Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Doi soți, dați în urmărire generală după ce au răpit o tânără. Căutați și în Satu Mare

Trei proxeneţi – acuzaţi că au răpit o tânără din Bihor, au scos-o din ţară cu complicitatea unui taximetrist şi au forţat-o să se prostitueze în Italia – au fost condamnaţi definitiv la detenţie şi la plata unor daune de 10.000 euro în favoarea victimei lor, de care nu mai au dreptul să se apropie vreme de 5 ani.

Verdictul a fost pronunţat joi, la Curtea de Apel Oradea, iar Poliţia Bihor a anunţat vineri încarcerarea unuia dintre condamnaţi, Florin Bara, care a fost găsit de poliţiştii din stațiunea Băile Felix. “Poliţiştii au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Sânmartin, pe numele căruia s-a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 5 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane”, se precizează în informarea Poliţiei.

Ceilalţi doi răpitori, Antei Bara, fost Rostaș, 45 ani şi Roxana Bara, 36 ani, soț-soție, nu au fost găsiţi, fiind daţi în urmărire naţională.

Urmărită de răpitori

Cazul a fost prezentat, pe larg, de BIHOREANUL. Protagoniştii, Antei Bara, un bărbat din Tileagd cu multiple condamnări pentru trafic de persoane, şi doi fraţi din satul Rontău, comuna Sânmartin, Florin Bara şi Roxana Bara, au ajuns în atenţia procurorilor DIICOT în 2015, după denunţul făcut pe numele lor de o tânără în vârstă de 24 de ani din Bihor, care susţinea că cei trei au răpit-o de acasă şi au scos-o din ţară, forţând-o să se prostitueze vreme de 5 zile în Milano, până când a reuşit să fugă.

Afacerea, după cum au stabilit anchetatorii, a fost pusă la cale de Antei Bara în decembrie 2014, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare, unde îl cunoscuse pe iubitul tinerei, încarcerat şi acesta pentru furt. Cu ajutorul fraţilor Florin şi Roxana Bara, Antei a urmărit-o vreme de 5 luni, i-a câştigat încrederea, iar pe 1 mai 2015 au răpit-o şi, cu ajutorul unui taximetrist, au reuşit s-o treacă prin PCTF Borş, fără să fie controlată.

Victima a fost dusă în Milano şi obligată să se prostitueze în stradă vreme de 5 zile, până când, în noaptea de 6/7 mai 2015, a reuşit să fugă. Tânăra a stat ascunsă peste noapte şi a fost găsită plângând pe marginea unui drum de o femeie care, apoi, a alertat autorităţile. În aceeaşi zi, ea a fost plasată într-un centru de asistenţă, de unde i-a şi denunţat pe cei care au exploatat-o sexual.

După gratii

Dosarul a ajuns în faţa instanţelor de judecată în 2017, iar după procesul derulat întâi la Tribunalul Bihor şi continuat apoi la Curtea de Apel Oradea, Antei Bara a fost condamnat la 7 ani de detenţie, pe lângă care va executa şi cele 695 zile închisoare rămase după eliberarea condiţionată din 2014. Florin Bara a încasat o pedeapsă de 5 ani închisoare, în timp ce sora lui, Roxana, a fost condamnată la 3 ani de închisoare, tot în regim de detenţie.

Cei trei au fost obligaţi de instanţă și să-i plătească tinerei răpite daune morale de 10.000 euro, iar banii pe care i-au încasat de pe urma exploatării ei, în sumă totală de 1.035 euro, au fost confiscaţi în favoarea statului. Totodată, indivizilor li s-a interzis să-şi contacteze victima ori să se apropie de ea la o distanţă mai mică de 200 metri, vreme de 5 ani după executarea pedepselor.

SURSA: Bihoreanul

4 comentarii

  1. Romanistan citizen Răspunde

    Păi după ce s-au calificat la “locul de muncă” asta le-o fi fost “lucrarea de licență” la “master”.😱🤮 Dacă nu i-au prins încă înseamnă că au trecut. Sper că nu urmează “doctoratul” că aia nu e bine pentru ceilalți, adică oamenii cinstiți.

  2. cârcotaş Răspunde

    Dacă răpita era fiică de judecător tot 10 000 de euro s-ar fi stabilit ca daune morale?. Adică cam cât un spor de praf pe 2 ani… Am înţeles că nu le putem zice ţigani dar atunci şi la capitolul daune trebuie să-i considerăm români.

  3. Roberto Răspunde

    Daca nu are nimic pe nume “pestele ” cum va achita cele 10mii de euroi victimei?Curios cum se va platii suma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.