    2-personalul din invatamant,inscrisi la I.SCOLAR in si din fiecare judet.
    3-politistii de la nationala,frontiera,locala si jandarmii din prima linie .
    4-apoi medici,fie de familie sau specialisti in diferite boli, sa inscrie bolnavii cronici si/sau cu mobirditatiinregistrati le ei,ex; cei cu cancer,diabeticii,cardiacii,etc,etc,dupa care vin cei peste 60 de ani si a.s.m.d.
    Dar nu ,loazele ne pun sa sunam si sa ne inscriem parintii,bunici,neamurile,si/sau vecini cu problemele enuntate mai sus,care nu stiu,ce si cum,se face,cu programari la ,,anul asteapta” si la dracu’in praznic.
    P.S .D-le primar nu ti-e RUSINE sa vezi ca bolnavii CU RISC MARE nu se pot inscrie la vaccin ?!Nu asa-i???!
    Asa ca ungurii ar trebuii sa te felicite si sa fie mandrii de tine ca doar ii reprezinti, ca ei n-au parinti,bunici,neamuri si vecini in situatia de a avea prioritate la vaccin,pe baza celor enumerate mai sus?!Aaaaa….am uitat,scuze,ca ungurii sunt cinstea intruchipata…a EVULUI MEDIU !

    • dr.Raed Răspunde

      eu nu inteleg cum unii nu inteleg ca statul roman (si nu numai)nu ne vrea binele,atata grija au avut de noi ca ne-au inchis in case si ne-au lasat sa ne imbolnavim sa murim(pe unii),au tot batut din gura cu vaccinarea,se va ajunge ca trei sferturi din tara sa vrea sa se vaccineze si se vor vaccina in alte tari(pe bani)ca la noi tot pe noi ne vor blama cum ca nu ne-am inscris si n-am vrut sa ne vaccinam,o tara si o lume de cacat

  7. Euh Răspunde

    Mesaj pt haha:EU ti as da foc tie.Can sa vezi si tu iadul,si ASA traiesti o viata de Rahat….

  8. Vulpea bi-polara Răspunde

    Pai cum sa nu fie locuri?? Ca doar acum se vaciineaza la liber la cafeneaua de pe Horea, ca asa o prins si primarele vacccin. Ca doar nu credeati ca so bagat in fata?

  9. radical2 Răspunde

    La coada nene. Prima data se vaccineaza angajatii de la stat. Pensionarii mai la urma ca oricum numa consuma pensia si nu sunt productivi. Bine ca sunt productivi angajatii de la stat. Tui in guritza. Mai putin pe medicii sau profesorii care sunt expusi. Desii unii ar merita.:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.