Ultima actualizare: ieri, 21:27

luna ses
Locale

VIDEOREPORTAJ. Pârtia Luna Şes, aproape de final. Ar putea fi deschisă în acest sezon

Pârtia Luna Şes este aproape de finalizare. Directorul ADI Luna Leş, Anton Aurelian Lucian, a declarat pentru PortalSM că autorităţile aşteaptă de la constructori să predea lucrările, după care urmează omologarea acesteia, lucru care ar fi posibil în acest sezon.

“Pârtia este spre finalizarea lucrărilor. Cei doi constructori aşteptăm să facă predarea finală spre Consiliul Judeţean şi Primăria Negreşti Oaş. Se aşteaptă dintr-un moment în altul. Mai rămâne de făcut ISCIR-izarea instalaţiei de telescaun şi mai sunt de verificat câteva lănci de zăpadă spre capătul pârtiei, la staţia de întoarcere. Acum facem o probă cu maşina de bătut zăpadă, să vedem cum funcţionează, e una dintre cele mai bune maşini din ţară, cred că e singura la capacitatea asta nouă. Aşteptăm să o folosim din plin ca lumea să se bucure de această staţiune care este înt-adevăr de mult aşteptată. Lumea îşi doreşte să vină la schi”, a spus Anton Aurelian Lucian.

Pârtia are 2.400 de metri lungime, instalaţia de telescaun are 45 de scaune iar distanţa de la baza pârtiei până la cota 1.200 va fi parcursă în circa 7-8 minute.

Anton Aurelian Lucian a arătat că este posibilă deschiderea pârtiei încă în acest sezon.

“După predarea finală trebuie făcută omologarea pârtiei. Omologarea se face din momentul în care cei doi constructori, a bazinului de apă şi a pârtiei de schi, o să ne-o predea. Omologarea de pârtie în maxim 45 de zile trebuie făcută, timp ar fi, depinde de cum se mişcă cei doi constructori să ne-o predea. În rest avem tot, casă de bilete, telescaunele sunt în garaj”, a mai spus acesta.

luna ses luna ses luna ses luna ses

7 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Un banc cu Bula e de departe mai bun decit asta !

  2. radical2 Răspunde

    Si totusi. Cine e responsabil de faptul ca o lucrare de maxim 2 ani a durat 20 de ani? A fost penalizat constructorul pentru intarzieri? SI daca da, unde se vad banii. Sunt publice actele legate de acest proiect ? Sunt intrebari la care ar trebuii sa ne raspunda autoritatile. Primarul Negresti-Oas. Chiar nu e nimeni de la Presa SM care sa faca un reportaj despre asta? Niciun ziarist/jurnalist de calitate nu avem in judet? RUSINE

  3. c4s Răspunde

    Trebuie proiect cine si in cat tim l-a facut? Au fost nevoie de o gramada de autorizatii cine s-a ocupat de ele si in cat timp au fost obtinute?
    Cand au fost de fata proiectul si autorizatiile (daca au fost) s-au putut licita lucrarile (s-au putut si contesta) .
    Poti sa ceri penalizari daca au fost dati banii, daca nu…
    E vorba de Statul Roman ce asteptari mai ai…

  4. c-block Răspunde

    Cine a insistat pe investiția asta sterilă care nu se termină? Cine tot bagă bani cu nemiluita? Care este oportunitatea investiției când dacă se păstrează prognozele actuale se va putea schia maxim 2 săptămâni pe an acolo? Cine a proiectat o pârtie grea , chiar foarte grea comparativ cu celelate pârtii din zonă? Și în ultimul rând cine tot votează aceeași echipă la primărie care din 4 în 4 ani promite că în mandatul care vine pârtia va fi pusă în funcțiune? Deci? Personal nu văd rostul investiției și ultima oară când am fost vara trecută acolo am constatat că multe zone au fost distruse, modificate iremediabil. Cunosc foarte bine zona. Pentru ce această investiție? Ca tot cocălarul să urce cu jeepul pe vârf să-și lase petul de bere gol acolo ca și semn de civilizație?

  5. Osan Răspunde

    Ha ha ha veniți la Cavnic fraierilor

  6. Satmarean Răspunde

    Asta e pârtie? Cu un dâmb în mijlocul ei?

  7. Gogu Styuk Răspunde

    😁😎🤪👍Daca cea ce prezentati in poze e “partia”, slabe sperante sa se schieze pe asa ceva !! Va dau doar un simplu exemplu de partie,desi chiar si asta e o partie de “mana a doua” !!!!!!!!!!!! Ia priviti pana la capat !! https://www.youtube.com/watch?v=EdzQq_fh4tg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.