Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Polițiștii se pregătesc de proteste. De luni nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente

Polițiștii se pregătesc de proteste. Nemulțumite de înghețarea salariilor, patru sindicate ale polițiștilor au anunțat că vor începe de luni protestele.

Astfel, potrivit unui comunicat semnat de liderii sindicatelor Europol, Pro Lex, Decus și Diamantul, începând din 11 ianuarie oamenii legi nu vor mai aplica amenzi, ci doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal prevăzută în ordonanța privind regimul contravențiilor.

De asemenea, din 18 ianuarie nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai verifica persoanele în cazul cărora se impun aceste măsuri. De asemenea, nu vor mai face ore suplimentare și nu vor mai asigura permanența de la domiciliu. Din 25 ianuarie, polițiștii spun că, dacă nu se vor revizui prevederile legale în ceea ce le privește drepturile, vor asigura doar urgențele.

„In 31 decembrie a fost un protest și protestele vor continua, pentru că colegii nostri nu mai sunt dispuși să accepte bătaia de joc la care au fost supuși. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte întelegători cu cei care încalca legea”, a declarat la Realitatea plus Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

 

44 comentarii

  1. Eu Răspunde

    LA MUNCA ,NU LA PROTEST ! CE-I DIN MEDIUL PRIVAT DE CE NU PROTESTEAZA ? CHIAR NU VA ESTE RUSINE? PLECATI IN PENSIE LA 45 ANI SI MAI LUAT-I SI SALAR DE SALAR! MI-E SCARBA DE TOTII NEMULTUMITII DIN MAI !

    • Tu Răspunde

      Ogoaie-te Eu, că n-ai dreptate. Nu e așa !!!

      • Eu Răspunde

        Tu ,esti interesat direct ! Nu este corect ca Tu politist sa protestezi pentru marire de salar.Nu iti convine pleca, demisia.Nu te tine nimeni cu forta ! Daca totusi clipeste si te scapam !

  2. unu Răspunde

    Dar nici dosare penale, nu numai amenzi !!!

  3. Szalma Jack Răspunde

    Atentie !Doar cei din sindicatele enumerate vor da avertismente, si care au membri putini,asa ca nu sperati la “liber la infractiuni” ! 😀🤪🤣👍

  4. . Răspunde

    Nu vă convine salarul puteti să vă dati demisia nu vă obligă nineni să rămaneti

  5. Altu Răspunde

    Demisia dacă nu vă convine. Statul să aplice angajaților tratamentul din privat: muncă multă și salarii de rahat. Așa,ca să fie egalitate.

  6. John Doe Răspunde

    Ok, dar din ce bani doriți aceste măriri? Nu sunt bani de alocații sau pensii, dar hai sa primească polițiștii. In principiu privatul susține salariile de la stat. La privat salariile nu cresc aproape deloc, doar se ajustează la inflație, in cel mai fericit caz primești în plus 50-100lei net/an care este = 0. Ce ar fi să protestați și de unde doriți să vină această mărire (eliminarea pensiilor speciale, eliminarea tuturor sporurile ireale, sau hai să ii îngropăm și mai mult pe privați și să creștem impozitului sau taxele pentru ei). Ce ar fi să vă protestați șefii, cei care se pensionează la 45 ani? Sau care au ajuns in unele funcții pe nemerit? Spune-ți cine sunt acele persoane care încasează pensie și lucrează în continuare in politie, să fie făcute de rușine.

    • H&R Răspunde

      @John Doe, Eliminarea pensiilor speciale? Pe care lume traiesti “baiatu’ miu”? Asa ceva nu am vazut de cand traiesc. Auzi bai? Ce vrea asta. Si cine sa elimine? Cei care primesc, nu?

      • John Doe Răspunde

        @H&R

        Daca ai mai multe intrebari, adreseaza-te guvernului. Iar daca nu intelegi mesajul, abtine-te de la comentarii care nu isi au rostul.

    • m Răspunde

      John …Mută-te frate la stat!Dar vezi că ăstia nu -i primesc decat pe cei cu scoală,fară norme făcute la Edu.ro de pe Mileniului,repatriati de fuga puscăriei ,nici beneficiari de ajutor social ete. etc.Dacă te ajută mintea,hai alături de noi!Te vor scuipa si injura fratii si cumnatii,vei duce acasă pureci si păduchi de la toate neamurile tale etc.
      Protestati si nu acceptati umilirea!Dar amendatiii pe toti neisprăvitii !!!

      • John Doe Răspunde

        @m

        Aparent esti candidatul potrivit pentru un job la stat. N-am inteles absolut nimic din ceea ce ai scris, probabil ai obtinut doctoratul de curand si sunt eu prea prost. (asta este)

        PS. Sunt independent, nici la privat nici la stat.

        • ... Răspunde

          @J.D.-Adica esti un “frecangiu” dintre cei care beau dezinfectantul anti-covid?!🤪👍

          • John Doe

            Dacă tot ești atât de curios. Am propria afacere care îmi asigură un trai decent încât să nu trebuiască să mă stresez cu privatul sau cu funcționarii de la stat. Aparent acel dezinfectant ți-a urcat la cap de la atâta stat la stat.

        • m Răspunde

          Ce sa-ți fac eu dacă nu pricepi?Ori te străduiești ori rămâi prost ! Scuze de rămâi !

      • c-block Răspunde

        @m, îți recomandu funcția de autocorrect. La stat te primește dacă ai deja pe cineva la stat. Câteodată mai să zici că se moștenește.😱😭🤯
        Nu ce știi contează sau oricum foarte puțin ci cine ești sau din partea cui vii.

        • m Răspunde

          @A
          autoblok:funcția de autocorectare ți-ar aduce funcțiile date de mama natura la un nivel minim acceptabil !Pot sa-ți traduc,deși nu cred ca poți înțelege !

          • c-block

            Ce afirm e fapt verificat. Sau negi că în mai toate instituțiile sunt familii și cluburi întregi? Că nu intri în club până nu …. Vrei să îți dau vreo n+1! exemple. În rest nu-ți bate tu capul cu inteligența mea. Sunt sigur că sunt superior ție la majoritatea capitolelor. Dar să ai tu dreptate dacă te face fericit.
            Dacă vrei numai cel mai recent caz cu funcționărime/bugetărime ia fă tu puțină săpătură ce și cum cu recent înființata poliție a animalelor! Dar așa e. Toți suntem egali. Unii sunt mai egali decât ceilalți.

  7. obiectiv Răspunde

    Pe sistemul ,,daca pentru magistrati se gasesc bani,pentru noi de ce nu s-ar gasi” ca daca n-am fi noi,magistratii ar intra in somaj ,,tehnic”! Logica asta e foarte corecta si pentru a fi dreptate ori marim la toti ori scadem la toti!

    • h Auleu Maica Răspunde

      Până nu se resetează toate pensiile zise speciale* …nu se vor rezolva marile nemulțumiri ale oamenilor ,/……
      ALȚII DECÂT AL LOR … Cei de la putere ,ajunși acolo ,intră in gașca de nemernici ,si uită ce au promis Ce fac marii USR iști ,PLUS iști PNL ….Toți o apa și un pămînt…

  8. dr.Raed Răspunde

    doamne ajuta,macar vor putea pranzii linistiti cocalarii la k10,nu vor fi deranjati de cei ce protejeaza si servesc populatia ,de cand s-a redeschis o banda de circulatie si jumate de trotuar sunt ocupate.

  9. John Doe Răspunde

    @m

    Aparent esti candidatul potrivit pentru un job la stat. N-am inteles absolut nimic din ceea ce ai scris, probabil ai obtinut doctoratul de curand si sunt eu prea prost. (asta este)

    PS. Sunt independent, nici la privat nici la stat.

    • m Răspunde

      @John :adică purtătorul ilegal de creier!Nu te vrea nimeni,devii habarnist si incepi să te legi de oameni cu o carieră in spate !Cică ai lipi suruburi…Nu cred e prea greu…

      • ... Răspunde

        Prietene. Devii din ce în ce mai arogant. Sau te simți cu musca pe căciulă? Carieră numești tu schimbatul periodic al epoleților și ieșirea la pensie specială? Alții trebuie să lucreze inclusiv în locul tău ca tu să poți să dai amenzi la kilogram. Dacă elti arogant nu înseamnă că ești și inteligent. Inteligența nu se măsoară în porcării și în limbă ascuțită, limbaj de haimana sau de nesimțit. Dar tu nu ai de unde să știi asta. Tu ai supt probabil cu laptele matern veleitățile tale “minunate”.

  10. moscraciun Răspunde

    ar merita mariri de salar daca si ar face treaba. Mergem in piata si suntem agasati de vanzatorii de tigari..chiar nu pot face atata lucru sa i opreasca? dar salarii marite vor cu totii, treaba sa si o faca nu vor

  11. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine. Sa protesteze pt drepturile lor. Cei de la privat nu fac pt ca sunt fraieri. Cum adica,daca nu le convine sa demisioneze? Unii de aici sunt pe deviza ,,sa moara si capra vecinului”. Si inca ceva. Pt cei neinformati nu te poti pensiona de cativa ani la varsta de 45 ani. Sau pensionat cativa sefi carora li s- a promis functii politice. Politistul din strada se pensioneaza dupa 50 ani . La varsta asta se pensioneaza si in ind mineritului,a energie petroliere etc

    • ... Răspunde

      Toti cei care comenteaza aici aiurea e prosti cu scoala putina,e frecanjii,e recidivisti si e “independenti si pe cont propriu”,adica e comercianti “cinstiti” de tzighi-tzighi si alte prafuri,sau e pulei de bani gata,care le place sa faca drifturi cu bemveuri si se caca pe ei cand vin gaborii :)))))))))

    • altu Răspunde

      @satmarean 1,tu ești mai prost decât prevede legea. Patronul plătește angajatul din banii lui,statul din banii tuturor,mai exact ai privatului. Dar tu nu înțelegi, ești analfabet funcțional, adică angajat la stat cu pile.

  12. Satmarean 1 Răspunde

    😂😂😂😂😂

  13. Kempesuu Răspunde

    Bine punctat!!
    Rața i dreaqu cu tăți!!

  14. Caterpillar 3406B Răspunde

    Știți cumva dacă toate motoarele 1.4 TSI au distribuția pe lanț sau sunt și pe curea?

  15. 007 Răspunde

    Incep comentariul meu cu acest panseu-motto ce apartine batranului T. Arghezi.la adresa unor postaci de pe aici!
    ,,in lumea asta prost făcută, rahaţii fut în loc să pută,/ iar …
    Deci revin si va intreb,este normal ca voi sa nu reactionati cand…?:
    1.Jegurile alese de jeguri, fac legi pentru infractori si nu pentru victime
    2.Jegurile care nu suporta politia, aleg de 31 de ani numai curve si hoti… in mare parte
    3.JEGURILE PRINSE-ARESTATE, sunt lasate de alte jeguri din justitie in libertate ,pentru care tot politia o incaseaza si lucreaza iarasi si iarasi ore suplimentare NEPLATITE,fara ca nimeni sa nu reactioneze ?!
    4.Cand un jeg este prins…sar toate jegurile sa-l apere.
    5.Numai un popor de JEGURI nu poate suferi politia,indiferent cate uscaturi mai sunt in ea !

    • c-block Răspunde

      Ați citit și acum văd dați și voi seama cum gândește un om profund afectat al sistemului.

  16. Xman Răspunde

    Ptr John Doe: daca privatul plateste salariile la bugetari, asa cum afirmi, cum oare reusesc cei din privat ca sa le plateasca daca au salarii asa mici pe salarile mari de la buget!! Probabil o sa spui ca sunt mai multi salariati la privat decat la stat, dar gandeste-te ca un politist lucreaza cat pentru trei politisti si ia un singur salar si ala mic!!!! Pai daca ar mai avea si salariul la nivelul alora de la privat crezi ca ar mai lucra cineva in politie??? Tu de ce nu te-ai facut politist, apropo, nu ai trecut proba sportiva, medicala sau psihologica si esti frustrat?

    • Yman Răspunde

      În poliţie intră un anumit fel de oameni cu numitorul comun că nu le place munca şi nu se pricep la altceva. În timp ei se dovedesc hapsâni, corupţi, abuzivi şi neprofesionişti. Mari caractere! Ar trebui teste de inteligenţă la admiterea în poliţie adică nu este suficient să fii tare şi curajos ar mai trebui un pic de şcoală altfel salariul combinat cu tupeul nemăsurat dau un kkt.

      • Altu Răspunde

        Precis ți au luat ăștia permisu!!sau ai ceva pușcăriași in familie!!!evazionisti !?

      • 007 Răspunde

        Yman ,si ceilalti care nu suportati politia-Cand va citesc comentariile de mai sus,simt un fel de mila ca fata de dobitoace.O mila ce o acorzi unor prosti care se chinuie sa obtina altceva decat ia dotat genetica,familia ,scoala si nu in ultimul rand viata.O viata care ia cam RATAT.Acest fapt se vede de la o posta,facand o analiza pe textul scris de voi,adica cum ne sugerati sa fim toti la fel de prosti ca voi,si nunumai, adica voi sa ne controlati destinul,viata,profesia, salariile si familia ,ca de…pe ale voastre le-ati facut praf !Dar culmea ,in prostia voastra nu intelegeti ca atunci cand esti aproape un ratat,fara scoala,fara aptitudini si n-ai depus niciun efort sa devii cineva intr-o societate,ar cam trebuii sa TACETI !
        -In rest, vorba unui mucalit,fiecare are in viata… LOCUL pe care si-l castiga !

        • c-block Răspunde

          Stimabile @007! Ca să fii atât de deștept cum pretinzi data viitoare te rog să-ți reverifici textul ce urmează să postezi. Ai două mari greșeli și în comentariul de mai sus. Știu, nu suntem la ora de limba română dar totuși. În rest doar atât că am un vecin polițist de polițist. Văd zilnic ce face. Am văzut și la taică-su. Tatăl a fost cum a fost, de școală veche dar era civilizat. Băiatul este câteodată aproape nesimțit. Și nici măcar nu se ferește. Când i-am recomandat asta prietenește replica a fost “dar eu sunt polițist”. Asta la modul cel mai serios. El era cel mai contrariat. Nu are omul nimic cu veniturile voastre sau cu drepturile salariale. Eu consider că ceilalți au drepturi nerușinat de mici. În schimb aroganța afișată pe față în climatul actual nu face bine. De aici fiecare înțelege ce vrea. Nu sunt curios de răspunsul tău. Știu bine ce îți poate “pielea”.

          • Y-man

            @c- block…omul are un DESTIN…nu te joci cu asa ceva. El si-a CASTIGAT locul pe care-l MERITA. Penibil! ,,ia dotat viata” , ,,care ia”,,,ar cam trebuii”…..Si isi permite sa ne terfeleasca, el, un agramat.

  17. 007 Răspunde

    c-block,si atii ca tine,cand transpui in comentarii o problema de comportament a unui individ ,fie el si politist,aruncand anatema asupra intregii institutii,este dincolo de de o logica sanatoasa si obiectiva.
    Nu am o polemica cu nimeni si ca atare imi expun EXPLICIT cauzele care genereaza un efect suparator pe care tu-voi, nu le intelegeti si analizati doar efectul.Un efect comentat care nu te face mai inteligent, ci doar un tip comun-frustrat si cu foarte putine argumente capabile sa civilizeze niste ratati !
    P.S.Multumesc de observatie,asa este,mai gresec literar si gramatical,pentru ca schimb anumite cuvinte in text, fara sa am grija la dezacordurile care pot aparea.Stima !

  18. c-block Răspunde

    @Y-man. Ce nu pricepe dumnealui este că ei sunt imaginea statului în situația dată. Ei care amendează cum îi prind pe săracii fără mască, un cuvânt bun nu pot spune doar amendă-amendă-interzis-nu e voie-dosar penal. Nu știu ei au familie, au părinți, au copiii, au rude neajutorate?
    În primul rând se uită cu desăvârșire că au depus un jurământ pe Constituție și uită faptul că nimeni nu este deasupra legii.
    Pentru @007. Să știi că dacă tu încerci că cauți scuze afirmând că ce am spus ar fi problemă de comportament te înșeli amarnic. Numai problemă de comportament nu este. Și încă un lucru. Cei care postează aici nu sunt clenții tăi zilnici la care le iei declarație, amendă etc. Sunt cetățeni onești pe care tu trebuie să-i slujești ca un bun polițist. Așa ar trebui să funcționeze treburile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.