Ultima actualizare: ieri, 22:15

luna ses
Locale

VIDEOREPORTAJ. Iarnă de poveste la Luna Şes. Zăpada are 80 cm. Sfaturile salvamontiştilor

Iarnă de poveste la Luna Şes. Iarna s-a instalat cu adevărat în zona Luna Şes, astfel că mai mulţi sătmăreni profită de acest moment şi fac drumeţii pe traseele din zonă. În tot acest timp, salvamontiştii sătmăreni sunt la datorie şi vin cu recomandări celor ce ies în mijlocul naturii.

“Ţinând cont că afară este foarte rece, avem zăpadă foarte mare, sus pe Vârful Pietroasa şi pe creastă este undeva la 80 de cm, recomandarea noastră este îmbrăcămintea de iarnă. Chiar dacă undeva în Satu Mare sau Negreşti Oaş este zăpadă de 5 cm, aici sus este o iarnă cu adevărat de poveste dar care impune şi ea regulile de munte”, ne-a declarat şeful serviciului Salvamont, Alex Costin.

El recomandată purtarea boncancilor, a parazăpezilor, folosirea bluzelor termice, dar şi pornirea la drum cu telefoanele încărcate, inclusiv cu aplicaţia 12 instalată, pentru caz de nevoie.

“Stăm la dispoziţia oamenilor, suntem mereu alături de turiştii noştri, îi alteptăm cu drag pe munte, evident îmbrăcaţi, echipaţi”, a mai spus Alex Costin.

Salvamontiştii recomandă grupurilor să îi anunţe înainte de a porni pe trasee să îi anunţe, pentru a putea interveni imediat dacă este nevoie. Puteţi lua legătura cu cei de la Salvamont pe această pagină de Facebook.

Dacă nu aveţi posibilitatea să vă deplasaţi în zonă, vă prezentăm noi câteva cadre, cu recomandarea să le daţi mai departe pentru a vedea toată lumea o parte frumoasă a judeţului Satu Mare.

luna ses luna ses luna ses luna ses luna ses luna ses

9 comentarii

  1. Deschiderea Răspunde

    Am tot auzit..am tot așteptat..20 de ani deja..dar pe când o deschideți..că mi-e plin bocancul de promisiuni …mergem în Maramureș la schi când putem merge aici..Rusine autorităților..primarului din Negrești.. Și tuturor celorlalți..👏

    • AziNu Răspunde

      Nu stiu ce sperante iti faci. Vorbim de tara oasului. Un fel de wild west. Retine cuvintele pe care le-ai scris , o sa le mai auzi la nepotii tai. Responsabilii ar trebui bagati la Jilava, sa-si revina

    • radu Răspunde

      Cata minciuna spune si Potoki!De 17 ani tot promisiuni…Dar minciuna domina.Curent pt terenurile vandute …. nimic!Cum te fura statul nu te fura particulari!Terenul de la Luna Ses este donat de Primăria Negreșit si ….Potoki vrea el sa l administreze!Rusine!Si noi ducem miliarde la Cavnic si Suior!Treziți va !

  2. AziNu Răspunde

    Cred ca salvamontistii s-o uitat la Vertical Limit de vreo 12 ori pana o venit prima zapada serioasa. La ce prezice Busu’ Inima De Ficat (shamanu de la Pro), deja tre sa se uite la alt film: Acapulco Heat

  3. c4s Răspunde

    si peste 10 ani tot in Maramres vor schia satmarenii cel mai aproape!

  4. radical2 Răspunde

    Cine se face responsabil de irosirea banilor publici pe proiecte nefunctionale ce nu aduc nimic bun comunitatii ? Cine are functie publica scapa de condamnare? Ce fel de tara e asta? Rusine autoritatilor care au gestionat proiectul.

  5. Gogu Styuk Răspunde

    Daca cea ce prezentati in poze e “partia” slabe sperante sa se schieze pe asa ceva !! Va dau doar un simplu exemplu de partie,desi chiar si asta e o partie de “mana a doua” !!!!!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=EdzQq_fh4tg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.