Ultima actualizare: ieri, 21:55
Naţionale

Un samsar a vândut o mașină cu kilometrii dați înapoi. Instanța îl obligă să restituie banii

Un craiovean care a vândut un autoturism cu 4.300 de euro pe o platformă online a fost obligat de instanță să-i înapoieze banii cumpărătorului, după ce acesta din urmă a descoperit că mașina avea kilometrii dați înapoi, scrie Digi24.

Decizia nu este însă definitivă. Într-o astfel de tranzacție, viciile la vedere – zgârieturi, elemente deteriorate – sunt sunt în responsabilitatea cumpărătorului să le observe. În schimb, cele care nu sunt la vedere, cum ar fi kilometrajul modificat sau intervenții la motor, sunt în responsabilitatea vânzătorului, iar acesta trebuie să-l informeze pe client, afirmă avocatul Cristian Ene.

El spune că vânzătorul trebuie să cunoască toate elementele mașinii, inclusiv cele care nu sunt la vedere, și să facă o fișă completă a autovehiculului.

„Înțelegem din această sentință că vânzătorii sunt obligați să verifice din punct de vedere tehnic și să facă o fișă tehnică a mașinii în momentul în care o vinde și să prezinte realitatea corectă cumpărătorului și să asigure acesta împotriva viciilor ascunse. Însă și cumpărătorul trebuie să manifeste diligență în a verifica tot ce înseamnă defecțiunea tehnică vizibilă, care nu poate ulterior imputa vânzătorului. (…) darea înapoi a kilometrilor sau umblarea la motor fără cunoștința cumpărătorului, aceasta este o culpă exclusivă a vânzătorului”, a mai precizat avocatul.

Sursa: Digi24

8 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Foarte bine. Sunt multi care fac asta. Ar trebuii sanctionati drastic si altii. Unii nu spun nici daca masina a fost accidentata.

  2. Fasz Răspunde

    Deci o mașină cu kilometrii dați înapoi! Alo, ziaristu’, da un i înapoi!

    • Unu' Răspunde

      Apoi dacă-s mai mulți kilometri, poate că așa gândește pseudo-analfabetul că ar fi mai spectaculos cu mai mulți de “i’!

  3. Satmarean Răspunde

    99 % sunt cu kilometrii dati inapoi !!!

  4. Jan Răspunde

    Și foarte multe grav accidentate sau chiar daune totale, le aduc aici, le cârtesc, apoi bișnițarii le vând și zic : ,,absolut impecabilă, fără accidente, mașină ca nouă !!!,,. MINCIUNI ȘI ȚEPE la tot pasul.

  5. jancsi Răspunde

    Nemaivorbind de cele aduse din Italia sau cei care sunt pe o mână cu asigurările. Intră cu ele în țară, le vând, după care le dau furate dincolo și te trezești când treci vreun punct de trecere al frontierei că mașina este furată sau căutată de autoritățile străine și pac te-ai ales cu dosar penal pentru tăinuire la furt și fără mașină și cu banii dați. Sunt foarte foarte multe cazuri și exemple.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Draga Jancsi, nu mai crede in basme. Rar-ul verifica daca junghiu e furat sau nu. Poate daca o cumperi si umblii cu ea netranscrisa,

  6. Muresan Răspunde

    Este foarte mare riscul de a cumpăra în ziua de azi o mașină second hand. Foarte mari riscuri și probabilitatea foarte mare de a lua țapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.