Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

VIDEO. Satu Mare 2021. Maşini trase de cal pe drum plin cu zăpadă

Mai multe maşini trase din zăpadă cu ajutorul unui cal. Totul s-a întâmplat astăzi pe drumul judeţean care face legătura între Babţa şi Supur.

Din cauza drumului acoperit cu zăpadă, duă autoturisme nu au mai putut urca o pantă şi au patinat. Un localnic s-a oferit să-i ajute pe şoferi, trăgând maşinile cu calul.

În tot acest timp raportările oficiale sunt că în judeţ nu există probleme deosebite la deszăpezirea drumurilor judeţene.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

7 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Deszapezirea nu este o operatiune simpla mai ales cand ai de acoperit o zona de marimea unui judet. Chiar la nivelul unei localitati este nevoie de o anumita strategie ca sa ai succes. Situatia stratului de zapada se poate schimba de la o ora la alta, o portiune deszapezita putand fi acoperita intr-un timp foarte scurt. Trebuie sa te pui in situatia echipei care este responsabila cu deszapezirea ca sa-ti dai seama cam cum se deruleaza operatia de deszapezire. Este nevoie de experienta, multa coordonare, utilaje bune, un atelier de reparatii bine dotat, piese de schimb, materiale antiderapante, personal calificat, etc. Tinand cont ca operatia de deszapezire se plateste de regula doar pe perioada ninsorii, va cam dati seama cum stau lucrurile. Daca ai spre exemplu un utilaj modern, plin de electronica in el si se defecteaza, pana reusesti sa-l repari dureaza zile sau saptamani. Pentru ulilaje mai vechi piesele de schimb se gasesc mai usor si la preturi mult mai mici. Fiind in afara problemei nu-ti dai seama de astfel de lucruri. Situatia este foarte complicata si de multe ori tine si de noroc, in zonele periferice ale judetului aceasta este mai delicata. Nu vreau sa-i scuz pe cei care s-au ocupat sau nu s-au ocupat in cazul punctual din articol ci doar am vrut sa subliniez unele aspecte ale deszapezirii. Pentru un cetatean oarecare care vede ca incepe sa ninga recomandarea mea este sa nu iasa cu masina la plimbare pentru ca nu vei gasi tot timpul un taran cu cai dornic sa te scoata din incurcatura.

  2. Bahu Răspunde

    Si ti se pare normal ca un cal nenorocit sa ” traga ” consecintele acestor incompetenti , eu sugerez ca data viitoare sa rezolve problema inhamandu-se proprietarii masinilor , proprietarul calului si mata care esti in problema !

  3. Nimeni Răspunde

    @Bahu. Eu nu sunt in problema, eu am facut ca si tine un comentariu pe care daca vrei poti sa-l ignori. Insa cine este in problema trebuie sa se adreseze nu Portasm-ului ci acelor organe care au atribuite responsabilitatile deszapezirii, respectiv celor de la primarii sau consilii judetene pentru ca acolo se rezolva astfel de probleme.

    • alt drumar Răspunde

      @Nimeni. În momentul în care a apărut zilele trecute în mass media proaspătul material video cu cel oropsit/pedepsit de soartă aruncând cu lopețica materialul antiderapant pe drum, deci în acest moment la citirea scuzelor tale m-a bufnit râsul. Toată lumea este pregătită, toată lumea în țara asta știe ce trebuie făcut. Apoi vine ce vine și practica ne omoară. Câteodată la propriu.
      Vezi și cazul recent al avocatului decedat de septicemie în spital pe mâna halatelor albe. Că nu știu să depisteze o hiperglicemie??? Apoi tu ca drumar de nu știi mai înțelege omul. Dar la ei nu intră la atribuții??? Sporuri trebuie la toți cu nemiluita. Și dacă se poate cu cât mai puține responsabilități.

  4. h Auleu Maica Răspunde

    Acuma nu vreau să fiu mare …*critic dar pe drumul *scurtătură* despre care este vorba , și vara se circula
    deseori cu 4/4 .

  5. Jetvisky Răspunde

    Bine că nu a tras cu un capre.

  6. Nimeni Răspunde

    @Jetvisky. Fa-te frate si cu dracu daca vrei sa treci puntea, zice un proverb. Nu cred ca “un capre” ar trage o masina, dar niste caini legati cu “un capre” in fata lor poate-ar merge. Pana vom vedea asa ceva iti propun sa te antrenezi (verbal, bineinteles ) cu urmatorul text:

    Capra neagră-n piatră calcă,
    Cum o calcă-n patru capra!
    Crapă capul caprii-n patru,
    Cum a crăpat piatra-n patru!
    Capra neagră calcă-n clinci,
    Crapă capul caprii-n cinci,
    Cum a călcat capra-n clinci.
    Capra paște lângă casă
    Capul caprii crape-n șase!
    Capra noastră n-are lapte
    Crăpa-i-ar coarnele-n șapte!
    Capra-n piatră a călcat
    Piatra-n patru a crăpat,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.