Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Serinus Energy a început forarea unei noi sonde la Moftin

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului polonez Sebastian Kulczyk, a început să foreze o nouă sondă, Moftinu-1008, în apropierea centralei de la Moftinu, titrează profit.ro.

Puțul va fi săpat la o adâncime de 1.000 de metri și, potrivit estimărilor, va intersecta trei formațiuni de nisip cu depozite dovedite de gaze și două alte formațiuni încă netestate. Dacă va avea succes, sonda va fi conectată la centrala de gaze de la Moftinu prin intermediul unei conducte de 1,5 kilometri.

În octombrie anul trecut, ANRM a fost de acord să modifice angajamentul de lucru asumat de Serinus, în vederea forării a două noi sonde de explorare în apropierea centralei de la Moftinu. Tot atunci, Serinus a obținut aprobarea autorităților române pentru prelungirea lucrărilor de explorare la concesiunea din Satu Mare, întrerupte pe fondul pandemiei de Covid-19.

Serinus operează în prezent trei sonde de gaze la concesiunea din Satu Mare: Moftinu-1003, Moftinu-1007 și Moftinu-1004.

Sursa: Profit.ro

 

Un comentariu

  1. Reggia Răspunde

    Nici nu se pune problema ca polonezii foreaza la noi. Linistit. Nu va faceti griji.
    Mai avem si paduri, nu sunteti interesati ? Alo se aude !
    CEL MAI GRAV E, TRAGEDIE NATIONALA, CA INTR-UN MAGAZIN din oras s-au gasit niste produse pe limba maghiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.