Ultima actualizare: azi, 16:46
Locale

Coronavirus Satu Mare: 68 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 10 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 752.482 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 698.534 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.048 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 19.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.02.2021 (10:00) – 10.02.2021 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Ilfov și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 25 decese la categoria de peste 80 de ani. 75 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.233. Dintre acestea, 955 sunt internate la ATI.

11 comentarii

  1. Stiri Răspunde

    Doi experți români de la Cambridge explică de ce noile variante de COVID sunt mai contagioase și cheamă guvernul să acționeze
    O analiză pe pași a viitorului coabitării noastre cu COVID începe cu îngrijorările de dată relativ recentă. Iar prima temere a apărut odată cu varianta identificată prima oară (în septembrie) în Kent, Regatul Unit. Are 17 mutații față de variantele-standard, 8 în gena pentru proteina Spike, din țepii virusului. A stârnit atenție și îngrijorare sporite, fiindcă se răspândea mai repede față de celelalte variante, observație posibilă fiindcă Regatul Unit face supraveghere genomică foarte sistematic și extins (practică aproape jumătate din secvenționările din lume).
    Cu cât este mai contagioasă? Estimările sunt greu de făcut și depind de contextul demografic. Între 30 și 70%. Este enorm, deși poate să nu pară neapărat, la prima vedere. Fiindcă dacă 10 oameni infectați transmit nu altor 12, ci altor 16 (într-o estimare minimă), efectul de amplificare exponențială înseamnă o creștere mult mai abruptă a cazurilor decât am văzut în valurile de până acum.În plus, afectează și din ce în ce mai mult tineri (cu numere de decese crescute în rândul lor), fiindcă ei sunt mai activi social și numărul infectărilor sporește mai ales printre ei – combinat cu contagiozitatea intrinsecă a noii variante.Dar deja este îngrijorător că unele mutații sunt comune, printre care și cele de mai sus – deși aceste variante nu sunt înrudite direct. Asta indică o evoluție convergentă, faptul că aceste mutații nu sunt neutre, ci conferă un avantaj reproductiv virusului. De obicei, avantajul său este în dezavantajul nostru.Oamenii de știință nu mai văzuseră niciodată o evoluție atât de rapidă a SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei. Mai mult, experimentele de laborator au demonstrat că unele mutații ajutau virusul să păcălească anticorpii, evitând detectarea.

  2. Dr Haus Răspunde

    Trei femei de 30, 32 și 34 din Galați, Alba și Bihor de ani au murit din cauze asociate Covid-19.
    Nici tinerii nu mai sunt in siguranta.

  3. Profesorul Răspunde

    Lockdown total în Atena, la două săptămâni după redeschiderea şcolilor. Anunţul făcut de autorităţile în Grecia!
    Se pare că Atena, capitala Greciei, dar şi localităţile din jur vor intra în lockdown total la doar două săptămâni de la redeschidearea şcolilor.

  4. Baubau Răspunde

    Astea nu sperie romanii care se vaccineaza cu tuica !

  5. Altu Răspunde

    No,amu tăți om peri. Mai ales ăștia care tot postează știri alarmiste. Mi-a zis mie Bill Gay că rădăcina e în mintea panicaților. Când ei dispar mor și tulpinile.

    • Acelasi da´ cu faza lunga Răspunde

      Ale tale sunt mai bune, alea cu conspiratia mondiala… Eu cu tine merg.

      • Altu Răspunde

        @Acelasi,nu știu dacă sunt mai bune,dar ce rezolvăm cu panica asta, nimic, doar un psihic labil care duce și la o imunitate slabă. Oameni au murit și vor muri mereu, și tineri și bătrâni. De ce nu se dă statistica zilnică cu toți morții de cancer, inimă,accidente,din cauza țigării, alcoolului,etc. Zilnic mor în România aproximativ 600-700 de oameni, să vedem de ce mor ăia , poate de prea bine. Atunci am putea vedea cât este de periculos virusul asta comparativ cu alte maladii. Nu cum fac ăștia:mor și tineri, și copii, și nenascuti, și cei în proiect,ce satisfacție sadică pe ei cu știri negative. În loc să zică câți s-au recuperat,vindecat, câți au fentat moartea la ATI, să crească moralul poporului,nu să-i bage în pământ cu știrile lor.

  6. Golf Răspunde

    Renunțați să mai citiți știrile și plandemia va dispărea ca prin minune.

    • Spirit Răspunde

      Asta crezi tu, cand ati mor 2 cunostinte in jur de 40, sanatoase, din cauza covid, incepi sa vezi altfel.

      • realitatea Răspunde

        Hauhaubaubau, vinye covidu șî vom muri cu totzii șî de tot!!! Hauhaubaubau!
        Terminați măi odată! Deocamdată rata de deces la la vreo 2,5%. Iar orice vindecare se bazează pe atitudine pozitivă! Dacă unul bolnav citește ce scriu unii aici cum de află că sunt covid-pozitivi le vine să se arunce pe geam! Nici atâta psihologie elementară nu încape în tărtăcutza voastră??? Vă spune unul care a trecut prin multe și de era după halatele albe era demult mândru posesor al unui loc de veci. Vreți să muriți? Așa-i că nu? ?a atuncea!!! Numai “trebuie amputat”, “nici 5% șanse nu are” și alte tâmpenii auzeam la vremea aia. Dar nu aveți grijă că nu medicul și medicamentele m-au pus pe picioare ci meditația, multă-multă yoga și mult sport, inclusiv hidroterapie multă. Aveți grijă de voi și nu mai citiți atâtea tâmpenii care sunt ori ba adevărate. Nici nu mă interesează! Suntem teoretic toți adulți și trebuie să judecăm fiecare ce e bine pentru el. După 10 luni încă nu v-ați plictisit? Sunt mulți bolnavi cronici care din cauza că nu au avut acces la medicul curant sau la tratament în această perioadă au decedat. Și nu unul sau doi! Să dau exemple? Asta la voi cum se cheamă?
        Recomand Discovery sau Animal Planet. Sincer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.